Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tak właśnie wyglądają te różnice pomiędzy USB i Spdif, stosuje oba protokoły i do tej pory nie przyszło mi do głowy aby wypisywać bzdury o miażdżeniu jednego przez drugi.

Efekt? Różnice a granicy percepcji. W ślepym teście praktycznie nie do odróżnienia. Ostateczny wybór zależny od gustu i smaku.

Dziękuję Panowie za merytoryczne wypowiedzi.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Imię jest istotne, lecz jeszcze bardziej jest harmonia imienia z astrologicznym znakiem Zodiaku, w konotacji z numerologicznym znaczeniem daty urodzenia.

Numerologicznie to 4+0+4 =4+4=8

Ósemka jest symbolem nieskończoności, w hi end, bez tego symbolu rozumianego jako idea technologii, niczego znaczącego nie sposób osiągnąć.

Kolego 747 ja jestem tolerancyjny ale jeszcze jeden wpis kolegi w stylu "Poczytaj mi mamo" i będę zmuszony kolegę urlopować.

Nie chcę tego robić ale więcej nie będę kolegi błagał.

Proszę o wypowiedzi TYLKO w temacie wątku albo zalecam odpoczynek od tego wątku.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

a jaja wyszłem na proroka http://www.stereophile.com

No to teraz czekamy na wysyp"recenzji"pisanych przez tych co to na podstawie chipa wiedzą jak zagra, a wiedzą,że MUSI zagrać lepiej.

Jarek jutro wizyta Dana?jesli tak to skrobnij coś koniecznie, będzie już pewnie wygrzany.Jak pre z końcówką też słuchałem z Focalem tylko z Grande,jestem ciekaw jak to zaśpiewa.Kiedy przyjeżdża Roger?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Powiem tak, USB tak jak najbardziej ale za kilka lat, narazie dobre USB jest tylko w najdrozszych klockach. i tak jak pisal ELB aby USB zagralo musi byc bardzo dobre zrodlo USB ( nie wiem czy W20 to jest ten poziom nawet) bardzo dobry kabel USB oraz DAC z bardzo dobrym wejsciem i wtedy jest roznica i to spora bo byc musi! ;)

Piszesz ,że USB jest tylko w najdroższych klockach ale tam również jest "przestarzała" technologia AES/EBU i SpdiF.

Dlatego nie rozumiem po kiego grzyba chłopaki np. z takiego Esoterica w swoim najnowszym produkcie implementują takie wejścia skoro byle jełop ma w w domu kompa i w twoim i twojego nowego kolegi mniemaniu wystarczy podłączyć kompa przez USB i jest hajend pełną gębą.

Przecież taki serwer czy komputer to zazwyczaj ułamek ceny dobrego napędu.

Skoro tak jest to dalej nie rozumiem zasadności takich wejść.

Tym bardziej ,że jak się okazuje pomiędzy tymi wejściami jest "galaktyczna" różnica w dżwięku.

ponowie pytanie:

kto te roznice, oprocz kolegi elba, slyszal?

czy jest chociaz jeden(stasiop sie nie liczy bo tylko czytal)?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Proszę o wypowiedzi TYLKO w temacie wątku albo zalecam odpoczynek od tego wątku.

Dostałeś Jarek kolejkę lubię jak jesteś taki groźny Agrrr.. :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No to teraz czekamy na wysyp"recenzji"pisanych przez tych co to na podstawie chipa wiedzą jak zagra, a wiedzą,że MUSI zagrać lepiej.

Jarek jutro wizyta Dana?jesli tak to skrobnij coś koniecznie, będzie już pewnie wygrzany.Jak pre z końcówką też słuchałem z Focalem tylko z Grande,jestem ciekaw jak to zaśpiewa.Kiedy przyjeżdża Roger?

Napiszę na pewno.

Reszta klocków będzie ok 23.02.2014r.

Jarek

Zbyt dobrze znam konotacje tego imienia, aby cokolwiek co się z nim łączy mnie zaskoczyło, Kolega jest wystarczająco domyślny dlaczego.

Mają klasę, są tylko nie pewni, czy jej użyć, wolą zachować dystans, to im daje poczucie bezpieczeństwa.

A nóż gdzieś miedzy wierszami, ktoś wyczytałby jakąś właściwość niezgodną z publicznymi tu deklaracjami....

jeżeli 747 w ten sposób piszesz między wierszami i to nazywasz klasą to cóż to za klasa panie 747 ??

----------------------------------------------------

Piszesz ,że USB jest tylko w najdroższych klockach ale tam również jest "przestarzała" technologia AES/EBU i SpdiF.

Dlatego nie rozumiem po kiego grzyba chłopaki np. z takiego Esoterica implementują takie wejścia skoro byle jełop ma w w domu kompa i w twoim i twojego nowego kolegi mniemaniu wystarczy podłączyć kompa przez USB i jest hajend pełną gębą.

