Skocz do zawartości
IGNORED

Incydent na woodstock, czyli atak na Miecugowa

Fantasmagoria

Rekomendowane odpowiedzi

Pracowitość PiSSowskich politruków napawa optymizmem, ale jakość podawanych "faktów" już nie bardzo. Tak sobie listę następnego aktywisty jednym okiem przeglądałem i jedna rzecz zwróciła moją uwagę:

- najdroższe leki w Unii Europejskiej.

Zastanawiam się jakim w takim razie cudem mamy do czynienia z nielegalnym wywożeniem leków z Polski do Niemiec i innych krajów???

"Różnice cen bywają bardzo duże. Przykładowo specyfik kosztujący 50 euro, w Polsce dostępny jest za równowartość 20 euro. A wszystko to przy kosztach produkcji wynoszących na przykład 2 euro. Rozbieżność cen powoduje, że kupowanie leków w Polsce i ich sprzedawanie w Niemczech staje się szalenie zyskownym procederem. Problem w tym, że nielegalnym. Dlatego działalność taka odbywa się zwykle przez hurtownie-słupy, powstające tylko w tym celu. Są to firmy, które niczego nie sprzedają na polskim rynku, a ich jedyny kontakt z krajowymi aptekami polega na tym, że odkupują od nich leki. Następnie odsprzedają je z dużym zyskiem za granicę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tym momencie zaczynam się zastanawiać co z pozostałymi pozycjami z listy. Ile z nich ostałoby się po sprawdzeniu?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Raczej nie wymagałbym logiki ze strony trybunów Jedynej Słusznej Opcji. Jeżeli wymazali oni już ze świadomości fakt, że to właśnie ich Opcja weszła swojego czasu w sojusz polityczny z Samoobroną, takie "drobiazgi" jak najdroższe leki w UE przemycane do bogatszych krajów nie mają znaczenia. Założę się, że gdyby mieli teraz tworzyć rząd, to utworzyli by go z Palikotem.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Założę się, że gdyby mieli teraz tworzyć rząd, to utworzyli by go z Palikotem.

Po lekturze wpisów dziadkawłodka obstawialbym raczej Millera. Mielibyśmy nadodowy socjalizm pełną gębą ;-).

Jestem Europejczykiem.

Z Millerem mogło by być zbyt dramatycznie, natomiast z Palikotem byłoby komicznie :)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Polska po tym rollercoasterze nie będzie już taka jak wcześniej :)

Nigdy nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Proste ale nieoczywiste. Niby mówi o wodzie ale tak naprawdę dotyczy wszystkiego i zasada ta jest twarde jak skała.

Jestem Europejczykiem.

Raczej nie wymagałbym logiki ze strony trybunów Jedynej Słusznej Opcji. Jeżeli wymazali oni już ze świadomości fakt, że to właśnie ich Opcja weszła swojego czasu w sojusz polityczny z Samoobroną, takie "drobiazgi" jak najdroższe leki w UE przemycane do bogatszych krajów nie mają znaczenia. Założę się, że gdyby mieli teraz tworzyć rząd, to utworzyli by go z Palikotem.

dużo więcej wymazali , zobacz ile z życia Sakiewicza w Wikipedii zostało . Nie ma nic co porabiał gdy PiS rządził. Nie był pupilkiem prezesa jakby facet z księżyca spadł

Ukryta Zawartość

Wikipedia i ideologiczne broszury głównym zródłem wiedzy większości słusznych polaków.

