Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiadając precyzyjnie i serio na pytanie, oznajmiam sympatycznie, ze na tym;

Kużwa ładny mebelek).........masz plusa.

Tylko nie pytałem o to na czym siedzisz słuchając muzyki i odpowiedż nie była precyzyjna i mnie satysfakcjonująca.

To co masz teraz w systemie ?

Nikogo już za klamoty nie będę krytykował........bo to wlaściela sprawa jest mi nic do tego-także wal smiało.

dziekuje.

Daj znać co z barwą.

Kolor tęczy to jest podobno)

masz plusa

Skąd wiesz? Od chyba 18 lat :)))

Tylko nie pytałem o to na czym siedzisz słuchając muzyki i odpowiedż nie była precyzyjna i mnie satysfakcjonująca.

To już dyskusyjne jest:)

To co masz teraz w systemie ?

O! Teraz pytanie właściwsze wydaje się :)

PW tzn. przecie wiesz :) Nic się nie zmieniło, no moze za wyjątkiem firmowej dzielonki. Kolumny te same, wzmacniaczyk i Pre też.

dziekuje.

Ja również :) miło było..:)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tak . Jestem już chyba do nich przyzwyczajony.

Ale z plików na Metronome też grałem i poza nielicznymi było podobnie jak z CD.

Raz gorzej , raz podobnie.

Z Diamonda , laryngolog ...poproszę :())

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Chyba coś cie uwiera ? nie sprzedają siema opakowana na prezerwatywy i frustracja ?

Mógłyś rozwinąć...

Opakowania na prezerwatywy ????;)))

WTF?

Nie rozumiem o co Tobie chodzi .

Pliki nie grają ....a Wy macie chińczyka w obudowie CNC ...

Co to jest Amare można sobie poczytać na forum ...niekoniecznie w tym dziale ..

Nie ruchałem ( ruszałem ich ;) , ale wsadzanie płytek kupwanych na Alibaba i dorabianie do nich ładnych obudów to trochę mało...jak na hi end ....

Tyle .

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mógłyś rozwinąć...

WTF?

Nie ruchałem ( ruszałem ich ;) , ale wsadzanie płytek kupwanych na Alibaba i dorabianie do nich ładnych obudów to trochę mało...jak na hi end ....

Tyle .

Poważny zarzut...
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wybacz Piotrek. PMCOmp

Poważany zarzut ...?

2015 - 12:32

Dziś będzie mały "przedruk" jednego arcyciekawego postu z audiostereo.pl.

A dotyczyć będzie serwera plików muzycznych Amare Musica Diamond, polskiego producenta Amare Musica (www.amaremusica.pl):

LhHXoB.jpg

O urządzeniu było bardzo głośno jeszcze wtedy kiedy nie powstało. Bardzo umiejętnie dawkowano informacje i podsycano atmosferę m.in. tu: http://www.audioster...kow_114956.html

Urządzenie kosztuje ok. 28.000 zł. Niemało. Ale miał to być hajend nad hajendy, sam szczyt plikowego Olimpu.

Recenzja na znanym portalu znanego recenzenta: http://highfidelity....main-2379&lang=

Z przedrukami np. tu: http://www.ultrahigh...d-music-server/

Wszystko szło pięknie dopóki nasz kolega BoDeX nie zadał niewygodnego pytania nt. architektury i hardwareu tego odtwarzacza. Pytanie pozostało bez odpowiedzi. Natomiast dzisiaj pokazała się ciekawa odpowiedź uzytkownika MarcoKraken, którą pozwolę sobie zacytować w całości dla celów archiwalnych ponieważ mam wrażenie, że długo tam nie powisi. Oto ona:

To mój debiut tutaj, więc witam Szanowne Forum.

Po przeczytaniu recenzji w/w urządzenia w HiFidelity.pl , zaciekawiony opiniami

na jego temat, trafiłem na Państwa Forum. Przeczytałem praktycznie wszystko, wraz

z wątkami pobocznymi dot. tego urządzenia, a dodatkowo większość wpisów dokonanych

przede wszystkim przez tych, którzy mocno zachwalali to urządzenie, ale także i tych,

którzy mieli zgoła odmienne zdanie. Do tego zajęcia skłonił mnie zaskakujący wpis:

snapback.pngUżytkownik Piopio dnia 06.12.2014 - 22:38 napisał

Płacimy tylko i wyłącznie za wygląd i marketingową ściemę.

