Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

O.K. pytanie brzmi czy to są IDENTYCZNE parametry jak w Jan Philips?

Jak już wiesz żadne inne lampy nie chcą grać na tym dac-u tzn. grają znacznie gorzej niż firmowe Jan Philips.

Sam kiedyś twierdziłeś ,że żabojady musiały chyba w jakiś szczwany sposób zmodyfikować tego dac-a ,że chce on grać tylko na tych Philipsach i ja po kilku próbach z innymi lampami jestem już tego pewien.

Dlatego pytanie czy te Sylvanie Gold Brand są 100 % zamiennikiem tego Jan Philips-a ale np. dodatkowo są low noise albo mają inne lepsze właściwości niż zwykły Jan Philips?

Jarek ja naprawdę nie wiem co wydumali żabojadzi w Twoim DACu :)

Wiem to co Ci napisałem i ja bym zaryzkował ale od razu zaznaczam że ich nie odkupię !

Ja mogę Ci tylko doradzić wedle mojej wiedzy a Ty chcesz na mnie zwalić decyzję ???

Skoro to Gold Brand to znaczy że były jakoś lepsze od standardowej Sylvanii.

Coś jak Toyota i Lexus :)

Zastanawia mnie tylko dlaczego Paweł słyszał różnice w tym samym DACu a Ty nie.

Dlatego napisałem o " wyjątkowym szczęściu " do NOSów.

Jarek ja naprawdę nie wiem co wydumali żabojadzi w Twoim DACu :)

Wiem to co Ci napisałem i ja bym zaryzkował ale od razu zaznaczam że ich nie odkupię !

Ja mogę Ci tylko doradzić wedle mojej wiedzy a Ty chcesz na mnie zwalić decyzję ???

Skoro to Gold Brand to znaczy że były jakoś lepsze od standardowej Sylvanii.

Zastanawia mnie tylko dlaczego Paweł słyszał różnice w tym samym DACu a Ty nie.

Dlatego napisałem o " wyjątkowym szczęściu " do NOSów.

Na kogoś zawsze trzeba zwalić winę jak coś nie wyjdzie , jak w naszym za przeproszeniem rządzie RP ;)

Ja też słyszę różnicę w dźwięku po wsadzeniu innych lamp do tego dac- a tyle tylko ,że zawsze są to negatywne różnice.

A jakie NOS-y wsadził ten Paweł i do jakiego konkretnie dac-a i btw. WTF is Paweł ? ;)

U mnie to raczej jest "coś jak Kamaz i Ferrari " ;)

O.K. pytanie brzmi czy to są IDENTYCZNE parametry jak w Jan Philips?

Jak już wiesz żadne inne lampy nie chcą grać na tym dac-u tzn. grają znacznie gorzej niż firmowe Jan Philips.

Sam kiedyś twierdziłeś ,że żabojady musiały chyba w jakiś szczwany sposób zmodyfikować tego dac-a ,że chce on grać tylko na tych Philipsach i ja po kilku próbach z innymi lampami jestem już tego pewien.

Dlatego pytanie czy te Sylvanie Gold Brand są 100 % zamiennikiem tego Jan Philips-a ale np. dodatkowo są low noise albo mają inne lepsze właściwości niż zwykły Jan Philips?

Jarek mam i jedne i drugie lampy (Philipsy i Sylwanie). Porównam je dzisiaj i jutro dam znać.

...

Jarek jakie Ty tam lampki wstawiałeś dokładnie do tego daca ?? coś poza tymi Amperexami, z których jedna była na wymarciu ?

----------------------------------------------------

Na kogoś zawsze trzeba zwalić winę jak coś nie wyjdzie , jak w naszym za przeproszeniem rządzie RP ;)

Ja też słyszę różnicę w dźwięku po wsadzeniu innych lamp do tego dac- a tyle tylko ,że zawsze są to negatywne różnice.