Gdyby nie Tusk i powiązania towarzyskie PO z PiS miałbym normalny kraj , w którym rozliczono by polityków za łamanie konstytucji , nadużywanie władzy , wykorzystywanie jej do niszczenia politycznej konkurencji , nepotyzm itd... niestety elity każdej partii niewiele sobą prezentują . Ale elity PiS to już inna kategoria , nie można z niczym poza sektą porównać . I mogę sobie tupać , krzyczeć ale udało się im wmówić , że tylko oni i zużyte PO do wyboru. Wyskakują aktywiści i każdy z nich z tą samą pieśnią . Krytykujesz PiS jesteś z PO i basta .... każdy z nich każdemu przeciwnikowi chamstwa , prostactwa i zbydlęcenia wmawiają zależność od PO .

niestety coraz więcej wyborców można chamstwem , zbydlęceniem do siebie przekonać

Ukryta Zawartość

Różnice cen bywają bardzo duże. Przykładowo specyfik kosztujący 50 euro, w Polsce dostępny jest za równowartość 20 euro.

tylko ze my nie zarabiamy w euro.... 1eu=4zl geniuszu... nie chodzi o ogolna cene, ale o stosunek do zarobkow w PL....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

no właśnie , porównaj ceny leków w Polsce i krajach na podobnym poziomie. Powiedz dlaczego część europy jest bogatsza . Dlaczego zostaliśmy zwykłymi frajerami z pretensjami ?

i co zyskamy z kolesiami prymitywnymi patriotami , co taki Jarosław Kaczyński zaproponuje skoro jego wypowiedzi są z kategorii urojeń a nie faktów

wladz, buhaha... doczepiliscie sie do jednej rzeczy z listy i oglosiliscie sukces..... prawie jak na tvn24....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jacy my , ty i nikt więcej . Jaro po pierwszym przykładzie nie miał ochoty na ciąg dalszy broszury a ja tylko przypomniałem , porównuj Polskę z krajami z demoludu. Będzie uczciwiej , mniej populistycznie . Rozumiem kłamstwa polityków , na tym między innymi to polega natomiast jeżeli zwykły obywatel , nie mając żadnego interesu w karierze politycznego gnoja powtarza jego brednie jest problem .

porównuj Polskę z krajami z demoludu. Będzie uczciwiej

Ukryta Zawartość

Zadłużenie państwa jako procent PKB:

Rumunia 37,8%

Litwa 40,7%

Łotwa 40,7%

Czechy 45,8&

Słowacja 52,1%

Polska 55,6%

Ukryta Zawartość

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Jaro po pierwszym przykładzie nie miał ochoty na ciąg dalszy broszury

bo jaro jak sam stwierdził jest zbyt leniwy i mu się nie chce

nie mając żadnego interesu w karierze politycznego gnoja powtarza jego brednie jest problem .

spora część obywateli ma w tym interes (mimo że do polityki im daleko), reszta ogląda TV i albo nie wie co się realnie dzieje albo jest za tępa by cokolwiek wymagać od swoich orzeszków

Jeśli mnie ktoś ciągle okłamuje i okrada a ja nadal na niego głosuje, sprzedaje jego poglądy zarazem go broniąc to chyba czas iść się leczyć, a takich w tym temacie jest najwięcej.

Zastanawiam się jakim w takim razie cudem mamy do czynienia z nielegalnym wywożeniem leków z Polski do Niemiec i innych krajów???

"Różnice cen bywają bardzo duże. Przykładowo specyfik kosztujący 50 euro, w Polsce dostępny jest za równowartość 20 euro. A wszystko to przy kosztach produkcji wynoszących na przykład 2 euro. Rozbieżność cen powoduje, że kupowanie leków w Polsce i ich sprzedawanie w Niemczech staje się szalenie zyskownym procederem. Problem w tym, że nielegalnym. Dlatego działalność taka odbywa się zwykle przez hurtownie-słupy, powstające tylko w tym celu. Są to firmy, które niczego nie sprzedają na polskim rynku, a ich jedyny kontakt z krajowymi aptekami polega na tym, że odkupują od nich leki. Następnie odsprzedają je z dużym zyskiem za granicę."

tylko że umknęło Ci że 1/4 całości eksportu / importu naszego kraju to "legalny przemyt" więc bez podatków a nasz rynek jest zalewany środkami podrobionymi....

Nigdy nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Proste ale nieoczywiste.

po wynikach wyborów jakąś nie zauważyłem.... to może się teraz przynaj na kogo głosowałeś.. tak dla weryfikacji.