Podążając za tą myślą, a także czytając wpisy użytkowników z podobnym nastawieniem

lekko się zirytowałem.

snapback.pngUżytkownik triode dnia 06.10.2015 - 17:03 napisał

draństwo, to jest przepakowywanie chińskich OEM-ów w audiofilskie szatki i sprzedaż

za wielokrotnie wyższą cenę.

snapback.pngUżytkownik Piopio dnia 06.12.2014 - 17:34 napisał

Słuchałem Amare na AS ... jest to największy przekręt w audio o jakim słyszałem ;-)

snapback.pngUżytkownik Stasiop dnia 06.12.2014 - 15:02 napisał

Niestety ja tez w systemie Amare nie slyszalem aby zrodlo tam bylo ponad przecietnosc

snapback.pngUżytkownik [email protected] dnia 06.12.2014 - 22:52 napisał

Dużo urządzeń które wyglądają na High End nie są high endem!

snapback.pngUżytkownik Jacek Balcerzak dnia 08.06.2015 - 10:11 napisał

Ten mały komputerek z dodanym ekranem w Waszym wyrobie to jest znakomita przebitka.

Natomiast jest to wyjechany przebieraniec i dlatego sobie gorzko zapłakałem.

och amare,amare. Cena wyrobu 6900 euro.to jest dla mnie naprawdę szok.

Oczekuję odpowiedzi takiej szczerej,dość ściemiania i nabijania ludzi w butelkę.

Gdzie ta super technologia jest i ta wyszukana innowacyjność?

Gdzie w końcu leży prawda? Czy recenzje w HiFidelity.pl i innych miejscach w sieci

są rzetelne, czy to kolejne potwierdzenie nabijania w butelkę? Odpowiedź zwala z nóg!

Jak ktoś już tutaj sugerował, to taka konstrukcja nie ma prawa zaistnieć w wykonaniu

firmy "garażowej" bez wspomagania się zaawansowanymi rozwiązaniami firm zewnętrznych.

Oczywiście można wszystko zamówić, ale można także iść na totalną łatwiznę przybraną

w pawie pióra, a przy tym wprowadzać w bardzo kosztowny błąd potencjalnych nabywców.

Przez kilka dni ten temat zaprzątał mi głowę, a rozwiązanie przyszło dość przypadkowo.

Podczas pobytu w ASO na stanowisku obok stało koreański SUV przy którego bagażniku

grzebał mechanik. Chodziło o zawieszanie się multimedialnego komputera zamontowanego

w tym aucie. Komputer sterował całą zabawą podczas podróży.Wyświetlacze w zagłówkach,

internet, radio, filmy, GPS i kto go tam wie co jeszcze. Małe wymiary,bierne chłodzenie.

Kilkanaście minut poszukiwań i KRÓL JEST NAGI!

A wygląda toto mniej więcej tak:

mGRZh8.jpg

Gdy zdejmiemy obudowę napotkamy na taki widok:

foXOWU.jpg

A po zdemontowaniu dysku i płyty rozszerzeń oczom naszym ukaże się taka konstrukcja:

lVGGch.jpg

Lj8JZl.jpg

BINGO, EUREKA - oto mamy przedmiot naszych poszukiwań, hi-endową platformę sprzętową!

SZOK! Przy zakupie pow. 10 szt cena tego cudu to 140$/szt. (sto czterdzieści USD)!

Sprawdziłem i porównałem dokładnie, nie może być najmniejszej pomyłki. To dokładnie to.

Nie ukrywam, że zlał mnie zimny pot. Produkt do nabycia via. internet www.alibaba.com

ZqT5qF.jpg

Co na to pomysłodawca i Pan Konstruktor?

snapback.pngUżytkownik Marcin-utopia dnia 05.06.2015 - 08:33 napisał

Prosze o nie wypisywaniu nie potwierdzonych informacji nasz serwer jest autorskim

rozwiazaniem bazujacym na linux ,wszystko zostalo wykonane w polsce przez nas procz

plyty glownej specjalnie zrobiona dla Amare Musica

To może w imię prawdy warto opublikować fotografię płyty bazowej w pełnej krasie, bez

maskującej ją obudowy z kolejnej płytki! Udawanie że to bardzo ważny ekran jest naiwne.