A jakie NOS-y wsadził ten Paweł i do jakiego konkretnie dac-a i btw. WTF is Paweł ? ;)

Paweł "psilo" pisal tu na wątku pożyczał na odsłuch przy zakupie identycznego Metronome. Mullardy, Brimary i Bugle Boy.

Opisał wrażenia chyba tutaj. Najgorsze że kupił Brimary od tego samego gościa co Ty :(

Jarek mam i jedne i drugie lampy (Philipsy i Sylwanie). Porównam je dzisiaj i jutro dam znać.

Przecież wiadomo nawet taki laik od lamp jak ja że philips prawdziwszy ;)

Korzystając z okazji mam pytanie. Jak uzyskać Twój kabel zasilający do testu ?

Czajnik i stoper mam gotowe :)

Jaja sobie robisz, myślisz do pustego czajnika do Ciebie przyjadę? A dobrą zieloną lub biała herbatę masz? lub przynajmniej kawę (tylko nie Tchibo ostatecznie niebieska Lavazza z ziarenek)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Super.

Dzięki Przemek.

Jarek jakie Ty tam lampki wstawiałeś dokładnie do tego daca ?? coś poza tymi Amperexami, z których jedna była na wymarciu ?

Np. jeszcze Telefunkeny, które ma obecnie Przemek na testach.

I była taka sama kicha jak z tymi Amperexami.

Co potrafią te Amperexy napisali Przemek i Maciek ale u mnie był po prostu dramat.

Dźwięk był przymulony , bez blasku , bułowaty itp.itd.

Po wsadzeniu tych wioskowych Jan-ów to jest różnica jak w opisanym Kamazie i Ferrari.

Nie przesadzam ... ;)

Paweł "psilo" pisal tu na wątku pożyczał na odsłuch przy zakupie identycznego Metronome. Mullardy, Brimary i Bugle Boy.

Opisał wrażenia chyba tutaj. Najgorsze że kupił Brimary od tego samego gościa co Ty :(

Aha teraz kojarzę o kogo chodzi , chyba nawet pisaliśmy na priv. na temat Metronome.

Jak kupił u tego samego cwaniaka co ja to powinien zmierzyć lampy.

U mnie Amperexy też nie mikrofonowały ani nie szumiały ale grały po prostu do dupy.

Natomiast u Przemka już buczały a na pomiarach u Maćka wyszła kiszka.

Nie mam powodów aby im nie wierzyć ,że jest tak jak twierdzą ;)

U mnie Amperexy też nie mikrofonowały ani nie szumiały ale grały po prostu do dupy.

Natomiast u Przemka już buczały a na pomiarach u Maćka wyszła kiszka.

Nie mam powodów aby im nie wierzyć ,że jest tak jak twierdzą ;)

To akurat dobrze świadczy o Metronome że nie słyszałeś tego mikrofonowania.

Jaja sobie robisz, myślisz do pustego czajnika do Ciebie przyjadę? A dobrą zieloną lub biała herbatę masz? lub przynajmniej kawę (tylko nie Tchibo ostatecznie niebieska Lavazza z ziarenek)

Po Twoich występach na moim PW wolałbym kabel na testy ale jednak bez Ciebie :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To akurat dobrze świadczy o Metronome że nie słyszałeś tego mikrofonowania.

Jak nie jebnę w obudowę swojego DACa to też nie słyszę mikrofonowania.

Widocznie Jarek...nie jebał :)

Jarku

Co do Philipsów JAN 6922 to w DACu zagrały u mnie najlepiej ze wszystkich lamp. Natomiast w phono były prawie nie słuchalne. Było za ostro, za technicznie, za analitycznie.

Teraz wrzuciłem do phono te Sylvanie 6DJ8. Być może to konstrukcyjnie bardzo podobna lampa, ale brzmieniowo u mnie w phono gra o wiel bardziej strawnym i przyjemnym brzmieniem. Jest na prawdę bardzo przyjemna w odbiorze. Biorąc pod uwagę cenę nie wahałbym się spróbować.