Przecież taki serwer czy komputer to zazwyczaj ułamek ceny dobrego napędu.

Skoro tak jest to dalej nie rozumiem zasadności takich wejść.

Nie czytasz uwaznie, do USB musi byc bardzo dobre zrodlo bardzo dobry kabel jak i DAC. Implementuja Spdif poniewaz to jest lacze z ktorym wszystko chodzi i wiedza jak zrobic na tym laczu dobry dzwiek, a na USB jeszcze tego nie wiedza, przewaznie.

kto te roznice, oprocz kolegi elba, slyszal?

czy jest chociaz jeden(stasiop sie nie liczy bo tylko czytal)?

Z tych ktorych znam i Wy znacie to wiem ze z pewnioscia Marcin GPS, Szymon, Marslo, Elb sa jeszcze i inni ktorych nie wymienie. Zreszta poczytajcie zagraniczne forumy, co Wy myslicie... to tylko w PL ludzie tacy zacofani;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie czytasz uwaznie, do USB musi byc bardzo dobre zrodlo bardzo dobry kabel jak i DAC. Implementuja Spdif poniewaz to jest lacze z ktorym wszystko chodzi i wiedza jak zrobic na tym laczu dobry dzwiek, a na USB jeszcze tego nie wiedza, przewaznie.

Jak to ? To kolega Elberoth nie gra z kompa tylko z jakiegoś galaktycznego żródła?

Kabel też musi być jakiś wybitny skoro pozamiatał dac - kiem wielkości czekolady Goplana wszystkie inne na tej planecie i chyba nawet w naszej galaktyce.

Nadal nie rozumiem jak to możliwe?

Stasiu oświeć mnie proszę bo męczę się z tym okrutnie.

a mogliby sami o tym napisac/potwierdzic, czy Ty(stasiop) musisz, moze cie delegowali?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

no to kto to slyszal kur....mac?:)

Nieśmiało sugeruję abyś powyższe pytanie zadał w :

"Elberoth's Audio Nirvana"

Tam powinieneś uzyskać wyczerpującą odpowiedż experta ;)

Jak to ? To kolega Elberoth nie gra z kompa tylko z jakiegoś galaktycznego żródła?

Kabel też musi być jakiś wybitny skoro pozamiatał dac - kiem wielkości czekolady Goplana wszystkie inne na tej planecie i chyba nawet w naszej galaktyce.

Nadal nie rozumiem jak to możliwe?

Stasiu oświeć mnie proszę bo męczę się z tym okrutnie.

Musisz posluchac jedzie do Ciebie W20 jak uda Ci sie spiac to z Metronomem po USB to moze sam sie oswiecisz. Slowa to w tym wypadku za malo.

a mogliby sami o tym napisac/potwierdzic, czy Ty(stasiop) musisz, moze cie delegowali?

Poszukaj ich wpisow na forum...wielokrotnie o tym pisali to zadna tajemnica.

Nieśmiało sugeruję abyś powyższe pytanie zadał w :

"Elberoth's Audio Nirvana"

Tam powinieneś uzyskać wyczerpującą odpowiedż experta ;)

Ze kolega elb slyszal to wiem, chodzi o innych, chce miec pewnosc:)

" Slowa to w tym wypadku za malo. " a Ty skad wiesz, przeciez nie slyszales

no to kto to slyszal kur....mac?:)

Ale kto słyszał dobre USB i różnice między USB a SPDIF? Ja słyszałem. I są różnice takie jak wcześniej opisałem.

Nie; StasioP sprzedaje tu maszyny Singera ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ale kto słyszał dobre USB i różnice między USB a SPDIF? Ja słyszałem. I są różnice takie jak wcześniej opisałem.

ze, w skrocie: usb b detaliczne, spdif przyjemniejsze, wypelnione

ale przepasci nie ma, wyzszosci usb tez nie?

czyli Ty potrafiles opanowac USB, inni maja klopot?

Mniej wiecej tak. Tzn np MSB było tak, że róźnica między SPDIF, a USB Signature była duża i na korzyść USB ale nie dlatego, że to USB było takie super bo pewnie było b.dobre ale datego, że wejścia SPDIF w MSB były słabe. Słychać było, że firma nastawiła się na transmisję po USB, a pozostałe wejścia potraktowano po macoszemu.

Z tego co Elb pisze to w Trinity jest podobnie. Ale już w Esoteric-u i w nowym Gryphonie Kalliope USB jest nadal równie dobre i po USB gra bardzo dobrze, ale również pozostałe wejścia SPDIF teź są bardzo dobrze zaimplementowane i muza grana przez nie prawie nie odbiega od USB. Róźnice są minimalne i takie jak opisałem.

Z ciekawostek to Accustic Arts DAC II ma słabe USB ale bardzo dobre SPDIF i z nich grał lepiej niź po USB. Tak więc dużo zależy od samego DAC-a i jakości implementacji poszczególnych wejść.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.