Może teraz warto przyjrzeć się dokładnie tej subtelnej mistyfikacji?

Zasilanie to nic wyczynowego, bo tutaj nawet nie jest to potrzebne, płyta wymaga jedynie

samochodowego 12V i dalej sobie sama z tym robi co chce, czyli jakość na wejściu nie ma

znaczenia, ponieważ wewnętrzne przetwornice zrobią z tą jakością dowolną sieczkę jakiej

można się spodziewać w urządzeniu za takie pieniądze. Mamy więc 4 osobne linie zasilania

do: płyty głównej, elektroniki wyświetlacza, samego wyświetlacza, a także do płytki SPDIF.

Na samej płycie nie widać żadnych specjalnych części, najtańsze kwarce i inne elementy.

Xmosa żadnego oczywiście tam nie ma, wszystko co związane z audio obsługiwane jest przez

klasyczne kości, także nadajniki USB z ich kiepskimi zegarami, a to te sygnały służą do

exportu jak i z nich robiony jest SPDIF na osobnej płytce. Sposób okablowania tej płyty

widać na fotografii i pomimo chęci aby to jakoś wyglądało, to jest to zwykłe sztukowanie.

Nie ukrywam, że jestem mocno zszokowany tym, co ta firma wymyśliła za blisko 30 000 pln.

Fakt, obudowa jest efektowna, ale to nie może być jedynym atutem. W pełni zgadzam się z

snapback.pngElberoth` post= napisał:

Ale fakt faktem, że jeżeli wyjmiemy z ... tę płytkę SPDIF (której i tak prawie nikt

nie używa, bo większość gra z wyjścia USB) zostają nam graty za niewiele ponad tysiaka,

soft i ładna obudowa.

Xnvr7Y.jpg

Ładna obudowa,słabe wnętrzności, darmowa platforma i soft do odtwarzania z firmową nakładką.

Jednak ci, którzy wypowiadali się negatywnie, mają rację. Niech nikt nawet nie odważy się

napisać "bez słuchania nie ma oceny", bo samo to zakrawa na duży skandal. Nie dziwi teraz

to, że nikt tutaj nie zdecydował się na przetestowanie tego urządzenia u siebie aby przez

przypadek nie narazić się na ew. śmieszność, bo przecież to jest poziom ubogiego laptopa,

a patrząc na funkcjonalność tej platformy, to musi jej towarzyszyć niebywały elektroniczny

smog, nawet od niewykorzystywanych bloków, a jak pomyślę, że można tam także zainstalować

kartę SIM i mamy telefon,internet,Wi-Fi, to ręce same opadają! To jest mega-dziadostwo!

W kilka dni zafundowałem sobie zimny prysznic i dodatkowo wyrobiłem sobie nową opinię nt.

fachowych recenzentów i artykulików wypoconych w sponsorowanych tekstach. Obrzydliwość!

Internet i telefon samochodowy w jednym - to slot na SIM stosowany w takich rozwiązaniach.

s1SPh2.jpg

snapback.pngUżytkownik stary audiofil dnia 06.12.2014 - 15:41 napisał

Mało konkretów,a dużo bajania-obudowa faktycznie może przypaść do gustu większości,

ale co dalej-konkrety poproszę

Liczę na kilka słów wyjaśnienia ze strony konstruktora, ale także na to, że ten wpis nie

będzie przedmiotem ataku (usunięcia),lecz będzie zaczynem do poważnej dyskusji o stanie

pomysłowości cwanych producentów, którzy w taki sposób są o krok od wyrobienia polskiej

marki na wszystkich rynkach, przy okazji przyklejając innym niezasłużoną łatkę w stylu:

snapback.pngUżytkownik Marcin-utopia dnia 06.12.2014 - 15:15 napisał

Lam[beeep]tor to logitech w obudowie z modushopu -_-

Chciałoby się powiedzieć - I KTO TO MÓWI ?

