Skocz do zawartości
IGNORED

dac, strumieniowiec lub cokolwiek co ...

marcusb

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim.

Szukam urządzenia, niekoniecznie pełnego daca, który będzie w stanie zassać po sieci (najlepiej po smb lub afp z autoryzacją) pliki audio do mojego daca.

Od bardzo dawna mam jeden typ chyba w dobrej cenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale ludzie czasem mają problem z obsługą tego marantza przez aplikacje webowe - na padach czy telefonach- , a na czym mi bardzo zależy, ponieważ mam dość włączania tv do słuchania muzyki.

Sprzęt przede wszystkim musi mieć:

- dobrą współpracę i obsługę z urządzaniami mobilnymi (obojętnie czy to ios czy android czy w8),

- gapeless,

- i przede wszystkim możliwość listowania i odtwarzania utworów z NASa, bez włączania telewizora.

Reszta walorów jak internetowe stacje radiowe, wifi (mam kabel), napstery i inne wynalazki mnie nie interesują.

Będę wdzięczny za inne propozycje niż ten marantz.

--

Pozdrawiam

t

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/104449-dac-strumieniowiec-lub-cokolwiek-co/

Tez zastanawiam sie nad tym urzadzeniem tylko niezabardzo mam jak je wypozyczyc do domu na odsluch...ale za to w przedrogiej norwegii jest okolo 1kzl tansze w sklepie anizeli w pl.

A jak sie ma stream magic do np nada c446?

Osobiscie nie porownywalem, ale zapytaj tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć,

wyświetlacz w NA7004 jest całkiem rozsądny i tylko za jego pomocą daje się na tyle komfortowo sterować, że w sumie nie koniecznie potrzeba coś więcej.

Interface webowy poprzez http, jest i to wszystko co o ni można napisać, no można dodać, że jest brzydki :P

Na androida dedykowana aplikacja nie funkcjonuje, Marantz nie wspiera w niej NA7004, są jakieś tam inne ale nie bardzo przypadły mi do gustu.

Ponoć jak masz appla to interface jest bardzo wygodny.

Panowie dzięki za odpowiedzi.

@ remos - użytkownicy appla nawet jak są niezadowoleni to Ci nie powiedzą :) niestety nikt się nie przyznaje do posiadania tego marantza...

@ worldroof - dzięki za namiary na yamahę, sprawdzę bo wstyd się przyznać nie mam cd, a raz na ruski rok mi go brakuje - jestem tylko ciekawy jak będzie wyglądał webUI.

@ Octagon - naczytałem się bardzo dużo o SM6 ale go nie potrzebuję poza tym trochę drogie jak na explorer plików ;-) może jakiś używany ale to chyba zbyt nowy sprzęt, ale jakby nie patrzeć dobry w tym przedziale cenowym.

A może ktoś jeszcze dorzuci parę innych pomysłów :)

--

Pozdrawiam

t

Ja stawiam na zwykły komputer, albo nawet używany netbook (niektóre są bez wiatraka).

Pomijając jakość złącza, szumy, trzaski i przepięcia (mój dac ma tylko coax) do komputera potrzebny jest monitor lub program który będzie się z takim komputerem łączył przez rdp, więc nadal muszę włączać coś extra do słuchania muzyki co jest bez sensu.

Pad i telefon są włączone cały czas, trzyma się je pod ręką, etc. z resztą to też komputery ;-)

--

Pozdrawiam

t

Pomijając jakość złącza, szumy, trzaski i przepięcia (mój dac ma tylko coax) do komputera potrzebny jest

Upierał się nie będę, ale... mozna kupić konwerter usb: M2Tech HiFace Two (600PLN).

Do sterowania JRiverem masz aplikacje na Androida i IPAD'a, a także webową. W celach konfiguracyjnych podłączasz owszem do TV, no ale TV tam chyba stoi? a jakbyś kupił netbook'a (używany 1000PLN), to masz jeszcze ekran, który możesz sobie otworzyć lub nie.

Niemniej rozumiem, że ktoś nie chce komputera.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Komputerów mam nawet za dużo ;-) ale nie w pokoju w którym słucham muzyki, a telewizor albo wylatuje, albo trafi na boczną ścianę ze wskazaniem na tą pierwszą opcję.

Pecety,maci, xbmc i inne wynalazki także na linuchach trenowałem przez bardzo długi czas i nie tego szukam.

ps. Yamaha odpada bo nie obsługuje smb a tylko dlna ... ;-(

jak tak dalej pójdzie skończę z czymś takim ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel RT-12

Poza tym co piszesz radio internetowe w przypadku dobrych stacji naprawdę może zadziwić wysoka jakością a niedługo w Polsce DAB+ :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

@marcusb

Poczytaj sobie o linuxie, mpd i konwerterach z toslinkiem a będziesz miał gapless w flac, ape, wv i ogg i żadnych szumów oraz trzasków. Nie licząc konwertera usb to komputer do tego kosztuje około 50 zł.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

@ dd6 dac phast na AD1865 z e88cca siemensa

@ ayran dzięki za namiary na mpd sprawdzę jak to działa, a później poszukam komputera wielkości raspberry pi ;-)

@ sittek na rotela też popatrzę ;-)

Pamiętaj, że raspberry pi nie nadaje się do pcaudio jeśli chcesz korzystać z gęstych plików. O komputerkach do audio założyłem osobny wątek na pcaudio.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.