Skocz do zawartości
IGNORED

Czy przedwzmaniacz gramofonowy można naprawić?

kissinger

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Po kilkuletniej przerwie zakupiłem sobie wkładkę gramofonową i okazało się, że sprzęt gra bardzo cicho. Dzisiaj po kilku dniach słuchania, gramofon zaczął grać jeszcze ciszej.

Stąd moje pytanie: czy ktoś się może orientuje czy w Poznaniu jest jakiś serwis naprawiający przedwzmacniacze? Pytam bo nic innego mi do głowy nie przychodzi.

dzięki

pozdrawiam

Jaką kupiłeś wkładkę? Jaki masz przedwzmacniacz gramofonowy? A może Ty kupiłeś wkładkę MC a masz przedwzmacniacz do wkładek MM.

Może być jeszcze jeden powód, ale to chyba niemożliwe. Czy Twój przedwzmacniacz ma wejście z korekcją RiAA może to jest tylko zwykły przedwzmacniacz bez wejścia gramofonowego.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Jak widzę w opisie to NAD 315 . Potrzebny zewnętrzny przedwzmacniacz do gramofonu- jaka wkładka jaki gramofon - który wpinamy między gramofon a dowolne wejście w wzmacniaczu np Aux. W Poznaniu kupisz audiofilskie w Koris na Winogradach lub Hi-End Corner na Szewskiej lub mniej markowe w sklepach z sprzętem muzycznym na ulicy Wielkiej lub Chwaliszewo lub Łąkowej sklep z częściami elektronicznymi . Poczytaj o przedwzmacniaczach gramofonowych na forum a oferta co do cen to na alle... w zakładce gramofony- przedwzmacniacze gramofonowe.

Jak widzę w opisie to NAD 315 . Potrzebny zewnętrzny przedwzmacniacz do gramofonu

Ale z wpisu kissinger'a wynika, że ma przedwzmacniacz ale zaczął grać mu cicho (cokolwiek to znaczy). poza tym myślę, że już sobie poradził, skoro nie odpowiedział na proste pytanie o przedwzmacniacz i wkładkę.

Hej,

Dzięki za info, ale tak jak napisał mój przedmówca, przedwzmacniacz mam i chodziło mi czy jest możliwość serwisu takiego urządzenia, czy w razie uszkodzenia pozostaje zakup nowego.

Ale generalnie problem się rozwiązał. Wstyd się przyznać, ale napiszę...:-)

Wszystko było podpięte ok, natomiast z tego co zauważyłem to igła nie była do końca dopchnięta we wkładce. Przynajmniej tylko to udało mi się zauważyć. Myślałem, że jest ok, i dopiero jak dopchnąłem igłę i usłyszałem cichutkie "klik". to domyśliłem się, że to mogło być przyczyną.

dzięki za odpowiedzi i przepraszam że się od razu nie odezwałem.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.