Myślę, że najodpowiedniejszym miejscem dla tej konstrukcji powinien być dział PC,

a zachwyty nad samą obudową można wyrażać w dziale DIY, bez zaśmiecania Hi-Endu.

Czy w urządzeniu za tyle kasy można zastosować serce za sto kilkadziesiąt dolarów i winszować sobie za wsadzenie do ładnej obudowy i własny soft kwotę ok. 28.000 złotych ? Ależ oczywiście, że tak. Skoro są jelenie któ®zy chcą tyle zapłacić to niech płacą.

Jednak trochę nagannym wydaje mi się brak odpowiedzi na konkretne pytania nt. tego co jest w środku czy wręcz twierdzenia, że nie użyto tam komercyjnego, taniego rozwiązania.

Producent wystawia się dzisiaj na Audio Video Show w Warszawie:

dBrM2t.jpg

więc nie omieszkam poprosić Go o słowo komentarza.

Dlaczego pozwoliłem sobie na ten przedruk?

Ano dlatego, że jak wiecie kilka miesięcy temu szukałem hi-endowego rozwiązania do odtwarzania plików. Mając LINNa Majik DS. I interesowałem się Amare Muscia Diamond ale cena zniechęciła mnie jednoznacznie. I znalazłem, pisałem o tym. To chiński Quloos QA661 za kwotę ok. 3000 zł. Tu przynajmniej nikt nie ukrywa co jest w środku. I nie pakuje do ładnej aluminiowej obudowy winszując sobie cenę ok. 10x wyższą. A autorski soft jest też w środku.

I "obawiam się", że "mój" Chińczyk, a wcale nie jest brzydszy ;),

Jakoś zarzuty PCcompa nie spotkały się z odpowiedzą ....

PS .

Czekamy na ustosunkowanie się do tego .

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

W Grzegorza wstąpił wojowniczy duch. Aż strach się bać...

;))

Zwyczajnie nie lubię wciskania kitu....

Marcin co z tymi prezerwatywami ...???

Masz jakiś namiar ...chętnie skorzystam ....

A poważnie robicie od lat ludzi w druta ...

Trzy wasze ostatnie prezentacje na AS zostały skrytykowane ...przez wszystkich ....

Szkoda ....:(((

Okrutne słowa.

Mógłyś rozwinąć...

WTF?

Tyle .

chyba te twoje opakowanie na kosmetyki sa z chin ,dlaczego kłamiesz!! niema anie jednej czesci z alibaby nawet nie widziales mojego serwera a pitolisz a ja słyszałem ze twoje opakowania sa rakotwórcze

;))

Masz jakiś namiar ...chętnie skorzystam ....

A poważnie robicie od lat ludzi w druta ...

Trzy wasze ostatnie prezentacje na AS zostały skrytykowane ...przez wszystkich ....

Szkoda ....:(((

udowodnij mi ze nie kłamiesz skrytykowane dużo osobom sie podobało ,kogo robie w druta jesteś po prosty zwyczajnym kłamcą twoje ataki sa jakies nie normalne!!

.

chyba te twoje opakowanie na kosmetyki sa z chin ,dlaczego kłamiesz!! niema anie jednej czesci z alibaby nawet nie widziales mojego serwera a pitolisz a ja słyszałem ze twoje opakowania sa rakotwórcze

Nie, to open baffle i i wzmaki w klasie "D" są rakotwórcze.

Wybacz Piotrek. PMCOmp

Poważany zarzut ...?

2015 - 12:32

Dziś będzie mały "przedruk" jednego arcyciekawego postu z audiostereo.pl.

A dotyczyć będzie serwera plików muzycznych Amare Musica Diamond, polskiego producenta Amare Musica (www.amaremusica.pl):

LhHXoB.jpg

O urządzeniu było bardzo głośno jeszcze wtedy kiedy nie powstało. Bardzo umiejętnie dawkowano informacje i podsycano atmosferę m.in. tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Urządzenie kosztuje ok. 28.000 zł. Niemało. Ale miał to być hajend nad hajendy, sam szczyt plikowego Olimpu.