Porównałem jeszcze te Philipsy i Sylwanie i konstrukcyjnie wyglądają IDENTYCZNIE.

Panowie czy ktoś z was robił eksperyment z lampą PCC88 (7DJ8) w miejsce ECC88 (6DJ7)?

Jakie wrażenia soniczne?

Ja tam używam 7DJ8 w miejsce 6DJ8 ileśtam lat i nic się nie dzieje graja jak maja grać :)

Auć to my już tym co zawsze ???

:)

A jaki brand tej PCC88 używasz?

U mnie lampka tego typu gra ze znacznie mniejszym poziomem szumów własnych.

Mullard i Siemens sa najbardziej dostępne i te mam. Ja nie mam możliwości pomiaru szumu poza nausznym.

Nie mam też drapaka i phono. Lampy sprawdzam kilkoma miernikami bezpośrenio w osobnych podstawkach z zaslaczem regulowanym i trafem do grzejników. Taki domowy tester :) Teraz już nie mam nic na tych lampach i nie mam planów dlatego część wyjechała z SE 211 gdzie były na wejściu. Ale kiedyś miałem na nich preamp stad wiedza.

Szkoda że nie dogadaliśmy się jak Paweł miał moje lampki w czasie testów Metronome u siebie :)

Mógł je przesłać do Ciebie.Jego opis jest tu gdzieś na wątku.

Nie WTF tylko ja.

Ja kupowałem lampy (Brimary) u tego samego sprzedawcy.Nie ma mikrofonowania. Nie mierzyłem ich.

Pożyczałem od Józka jego Brimary jak testowałem Metronome C8+. Grały bardzo dobrze, najlepiej ze wszystkich lamp jakie wtedy miałem, pisałem o tym gdzieś wcześniej w tym wątku. No właśnie. Jak już kupiłem Metronome to zakupiłem u tego sprzedawcy lampki bo najlepiej mi grały. Mimo, że trochę czasu upłynęło od tego jak miałem te Józkowe to dzwoniłem do Józka, że coś jest nie tak z tymi świeżo zakupionymi. Zwaliliśmy to na sprawy "niewygrzania" itp. Później już dłużej były u mnie i... to chyba nie to. Zapiąłem z powrotem fabryczne lampy i grają lepiej.

Chyba zrobię eksperyment i wyślę je do Józka, pomierzysz posłuchasz kolego ;-) ?

Jarku

Co do Philipsów JAN 6922 to w DACu zagrały u mnie najlepiej ze wszystkich lamp. Natomiast w phono były prawie nie słuchalne. Było za ostro, za technicznie, za analitycznie.

Teraz wrzuciłem do phono te Sylvanie 6DJ8. Być może to konstrukcyjnie bardzo podobna lampa, ale brzmieniowo u mnie w phono gra o wiel bardziej strawnym i przyjemnym brzmieniem. Jest na prawdę bardzo przyjemna w odbiorze. Biorąc pod uwagę cenę nie wahałbym się spróbować.

Porównałem jeszcze te Philipsy i Sylwanie i konstrukcyjnie wyglądają IDENTYCZNIE.

O.K. dzięki Przemek za informacje.

Trzeba w takim razie zastanowić się nad sprobowaniem tych lamp.

Nie WTF tylko ja.

Ja kupowałem lampy (Brimary) u tego samego sprzedawcy.Nie ma mikrofonowania. Nie mierzyłem ich.