No i "krótka rzeka" była nie najgorsza, zdecydowanie lepsza niż ta długa.

wladz, buhaha... doczepiliscie sie do jednej rzeczy z listy i oglosiliscie sukces..... prawie jak na tvn24....

jakby wszyscy byli bez skazy a PiS czy kto inny był idealny...

kolejny populizm ja też z niego skorzystam.... może uczciwiej dodaj , że dla przykładu PiS właśnie w zwiększeniu zadłużenia będzie szukał kasy na pomniki i zmiany nazw ulic

najbardziej zadłużone państwa na świecie

Ranking portalu 24/7Wall Street

10. Wielka Brytania

Dług publiczny - 80,9 proc. PKB

Bezrobocie - 8,4 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 1,99 biliona dolarów

9. Niemcy

Dług publiczny - 81,8 proc. PKB

Bezrobocie - 5,5 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 2,79 biliona dolarów

8. Francja

Dług publiczny - 85,4 proc. PKB

Bezrobocie - 9,9 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 2,26 biliona dolarów

7. Stany Zjednoczone

Dług publiczny - 85,5 proc. PKB

Bezrobocie - 8,3 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 12,8 biliona dolarów

6. Belgia

Dług publiczny - 97,2 proc. PKB

Bezrobocie - 7,2 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 479 miliardów dolarów

5. Portugalia

Dług publiczny - 101,6 proc. PKB

Bezrobocie - 13,6 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 257 miliardów dolarów

4. Irlandia

Dług publiczny - 108,1 proc. PKB

Bezrobocie - 14,5 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 225 miliardów dolarów

3. Włochy

Dług publiczny - 120,5 proc. PKB

Bezrobocie - 8,9 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 2,54 biliona dolarów

2. Grecja

Dług publiczny - 168,2 proc. PKB

Bezrobocie - 19,2 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 489 miliardów dolarów

1. Japonia

Dług publiczny - 233,1 proc. PKB

Bezrobocie - 4,6 proc.

Dług publiczny nominalnie wyniósł 13,7 biliona dolarów

Ukryta Zawartość

Zadłużenie państwa jako procent PKB:

Rumunia 37,8%

Litwa 40,7%

Łotwa 40,7%

Czechy 45,8&

Słowacja 52,1%

Polska 55,6%

cycuś

nie zawracaj dupy , zamiast Ciebie wystarczą medialne asy PiS. Oni nie kłamią , nie myślą o profitach władzy które stracili tylko o twoim nieszczęściu ..... właśnie tacy bezrefleksyjni , bezkrytyczni i niezbyt lotni stanowią o opinii Polaków . Chłopie działaj i nadawaj , wybieraj jednych słusznych ja to już przerobiłem w PRL i przez chwilę gdy prezes był premierem a śmieszny brat prezydentem

widocznie za mało przeżyłeś i nie potrafisz zrozumieć czym jest nacjonalistyczna ideologia w czasach kryzysu

Ukryta Zawartość

wladz, to co wklejasz to populizm.... zobacz sobie oprocentowanie dlugu... ale tego na tvn24 nie podaja....

dlugpubliczny35-550x412.jpg

może przeczytaj

" kolejny populizm ja też z niego skorzystam.." na wstępie napisałem .

machasz ekonomicznymi wykresami tylko po co ?

co mają udowodnić , nie za bardzo rozumiem

wladz, dodatkowo.... gdzie ja cos napisalem o PiS? ciagle wpierasz mi, ze jestem jakims pisorem.... nie nie jestem... tylko patrze trzezwo na sytuacje, co mi sie w sumie oplaca patrzac na znajomych, ktorzy np. w 2008r widzieli tylko swietlana przyszlosc, a obecnie maja trudne zderzenie z rzeczywistoscia....