Recenzja na znanym portalu znanego recenzenta:

Ukryta Zawartość

Z przedrukami np. tu:

Ukryta Zawartość

Wszystko szło pięknie dopóki nasz kolega BoDeX nie zadał niewygodnego pytania nt. architektury i hardwareu tego odtwarzacza. Pytanie pozostało bez odpowiedzi. Natomiast dzisiaj pokazała się ciekawa odpowiedź uzytkownika MarcoKraken, którą pozwolę sobie zacytować w całości dla celów archiwalnych ponieważ mam wrażenie, że długo tam nie powisi. Oto ona:

To mój debiut tutaj, więc witam Szanowne Forum.

Po przeczytaniu recenzji w/w urządzenia w HiFidelity.pl , zaciekawiony opiniami

na jego temat, trafiłem na Państwa Forum. Przeczytałem praktycznie wszystko, wraz

z wątkami pobocznymi dot. tego urządzenia, a dodatkowo większość wpisów dokonanych

przede wszystkim przez tych, którzy mocno zachwalali to urządzenie, ale także i tych,

którzy mieli zgoła odmienne zdanie. Do tego zajęcia skłonił mnie zaskakujący wpis:

snapback.pngUżytkownik Piopio dnia 06.12.2014 - 22:38 napisał

Płacimy tylko i wyłącznie za wygląd i marketingową ściemę.

Podążając za tą myślą, a także czytając wpisy użytkowników z podobnym nastawieniem

lekko się zirytowałem.

snapback.pngUżytkownik triode dnia 06.10.2015 - 17:03 napisał

draństwo, to jest przepakowywanie chińskich OEM-ów w audiofilskie szatki i sprzedaż

za wielokrotnie wyższą cenę.

snapback.pngUżytkownik Piopio dnia 06.12.2014 - 17:34 napisał

Słuchałem Amare na AS ... jest to największy przekręt w audio o jakim słyszałem ;-)

snapback.pngUżytkownik Stasiop dnia 06.12.2014 - 15:02 napisał

Niestety ja tez w systemie Amare nie slyszalem aby zrodlo tam bylo ponad przecietnosc

snapback.pngUżytkownik [email protected] dnia 06.12.2014 - 22:52 napisał

Dużo urządzeń które wyglądają na High End nie są high endem!

snapback.pngUżytkownik Jacek Balcerzak dnia 08.06.2015 - 10:11 napisał

Ten mały komputerek z dodanym ekranem w Waszym wyrobie to jest znakomita przebitka.

Natomiast jest to wyjechany przebieraniec i dlatego sobie gorzko zapłakałem.

och amare,amare. Cena wyrobu 6900 euro.to jest dla mnie naprawdę szok.

Oczekuję odpowiedzi takiej szczerej,dość ściemiania i nabijania ludzi w butelkę.

Gdzie ta super technologia jest i ta wyszukana innowacyjność?

Gdzie w końcu leży prawda? Czy recenzje w HiFidelity.pl i innych miejscach w sieci

są rzetelne, czy to kolejne potwierdzenie nabijania w butelkę? Odpowiedź zwala z nóg!

Jak ktoś już tutaj sugerował, to taka konstrukcja nie ma prawa zaistnieć w wykonaniu

firmy "garażowej" bez wspomagania się zaawansowanymi rozwiązaniami firm zewnętrznych.

Oczywiście można wszystko zamówić, ale można także iść na totalną łatwiznę przybraną

w pawie pióra, a przy tym wprowadzać w bardzo kosztowny błąd potencjalnych nabywców.

Przez kilka dni ten temat zaprzątał mi głowę, a rozwiązanie przyszło dość przypadkowo.

Podczas pobytu w ASO na stanowisku obok stało koreański SUV przy którego bagażniku

grzebał mechanik. Chodziło o zawieszanie się multimedialnego komputera zamontowanego

w tym aucie. Komputer sterował całą zabawą podczas podróży.Wyświetlacze w zagłówkach,

internet, radio, filmy, GPS i kto go tam wie co jeszcze. Małe wymiary,bierne chłodzenie.

Kilkanaście minut poszukiwań i KRÓL JEST NAGI!

A wygląda toto mniej więcej tak:

mGRZh8.jpg

Gdy zdejmiemy obudowę napotkamy na taki widok:

foXOWU.jpg

A po zdemontowaniu dysku i płyty rozszerzeń oczom naszym ukaże się taka konstrukcja:

lVGGch.jpg

Lj8JZl.jpg

BINGO, EUREKA - oto mamy przedmiot naszych poszukiwań, hi-endową platformę sprzętową!