Pożyczałem od Józka jego Brimary jak testowałem Metronome C8+. Grały bardzo dobrze, najlepiej ze wszystkich lamp jakie wtedy miałem, pisałem o tym gdzieś wcześniej w tym wątku. No właśnie. Jak już kupiłem Metronome to zakupiłem u tego sprzedawcy lampki bo najlepiej mi grały. Mimo, że trochę czasu upłynęło od tego jak miałem te Józkowe to dzwoniłem do Józka, że coś jest nie tak z tymi świeżo zakupionymi. Zwaliliśmy to na sprawy "niewygrzania" itp. Później już dłużej były u mnie i... to chyba nie to. Zapiąłem z powrotem fabryczne lampy i grają lepiej.

Chyba zrobię eksperyment i wyślę je do Józka, pomierzysz posłuchasz kolego ;-) ?

Czyli jednak nie mam omamów słuchowych :)

Brimary też się nie sprawdziły ?

Czyli rozumiem ,że grasz teraz na firmowych Jan Philips ?

P.S.

Pomierzcie te Brimary z ciekawości czy moje lampy to był przypadek czy to jest zawodowy oszust.

Po Twoich występach na moim PW wolałbym kabel na testy ale jednak bez Ciebie :)

Józek o jakich jajach Ty piszesz? Zacząłem z Tobą rozmowę a Ty mi w swoim nicku pokazujesz że jesteś w czasie likwidacji konta a teraz znów widzę jak Feniks z popiołów powracasz. Określ się kolego :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie fikal to czemu miałbym mu jebnąć ? :)

Nie WTF tylko ja.

Paweł ja mogę Tobie je pomierzyć ale już nie mam na czym posłuchać gdyż sprzedałem monosy.

Dobra wiadomość jest taka że kupujacy wybrał w pakiecie Mullardy i BB :)

Nie fikal to czemu miałbym mu jebnąć ? :)

O w mordę to Maciek ma fikajacego DACa ???

:)

Czyli jednak nie mam omamów słuchowych :)

Brimary też się nie sprawdziły ?

Czyli rozumiem ,że grasz teraz na firmowych Jan Philips ?

P.S.

Pomierzcie te Brimary z ciekawości czy moje lampy to był przypadek czy to jest zawodowy oszust.

Tak, gram na firmowych Jan Philips. Te zakupione Brimary grają bardziej płasko, nie wciągają w muzykę. Brimary od Józka dawały lepszą, płynniejszą średnicę, szczególnie na wokalach np Melody Gardot. Na tych zakupionych u naszego niemieckiego koleżki takiego efektu brak.

Otrzymałem informację z Paypal ,że "mogę ich i tego uczciwego sprzedawcę pocałować w dupę".

To by było chyba na tyle jeżeli chodzi o iluzję bezpieczeństwa zakupów za pośrednictwem tej szmacianej firmy.

Identyczną sytuację miałem kiedyś z ebay gdzie również napisano mi ,że akurat tego typu przekręty nie są objęte ochroną.

Opisałem całą sytuację na forum aby przestrzec innych przed tym oszustem i mam nadzieję ,że na coś się to przyda.

pozdr.

Czyli kupujesz lampy o zadeklarowanych parametrach, sprawdzasz po otrzymaniu i okazuje sie, ze parametry podane przez sprzedającego sa z chmurki ściągnięte. Dołączając zdjęcia swoich pomiarów potwierdzające, ze sprzedajacy kłamał i paypal nie uznaje reklamacji ? Kurcze dziwne !

----------------------------------------------------

Otrzymałem informację z Paypal ,że "mogę ich i tego uczciwego sprzedawcę pocałować w dupę".

To by było chyba na tyle jeżeli chodzi o iluzję bezpieczeństwa zakupów za pośrednictwem tej szmacianej firmy.

Identyczną sytuację miałem kiedyś z ebay gdzie również napisano mi ,że akurat tego typu przekręty nie są objęte ochroną.

Opisałem całą sytuację na forum aby przestrzec innych przed tym oszustem i mam nadzieję ,że na coś się to przyda.

pozdr.

No coz ma Ci paypal pomoc jak kase zwolniles pacjentowi:) ich usluga od tego momentu przestala dzialac.

