Skocz do zawartości
IGNORED

jaki amplituner do głośników od kina domowego?

damian_50814

amplituner   

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaki amplituner do kina domowego?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, potrzebuje nowego i taniego amplitunera do głośników o mocy:

5x50w. 6ohm (dwudrożne) -głośniki satelitarne

1x120w. 8ohm (dwudrożne) -subwoofer.

jaki by dopasować? proszę o pomoc

Może paśc niejedno pytanie co za głośniki , jakie pomieszczenie , jaką muzę słuchasz ale skoro dobrałeś do siebie głośniki to myślę , że to zbędne pytania . Ile kasy chcesz , no może inaczej ile możesz wydac, nie ma co patrzec , że ampli mają po sto kilkanaście lub kilkadziesiąt wat razy ileś tam kanałów , bo to nie prawda , jest podawana moc każdego kanału z osobna , więc nawet takie , które mają podawane np.5x-7x150W w rzeczywistości mogą miec nawet 5x-7x niecałe 60W na kanał , więc możesz brac każdy powyżej 100-tu Watów , proponuje Onkyo TX-NR414 , ma wszystko czego byś potrzebował z nowości , nie jest drogi ale nie najtańszy , myślę , że najlepiej opłacalny z najtańszych .

Myślałem nad takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak do 350 zł.

Ukryta Zawartość

Jak w temacie, potrzebuje nowego i taniego amplitunera do głośników o mocy

Moc znamionowa RMS (tryb dookólny) 500

Moc muzyczna (tryb dookólny) 5 x 100 W

kity jak nie wiem na tym allegro , w RMS-ie będzie moze z 5x 30 kilka Watów

kolego to jest licytacja wiec cena moze podskoczyc ze dwa razy lub trzy razy

Przepraszam kolego pokickało mi się z Marantzem z serii slim bo to on ma 5x50 wiec spada mu do tych trzydziestu kilku ale widziałem testy wyższych modeli z przedziału ok 2 tys gdzie moc podawana była 7x130-150 które wykazały , że po podłączaniu każdej nastepnej kolumny ( bo zaczynało się od podłączenia jednej kolumny i wtedy moc na tym jednym kanale była jak podawana ) moc spadała by w konsekwencji wylądowac na granicy odok.60-ciu ( pięcdziesiąt kilka ) do ok 70-ciu Wat na kanał w najlepszym przypadku ,

jeśli chodzi akurat o ten model to ma zastosowany innego rodzaju wzmacniacz - mianowicie cyfrowy ( class D) więc może byc inaczej , lepiej , na jego korzyśc ,

skoro masz monitorki sztuk 5 to wnioskuje , że masz nie za duże pomieszczenie więc ten Pioneer by Ci wystarczył do napędzenia tych kolumienek , poczytaj tu , znalazłem podobny temat do Twojego jesli chodzi o wybór ampli :

Ukryta Zawartość

nie ma tam za wiele ale czytaj do końca , ja , po przeczytaniu myślę , że powinien byc ok a jeśli uda Ci się go wyrwac w tej cenie lub nieco wyższej z allegro to rewelacja .

I dobrze , że obsługuje 4-ro omowe kolumny , nie będzie problemów z Twoimi 6-cio omowymi .

Na naszej stronie Pioneera są nie pełne dane , na stronie www.pioneer.eu są wszystkie dane techn.

Wiec myślę , że warto powalczyc o niego na allegro .

Jeszcze raz przepraszam za to zamieszanie

Pozdrowionka

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.