SZOK! Przy zakupie pow. 10 szt cena tego cudu to 140$/szt. (sto czterdzieści USD)!

Sprawdziłem i porównałem dokładnie, nie może być najmniejszej pomyłki. To dokładnie to.

Nie ukrywam, że zlał mnie zimny pot. Produkt do nabycia via. internet www.alibaba.com

ZqT5qF.jpg

Co na to pomysłodawca i Pan Konstruktor?

snapback.pngUżytkownik Marcin-utopia dnia 05.06.2015 - 08:33 napisał

Prosze o nie wypisywaniu nie potwierdzonych informacji nasz serwer jest autorskim

rozwiazaniem bazujacym na linux ,wszystko zostalo wykonane w polsce przez nas procz

plyty glownej specjalnie zrobiona dla Amare Musica

To może w imię prawdy warto opublikować fotografię płyty bazowej w pełnej krasie, bez

maskującej ją obudowy z kolejnej płytki! Udawanie że to bardzo ważny ekran jest naiwne.

Może teraz warto przyjrzeć się dokładnie tej subtelnej mistyfikacji?

Zasilanie to nic wyczynowego, bo tutaj nawet nie jest to potrzebne, płyta wymaga jedynie

samochodowego 12V i dalej sobie sama z tym robi co chce, czyli jakość na wejściu nie ma

znaczenia, ponieważ wewnętrzne przetwornice zrobią z tą jakością dowolną sieczkę jakiej

można się spodziewać w urządzeniu za takie pieniądze. Mamy więc 4 osobne linie zasilania

do: płyty głównej, elektroniki wyświetlacza, samego wyświetlacza, a także do płytki SPDIF.

Na samej płycie nie widać żadnych specjalnych części, najtańsze kwarce i inne elementy.

Xmosa żadnego oczywiście tam nie ma, wszystko co związane z audio obsługiwane jest przez

klasyczne kości, także nadajniki USB z ich kiepskimi zegarami, a to te sygnały służą do

exportu jak i z nich robiony jest SPDIF na osobnej płytce. Sposób okablowania tej płyty

widać na fotografii i pomimo chęci aby to jakoś wyglądało, to jest to zwykłe sztukowanie.

Nie ukrywam, że jestem mocno zszokowany tym, co ta firma wymyśliła za blisko 30 000 pln.

Fakt, obudowa jest efektowna, ale to nie może być jedynym atutem. W pełni zgadzam się z

snapback.pngElberoth` post= napisał:

Ale fakt faktem, że jeżeli wyjmiemy z ... tę płytkę SPDIF (której i tak prawie nikt

nie używa, bo większość gra z wyjścia USB) zostają nam graty za niewiele ponad tysiaka,

soft i ładna obudowa.

Xnvr7Y.jpg

Ładna obudowa,słabe wnętrzności, darmowa platforma i soft do odtwarzania z firmową nakładką.

Jednak ci, którzy wypowiadali się negatywnie, mają rację. Niech nikt nawet nie odważy się

napisać "bez słuchania nie ma oceny", bo samo to zakrawa na duży skandal. Nie dziwi teraz

to, że nikt tutaj nie zdecydował się na przetestowanie tego urządzenia u siebie aby przez

przypadek nie narazić się na ew. śmieszność, bo przecież to jest poziom ubogiego laptopa,

a patrząc na funkcjonalność tej platformy, to musi jej towarzyszyć niebywały elektroniczny

smog, nawet od niewykorzystywanych bloków, a jak pomyślę, że można tam także zainstalować

kartę SIM i mamy telefon,internet,Wi-Fi, to ręce same opadają! To jest mega-dziadostwo!

W kilka dni zafundowałem sobie zimny prysznic i dodatkowo wyrobiłem sobie nową opinię nt.

fachowych recenzentów i artykulików wypoconych w sponsorowanych tekstach. Obrzydliwość!

