Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Gratuluję!

zastanawiam się tylko jak to gra, bez złośliwości.Duża i pusta szklano-betonowa przestrzeń, jak domniemuje sławne okno:) też do małych nie należy a tuby do mało ekspansywnych,bez adaptacji ten piękny zestaw zagra tylko tak jak pozwoli mu na to najsłabsze ogniwo, w tym wypadku-salon.Wiem,wiem deklarowałeś,że wolisz widok za oknem od audiofilskiej samotni,ale zastanawia mnie jak Ty te sprzęty w tej akustyce definiujesz?i ile tak naprawdę wiesz o ich możliwościach?

Gratuluję!

zastanawiam się tylko jak to gra, bez złośliwości.Duża i pusta szklano-betonowa przestrzeń, jak domniemuje sławne okno:) też do małych nie należy a tuby do mało ekspansywnych,bez adaptacji ten piękny zestaw zagra tylko tak jak pozwoli mu na to najsłabsze ogniwo, w tym wypadku-salon.Wiem,wiem deklarowałeś,że wolisz widok za oknem od audiofilskiej samotni,ale zastanawia mnie jak Ty te sprzęty w tej akustyce definiujesz?i ile tak naprawdę wiesz o ich możliwościach?

Dzieki za gratulacje.

Twoja troska o akustykę w moim pokoju mnie bardzo rozczula.

SA stwierdził ,ze to bez sensu mieć sprzet w salonie z dużym oknem i teraz widze poklosie tej opinii.

Nie zamierzam tego komentować, bo jak można oceniac aktustyke nie bedac u mnie i nie sluchajac ani razu ?

Goscilem w domu kilku wlasicieli znanych firm dystrubucyjnych , żaden z nich nie uznal akustyki za problem mojego miejsca odsłuchowego.

Rowna przyjemność mam ze słuchania dobrej muzy , jak i oglądania jednocześnie pięknych widokow i ulubionych obrazow.

Dla mnie sumaryczna przyjemność z tego plynaca jest dużo większa , niż z jakiegoś ciemnego , zabudowanego ustrojami oddzielnego pokoju.

Mam porównanie, bo kino domowe mam w dedykowanym pomieszczeniu ze scianami wylozonymi korkiem z welna mineralna na wszystkich przegrodach i nie zamieniłbym mojego salonu na to pomieszczenie.

Sprawe akustyki mojego pokoju uważam tym samym za zamknieta .

Stasio , Marcin Utopia, dzięki również za gratulacje, bardzo to mile:)

Konto w trakcie usuwania

Dzieki za gratulacje.

SA stwierdził ,ze to bez sensu mieć sprzet w salonie z dużym oknem i teraz widze poklosie tej opinii.

Nie zamierzam tego komentować, bo jak można oceniac aktustyke nie bedac u mnie i nie sluchajac ani razu ?

Nikt nie chce Ci odbierać widoku biegających wiewiórek za oknem, patrz ile wlezie ale przestać pisać pierdoły, że akustyka nie ma znaczenia i przy takim ustawieniu gra świetnie. Gołe ściany, płytki, kolumny pod ścianą, kable podwieszony żeby nie drażnić małżonki... Ja się nasłuchałem w setkach pomieszczeń i napiszę tylko, że pudrowanie niedoskonałości i wmawianie sobie że gra świetnie nie zmienia faktów. Włącz głośniej skrzypeczki to usłyszysz o czy piszę. Dalsze zmiany i pakowanie pieniędzy w droższe klocki to już tylko kosmetyka, od problemów akustycznych nie uciekniesz. Wartość soniczną systemu warunkuje jego najsłabszy element.

Goscilem w domu kilku wlasicieli znanych firm dystrubucyjnych , żaden z nich nie uznal akustyki za problem mojego miejsca odsłuchowego.

Jeżeli doją Cię z kasy i ubierają w "Krosfrajera" to na pewno prawdy nie usłyszysz. Chyba aż tak naiwny nie jesteś?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Marslo sarkazm naprawdę nieuzasadniony , mój wpis nie był złośliwy.

Opinia SA kompletnie w tym konkretnym przypadku mnie nie interesują, pytałem z ciekawości

No jako dorosły człowiek i biznesmen pewnie wiesz dlaczego:)

Rowna przyjemność mam ze słuchania dobrej muzy , jak i oglądania jednocześnie pięknych widokow i ulubionych obrazow.

Dla mnie sumaryczna przyjemność z tego plynaca jest dużo większa , niż z jakiegoś ciemnego , zabudowanego ustrojami oddzielnego pokoju.

Mam porównanie, bo kino domowe mam w dedykowanym pomieszczeniu ze scianami wylozonymi korkiem z welna mineralna na wszystkich przegrodach i nie zamieniłbym mojego salonu na to pomieszczenie.