Oto odpowiedź od Paypal:

Zakończyliśmy badanie tej sprawy i niestety nie możemy rozstrzygnąć jej na Twoją korzyść.

Szczegóły transakcji

Numer sprawy: PP-004-210-430-236

Imię i nazwisko sprzedającego: WEGE-High-Fidelity

Adres e-mail sprzedającego: xxxxxxxxxxxxxxx

Numer identyfikacyjny transakcji sprzedającego: 7VC57920FS941025J

Data transakcji: 18 lipca 2015

Kwota transakcji: -€565,40 EUR

Numer identyfikacyjny Twojej transakcji: 5WF24737Y8536904P

Jeśli chcesz dalej zajmować się tą sprawą, radzimy skontaktować się bezpośrednio ze sprzedającym w celu znalezienia rozwiązania.

Aby uzyskać więcej szczegółów dotyczących ochrony kupujących w systemie PayPal oraz dowiedzieć się, jak sprawdzać i rozstrzygać roszczenia, zobacz Umowę z Użytkownikiem usługi PayPal, która została przez Ciebie zaakceptowana w czasie zakładania konta PayPal. Kliknij łącze Umowy prawne dostępne u dołu każdej strony w witrynie PayPal.

Uwaga: dla wygody użytkowników dane dotyczące wszystkich roszczeń są przechowywane w Centrum rozstrzygania.

Z poważaniem

PayPal

Zapomnieli dopisać:

"A teraz drogie dzieci możecie misia pocałować w dupę ".

Co dokładnie z Paypala napisali? Moim zdaniem ten przypadek wyczerpywał znamiona produktu niezgodnego z umową.

Tak też sądzę i napisałem to również do Paypal ,że skoro towar był od początku wadliwy to umowa z mocy prawa jest nieważna.

I nie ma znaczenia co sobie ten oszust zastrzegł na swojej aukcji.

Wk***ił mnie niemiłosiernie bo wypisuje mi maile z pogróżkami więc podejdę do tej sprawy ambicjonalnie i pogadam z moimi prawnikami w Niemczech jak mu dokopać.

Wk***ił mnie niemiłosiernie bo wypisuje mi maile z pogróżkami

To juz przestaje byc wykroczenie, to zaczyna byc przestepstwo ktoro moze byc scigane z urzedu przez prokuratora.

Ja mam z PayPal / Ebay dwie sprawy na moja korzyść czyli odesłanie i zwrot kasy a jedna to w sumie była próba odwrócenia mojej głupoty więc nie płakałem zbytnio. Parę razy za to samo wspomnienie o zgłoszeniu do PayPal szybko rozwiazywało sprawę. U Jarka czas zgłeszenia gra napewno swoja rolę. Nawet nie wiedziałem że PayPal ma polski oddział :)

Sorry Jarku ale czas zdecydowanie podziałał na Twoją niekorzyść w tym przypadku.

Ale co będę się tu mądralował wiadomo,ze lampy są zdecydowanie zakupem ryzykownym-stad taka opinia paypalu.

Powiem tak spodziewałem się takiego stanowiska nie mogło być inaczej.

Proponował bym jak najszybciej zapomnieć o tej nietrafionej przez Ciebie transakcji.

Na szarpaninę szkoda czasu,bo nic tu nie wskórasz. wierz mi.

Szkoda ,ze zostaleś tak potraktowany,ale lampy to jest produkt zazwyczaj nienumerowany,mogą więc być np. podmienione przez

nabywcę,o co absolutnie Cie nie posądzam,ale w sugestii prawniczej w dalszym toku sprawy takie stwierdzenie może się pojawić.

Nie masz dowodu ,że nabyłeś właśnie te lampy-to jest punkt widzenia paypalu-oni mają TEZ SWOJE PAPUGI.

Także tylko poniesiesz koszty dodatkowe i stracisz czas niepotrzebnie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.