Internet i telefon samochodowy w jednym - to slot na SIM stosowany w takich rozwiązaniach.

s1SPh2.jpg

snapback.pngUżytkownik stary audiofil dnia 06.12.2014 - 15:41 napisał

Mało konkretów,a dużo bajania-obudowa faktycznie może przypaść do gustu większości,

ale co dalej-konkrety poproszę

Liczę na kilka słów wyjaśnienia ze strony konstruktora, ale także na to, że ten wpis nie

będzie przedmiotem ataku (usunięcia),lecz będzie zaczynem do poważnej dyskusji o stanie

pomysłowości cwanych producentów, którzy w taki sposób są o krok od wyrobienia polskiej

marki na wszystkich rynkach, przy okazji przyklejając innym niezasłużoną łatkę w stylu:

snapback.pngUżytkownik Marcin-utopia dnia 06.12.2014 - 15:15 napisał

Lam[beeep]tor to logitech w obudowie z modushopu -_-

Chciałoby się powiedzieć - I KTO TO MÓWI ?

Myślę, że najodpowiedniejszym miejscem dla tej konstrukcji powinien być dział PC,

a zachwyty nad samą obudową można wyrażać w dziale DIY, bez zaśmiecania Hi-Endu.

Czy w urządzeniu za tyle kasy można zastosować serce za sto kilkadziesiąt dolarów i winszować sobie za wsadzenie do ładnej obudowy i własny soft kwotę ok. 28.000 złotych ? Ależ oczywiście, że tak. Skoro są jelenie któ®zy chcą tyle zapłacić to niech płacą.

Jednak trochę nagannym wydaje mi się brak odpowiedzi na konkretne pytania nt. tego co jest w środku czy wręcz twierdzenia, że nie użyto tam komercyjnego, taniego rozwiązania.

Producent wystawia się dzisiaj na Audio Video Show w Warszawie:

dBrM2t.jpg

więc nie omieszkam poprosić Go o słowo komentarza.

Dlaczego pozwoliłem sobie na ten przedruk?

Ano dlatego, że jak wiecie kilka miesięcy temu szukałem hi-endowego rozwiązania do odtwarzania plików. Mając LINNa Majik DS. I interesowałem się Amare Muscia Diamond ale cena zniechęciła mnie jednoznacznie. I znalazłem, pisałem o tym. To chiński Quloos QA661 za kwotę ok. 3000 zł. Tu przynajmniej nikt nie ukrywa co jest w środku. I nie pakuje do ładnej aluminiowej obudowy winszując sobie cenę ok. 10x wyższą. A autorski soft jest też w środku.

I "obawiam się", że "mój" Chińczyk, a wcale nie jest brzydszy ;),

Jakoś zarzuty PCcompa nie spotkały się z odpowiedzą ....

PS .

Czekamy na ustosunkowanie się do tego .

ludzie jak moze byc to jakkes kulos ja ,działaja aplikacje od mad jak w aurederze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ludzie jak moze byc to jakkes kulos ja ,działaja aplikacje od mad jak w aurederze

Czy analfabeta może być geniuszem w audio?

Może morze a morze i nie może.)

udowodnij mi ze nie kłamiesz skrytykowane dużo osobom sie podobało ,kogo robie w druta jesteś po prosty zwyczajnym kłamcą twoje ataki sa jakies nie normalne!!

NAJLEPSZY ATAK

Lewandowski , Milik..........POLSKA GOLA

Chyba coś cie uwiera ? nie sprzedają siema opakowana na prezerwatywy i frustracja ?

Najgorzej ma ofiara pękniętego kondona,a samo opakowanie to pikuś jest)

;))

Jak ktoś kupi na swieta to cudo za 28000 w promocji dają dwa pięćiopaki prezerwatyw.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Jest tylko jedna możliwość wybrnięcia z twarzą z tej sytuacji - po prostu foto płytek (płytki głównej) z detalami, poparte zrzutem z ekranu dowolnego oprogramowania do projektowania PCB potwierdzającego, że jest to Wasza autorska praca a nie chiński przebieraniec.

Tyle w temacie.

Byłem na spotkaniu biznesowym i poznałem audiofila z Indii który posiada urząśdzenie za 28000 pln.

Po jego odsłuchaniu przyznał mi się,że gorzko zapłakał niczym w dramacie bollywood)

ps.