Sprawe akustyki mojego pokoju uważam tym samym za zamknieta .

Stasio , Marcin Utopia, dzięki również za gratulacje, bardzo to mile:)

Reszty w żadnym wypadku nie kontestuję i jeszcze raz z całego serca gratuluję:)

Wełna się sprawdza ale na owieczce a korek w butelce, ważne żeby nie dać się w nią nabić!

Do pełnej i prawidłowej adaptacji brakuje jedynie piegów Pana Kleksa. Wtedy na pewno zagra.

Marslo sarkazm naprawdę nieuzasadniony , mój wpis nie był złośliwy.

Opinia SA kompletnie w tym konkretnym przypadku mnie nie interesują, pytałem z ciekawości

No jako dorosły człowiek i biznesmen pewnie wiesz dlaczego:)

Reszty w żadnym wypadku nie kontestuję i jeszcze raz z całego serca gratuluję:)

Moze faktycznie przereagowuje, ale jak widziesz chetnych do krytyki i pouczania w niezbyt wyszukanej formie nie brakuje.

Szymon,

A Ty u mnie byles , ze wiesz ze sciany mam gole i kiepska akustyke?

Czy masz jakichs szpiegow u mnie ?

Jak bede potrzebowal porady , to sam do Ciebie napisze i o nia poprosze.

Ciesze sie, ze u Ciebie wsystko jest na najwyzszym poziomie.

Konto w trakcie usuwania

Jasne, najlepiej miec dedykowany pokoj.

Ja lubie swoje miejsce odsluchu, mam piekny widok za oknem:)

Nie zamienilbym na lepsza akustyke, choc to malo audiofiskie.

Żałuję tylko swego komentarza-więc powtórze się tylko,że każdy słucha jak może i jak umie,a mi ..... do tego.

pozdrawiam.

ps.

Zauważam tylko,ze jestesmy na forum AS w zakladce h-end))

Ja mam propozycje dla SA i Szymona jako wytrawncyh znawcow sprzetu i akustyki .

Skupcie sie na swoich optymalnych zestawieniach, pokazcie nam w szczegolach swoje wnetrza , omowcie zastosowane rozwiazania, my sie z checia nauczymy tego prawdziwego hiendu.

Odwiedzcie sie nawzajem , bo obydwaj lubicie oceniac innych , dobrana z Was para, bedzie to zapewne bardzo pouczajace.

Konto w trakcie usuwania

Witamy w polskim piekiełku :(

Marslo - gratuluję i zazdraszczam !!!

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dzieki za gratulacje, sa powody do wzajemnej zazdrosci:)

A ja Szymona i SA bardzo uwazam, tylko sie troche zbyt bezceremonialnie wpieprza.... nieproszeni, to musze byc troche niegrzeczny, czego nie lubie, bo mi na glowe wlaza:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dzieki za gratulacje, sa powody do wzajemnej zazdrosci:)

A ja Szymona i SA bardzo uwazam, tylko sie troche zbyt bezceremonialnie wpieprza.... nieproszeni, to musze byc troche niegrzeczny, czego nie lubie, bo mi na glowe wlaza:)

Mariusz gratuluję ,że masz w końcu to na co czekałeś.

Miłego słuchania z lampką czerwonego wina w ręku.

Tylko nie francuskiego bo dostaniesz jeszcze czkawki ;)

pozdrawiam

O Jarek, milo ze wpadles:)

Popilem dzisiaj troche St Emilliona , w Lidlu mieli na tydzien francuski, calkiem niezle na codzienne picie:)

Wloskich nie bylo , bo Sanepid nie dopuscil, za duzo siary mialy , a Sassicaia to by w Lidlu stala, az by sie galareta zrobila:)

Widze ze ze Sylwkiem i Starym M bronicie honoru cd, fajnie miec taka stalosc w przyrodzie :)

A jak tam systemik - jakies nowe sprzety sa , transport do C8 juz przyszedl?

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

O Jarek, milo ze wpadles:)

Popilem dzisiaj troche St Emilliona , w Lidlu mieli na tydzien francuski, calkiem niezle na codzienne picie:)

Wloskich nie bylo , bo Sanepid nie dopuscil, za duzo siary mialy , a Sassicaia to by w Lidlu stala, az by sie galareta zrobila:)

Widze ze ze Sylwkiem i Starym M bronicie honoru cd, fajnie miec taka stalosc w przyrodzie :)

A jak tam systemik - jakies nowe sprzety sa , transport do C8 juz przyszedl?