czym jest nacjonalistyczna ideologia w czasach kryzysu

wiem do czego pijesz... ale kij ma dwa konce.... np. Niemcy sa dumni z tego Made In Germany.... czy to jest nacjonalizm? To, ze rzady innych panstw wspieraja swoj przemysl, to jest nacjonalzim? Poczytaj sobie misiu jak niemcy przeprowadzili zakup skladow kolejowych w polskiej PESIE, a jak my we wloszech... Wczoraj na pokazowce o Pendolino w mediach, jakos nikt sie o tym nawet nie zajaknal....

wladz, dodatkowo.... gdzie ja cos napisalem o PiS? ciagle wpierasz mi, ze jestem jakims pisorem.... nie nie jestem... tylko patrze trzezwo na sytuacje, co mi sie w sumie oplaca patrzac na znajomych, ktorzy np. w 2008r widzieli tylko swietlana przyszlosc, a obecnie maja trudne zderzenie z rzeczywistoscia....

a co jest alternatywą dla PO , kto obecnie wybory wygra ?

teraz cokolwiek o PiS będzie straszeniem PiSem a nie nacjonalistyczną ideologią która ma wsparcie KK ..... przykro forumowy kolego ale problem nawet PiS przerasta a na pewno zwolenników

foxbat mi nie odpowiada jakakolwiek forma faszyzmu bowiem wypowiedzi działaczy PiS nie są umiarkowany nacjonalizmem , niezbędnym do tożsamości narodu

tylko ze my nie zarabiamy w euro.... 1eu=4zl geniuszu... nie chodzi o ogolna cene, ale o stosunek do zarobkow w PL....

To pokaż mi, gdzie to jest w tekście geniuszu.

Jestem Europejczykiem.

jaro, no ok, super mamy najtansze leki w eu.... no i? juz mam odtrabic sukces rzadu, bo przeciez mogly by kosztowac tyle co w niemczech?

Moze leminigi mysla inaczej, ale imho mozna by sie cieszyc z najnizszych cen lekow, ale zarabiajac TYLE co w niemczech....

<br />foxbat mi nie odpowiada jakakolwiek forma faszyzmu bowiem wypowiedzi działaczy PiS nie są umiarkowany nacjonalizmem , niezbędnym do tożsamości narodu<br />

Czujesz już bata nad Sobą? To Cię paraliżuje ? Widocznie masz coś za uszami że się PISu boisz.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

machasz ekonomicznymi wykresami tylko po co ?

co mają udowodnić , nie za bardzo rozumiem

to, ze my za obsluge niby nizszego zadluzenia, placimy WIECEJ niz bogate kraje, za obsluge niby wyzszego zadluzenia... Ale jak wspominalem, u nas to w mediach jakos tego nie widac, bo moze fale zalalby zielona wyspe szczawiem i mirabelkami...

to, ze my za obsluge niby nizszego zadluzenia, placimy WIECEJ niz bogate kraje, za obsluge niby wyzszego zadluzenia... Ale jak wspominalem, u nas to w mediach jakos tego nie widac, bo moze fale zalalby zielona wyspe szczawiem i mirabelkami...

Jak nie widać? Słyszałem o tym i czytałem chociaz specjalnie uszu nie nadstawiałem.

A co do leków to nie bardzo rozumiem o czym piszesz. Podany przeze mnie cytat wskazuje wyraźnie, że taka jest polityka cenowa koncernów i tyle. Niektórzy rozumieją czytany tekst za pierwszym razem, innym jak widać trzeba wszystko tłumaczyć i to kilka razy jak widać.

Jestem Europejczykiem.

Niektórzy rozumieją czytany tekst za pierwszym razem, innym jak widać trzeba wszystko tłumaczyć i to kilka razy jak widać.

ok, nie jestem lemingiem, nie rozumiem..... to ja mam sie cieszyc z tego ze lek kosztuje 20eu czyli 80zl, a niemca 50eu czyli 200zl przy tym, ze my zarabiamy 4 razy mniej, a niemaca lek kosztuje tylko 2,5 raza wiecej niz w PL??

Sukces?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.