Utopia

Czy TY jesteś ciagle po weselu,balandze,imprezie czy bibie,bo nie potrafisz sensownego zdania po polsku sklecić?

Ach ta branża..................

Jest tylko jedna możliwość wybrnięcia z twarzą z tej sytuacji - po prostu foto płytek (płytki głównej) z detalami, poparte zrzutem z ekranu dowolnego oprogramowania do projektowania PCB potwierdzającego, że jest to Wasza autorska praca a nie chiński przebieraniec.

Tyle w temacie.

jak sadzisz ze płyte głowna ktokolwiek zrobił sam to jesteś w błędzie ,zamawiamy płyte głowna już od producenta zmodyfikowana dla nas , jest postawiony nasz system operacyjny nasze sterownik z wyswietlaczem co 100 razy wklejalem dysk ssd etc

Dla mnie są to zwyczajne oszczerstwa , bo to forum i można pisać co sie wymyśli .To jest bardzo nie fair

A jaka to modyfikacja była i na czym polegała dla Was?...czy to chodzi o naklejkę i inne cechy płyty tzn.Wasze Logo tam jest.czy coś innego może?

Pisz tu i teraz oficjalnie -nie dzwoń do mnie

Zasilacz liniowy tam macie?......czy tylko tak się Wam wydaje?

ps.

Czy procesor jest zasilony też z 12v czyli liniowo?.................

Łeb mnie już napierdziela o tych niuansów.

Lepiej już gra ze zwykłego komputera........wiedziałeś o tym?

Tyle w temacie.

Czepiasz się-daj wytłumaczyć.........jak jest co?)

Tyle w temacie.

Nie długo ktos napisze bym jeszcze pokazał du...e!!

opamiętajcie sie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Próbowałem różnych lamp i jednak najlepiej ten sprzęt gra na ECC88 JAN Philips.

Na BB dźwięk będzie miał lepszą barwę i gęstość ale na Philipsach nie będzie gorzej ale z lepszą dynamiką i rozdzielczością.

...od kilku dni CD8T gra na lampach JAN Philips które polecił mi Jarek i faktycznie poprawiła sie dynamika i rozdzielczość nie dużo ale...

co ważne nie ucierpiała reszta pasma....

napisałem to jako przerywnik.....już nie przeszkadzam w prowadzeniu śledztwa ;-)

Czy Wasz plikowiec składa się głównie z pilota i wyświetlacza?

to miałem pod ręka to nie tylko wyświetlacz ale uc

Ukryta Zawartość

tu jest all

Ukryta Zawartość

Marcin wrzuć wreszcie dokładne zdjęcia płyty głównej. Po co to ukrywać jak już wszyscy wiedzą, że to komputerowa itx. Jak miałem aurendera X100l to jest dopiero kpina z klienta. Na tym tle nie masz się czego wstydzić.

Marcin wrzuć wreszcie dokładne zdjęcia płyty głównej. Po co to ukrywać jak już wszyscy wiedzą, że to komputerowa itx. Jak miałem aurendera X100l to jest dopiero kpina z klienta. Na tym tle nie masz się czego wstydzić.

Marcin?

To się znacie ?

To jest jakieś tło do tego tematu?

to miałem pod ręka to nie tylko wyświetlacz ale uc

Ukryta Zawartość

tu jest all

Znaczy sie te części plus obudowa plus złożenie plus kabelki= 28000 pln?

Wzorowo skalkulowana cena urzadzenia-cóż tylko nalezy gratulować!!

Te audio plikowe to wielka sciema jest.

To wszystko co piszecie powyżej, coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że płyta CD ma się świetnie;-)

Nie ma Cie co utwierdzać taka jest prawda i oczywiscie gramofon i markowa-dobra wkładka.

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ja już kiedyś (dawno temu) publikowałem swoje przemyślenia odnośnie genezy powstania i ostrej promocji rozwiązań strumieniowych, ale pamiętam jak wtedy dostało mi się po głowie;-) Branża audio znalazła się w recesji i trzeba było za wszelką cenę znaleźć rozwiązanie, które będzie wygodne i łatwo sprzedawalne z marketingowego punktu widzenia. Kwestia jakości dźwięku była moim zdaniem drugorzędna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.