Hehehe.... ja bronię honoru CD a ty francuskich (tfu!) win ;)

Ostatnio kupiłem kolejne francuskie (Châteauneuf-du-Pape) bo tak jak tobie obiecałem dam sobie jeszcze raz szansę a francuzom przyjemność. Chociaż jak się tak dobrze zastanowię to miało być chyba odwrotnie ;)

I mogę tylko powiedzieć ,że był to na pewno ostatni raz ;)

Sassicaia rulez !!!!

Co do transportu i dac-a to ląduje chyba jutro w Korisie a w następny weekend u mnie w domu.

Będę miał jeszcze jakieś inne sprzęty do odsłuchów i będzie fun ;)

A następny krok to przed świętami ..... serwer i transport plików !!!

Tylko proszę bez zwyczajowego : "a nie mówiłem" ;)

Serwer ma mieć też inne funkcje np. kino i zdjęcia.

A pliki to tylko "przy okazji" ;)

Ladnie napisales po francusku :)

Wiem ze szukasz wymowki , filmy zdjecia .... a chodzi o muze:)

Napisz o wrazeniach jak Metronome bedzie w komplecie, no i moze jakies zdjatko:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No tak się mówi:)ani się nie spostrzeżesz jak Metronome pokryje się kurzem:)

Zawsze mogę używać jako np. sokowirówki i mieć hiendowy sok z marchwi i popijać przy słuchaniu muzy z plików ;)

no i moze jakies zdjatko:)

hehehe... oczywiście żartujesz teraz?

Na priv. albo maila "kein Problem" ;)

Ja mam propozycje dla SA i Szymona jako wytrawncyh znawcow sprzetu i akustyki .

Skupcie sie na swoich optymalnych zestawieniach, pokazcie nam w szczegolach swoje wnetrza , omowcie zastosowane rozwiazania, my sie z checia nauczymy tego prawdziwego hiendu.

Odwiedzcie sie nawzajem , bo obydwaj lubicie oceniac innych , dobrana z Was para, bedzie to zapewne bardzo pouczajace.

Cisnienie cos niektórym skacze niepotrzebnie.

Wiedzy swojej nie zdradzę-bo nie mam w torze u siebie urzadzenia chińskiego,a Nirvana jest tylko jedna.

Gdyby z nas była para-taka dobrana.........wtedy razem byśmy zamieszkali))

Pouczajace-dla kogo??............jasniej poproszę.

Czuję zapach dymu-bo niektórym pali sie grunt pod nogami od tych swoich wywodów..........i bardzo mnie to rajcuje-zreszta Szymona pewnie też.

pozdrowienia z Gwadelupy

Zawsze mogę używać jako np. sokowirówki i mieć hiendowy sok z marchwi i popijać przy słuchaniu muzy z plików ;)

hehehe... oczywiście żartujesz teraz?

Na priv. albo maila "kein Problem" ;)

Ok, trzymam za slowo:)

Konto w trakcie usuwania

A następny krok to przed świętami ..... serwer i transport plików !!!

Tylko proszę bez zwyczajowego : "a nie mówiłem" ;)

Serwer ma mieć też inne funkcje np. kino i zdjęcia.

To musisz zainwestować w coś w stylu serwera MUSA. Dorzucasz kartę USB SOtM, filtry SOtM i gra to naprawdę dobrze, a przy tym ma dostatecznie dużo mocy pod maska aby odtwarzać także filmy. W przyszłości możesz do tego dokupić liniowy zasilacz ATX - np. taki jak robi (podobno) Amplifon.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To musisz zainwestować w coś w stylu serwera MUSA. Dorzucasz kartę USB SOtM, filtry SOtM i gra to naprawdę dobrze, a przy tym ma dostatecznie dużo mocy pod maska aby odtwarzać także filmy. W przyszłości możesz do tego dokupić liniowy zasilacz ATX - np. taki jak robi (podobno) Amplifon.

"Dżizes..." !!!!! a nie możesz napisać tak abym mógł zrozumieć ? ;)

Ja myślałem o Synology + jakiś transport.

Jeżeli masz coś co zdekoduje ci filmy po kablu Ethernetowym prosto z Synology - to oczywiście.

Wazna wiadomosc - z wyjscia audiofilskiego usb W20 kabel Konstantin usb od Entreqa gra swietnie, nic nie trzaska. Jak robilem pierwsze odsluchy w sierpniu podpialem Konstantina do niewlasciwego wyjscia usb ( sa 3 ), Z tego audio usb jest bomba, na poczatek rozjechal Audioquest'a Diamond.

No to mozna probwac teraz nowego topowego Entreqa:)

Konto w trakcie usuwania

W20 z Vivaldi DAC i upsamplerem na wystawie w UK - czyzby najlepsze zrodlo plikow na dzis?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.