Skocz do zawartości
IGNORED

REIMYO czyli muzyka ponad wszystko :)

Rekomendowane odpowiedzi

zn21,

Żadna konkretna.

Zapytałem z ciekawości - taki krótki sondaż czy ktoś tu tańczy walca:)

Nawiasem, niezwykle rzadko nazwisko Straussa pojawia się na tym forum i stąd pytanie.

Wiesz.., to tak trochę jak z właścicielami psów - większość z nimi śpi, ale niewielu się do tego przyznaje:)

, więc może ktoś czasem słucha:) Ja czasem sięgam, ale tylko czasem.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Melodia dobra na wszystko; nie zapominajmy jednak o rytmie i harmonii... no i o czasie - który też jest rytmem. Ze Straussa dobrze wybrać jakiś koncert noworoczny, bo wtedy przeważnie walcują. Mam kilka takich i chociaż zawsze bardziej pasjonował mnie dżwig i spychacz, to jednak walec też sprawia wiele przyjemności swoją jazdą... Dzień dobry wszystkim duszyczkom.

61fMuTDGXcL._SY300_.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=aF7cn2YFWx4&feature=player_detailpage&list=PL1F2D1C18DFB8192C

Parker's Mood

Gość papageno

(Konto usunięte)

a ja oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie polecił wykonanie na starych instrumentach.

Anima Eterna - Immerseel, do kupienia bez problemu.

post-23533-0-58356000-1385296064_thumb.jpg

Edytowane przez zn21

Jakiś cholerny ten poniedziałek.

Coś na poprawienie humoru,tym razem własnego :)

http://www.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-c

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Dobre wiadomości dla winylowców i fanów Milesa.

Trzy tytuły w kolejnej reedycji,wersje mono.

http://www.legacyrecordings.com/a/#/page/record-store-day/

Gość papageno

(Konto usunięte)

Mahler mi zabrzmiał!!!

Jest moc, jest pierdolnięcie, tzn. dynamika. Jest potęga kontrabasów, czystość, rozdzielczość, naturalność, scena. Nie ma hałasu przy głośnym graniu. Cud.

Cud.

Innego wytłumaczenia nie widzę ;).

Do mnie docierają powoli tytuły zamówione już jakiś czas temu,propozycje MarkaN,

Pani Yelena Eckemoff z płytami "Forget me Not","Flying Steps"

Na jednej z płyt nasz świetny kontrabasista Darek Oleszkiewicz,którego będę miał właśnie jutro okazję posłuchać na żywo :).

post-4406-0-06952800-1385743048_thumb.jpg

post-4406-0-76623700-1385743055_thumb.gif

Gość papageno

(Konto usunięte)

A ten cud to kabel sieciowy. Od blisko roku bezskutecznie usiłowałem sprzedać Harmonixa X-DC Studio Master z amerykańską wtyczką. W końcu kupiłem europejski wtyk Wattgate 390i AG z założyłem w miejsce Wattgate 330. "Nowym" kablem podłączyłem ALS-a do ściany (dotychczas w tym miejscu był Harmonix X-DC2) i stał się ów cud. Nie wierzę, ale słyszę.

P.S. Oleszkiewicza znam z płyt Jacinthy. Dobrze basuje. Do mnie również dotarło mnóstwo płyt, które właśnie przesłuchuję przyjaźnie.

A ten cud to kabel sieciowy. Od blisko roku bezskutecznie usiłowałem sprzedać Harmonixa X-DC Studio Master z amerykańską wtyczką. W końcu kupiłem europejski wtyk Wattgate 390i AG z założyłem w miejsce Wattgate 330. "Nowym" kablem podłączyłem ALS-a do ściany (dotychczas w tym miejscu był Harmonix X-DC2) i stał się ów cud. Nie wierzę, ale słyszę.

P.S. Oleszkiewicza znam z płyt Jacinthy. Dobrze basuje. Do mnie również dotarło mnóstwo płyt, które właśnie przesłuchuję przyjaźnie.

To ciekawe sieciowe doświadczenie miałeś :).

Oleszkiewicz jutro w Łomiankach,także Michał Tokaj,Larry Koonse będą przygrywać program z nowej płyty Agi Zaryan.

Przy okazji w paczce była także płyta "Americana" Larryego Koonse.

post-4406-0-97857500-1385744153_thumb.jpg

post-4406-0-41538600-1385744368_thumb.jpg

No, wreszcie klub otwarty, a już myślałem, że znów jakiś remont lub malowanie... a cuda to się dzieją, ale w zakładce hajend - dużo dobrych odcinków ostatnio się tam pojawiło. Myślałem, że mam wszystko Joe Hendersona z Verve, a tu zaskoczenie i zupełnie zapomniana chyba płytka 'Mirrormirror'. Oryginalnie wydana przez niemiecką MPS doczekała się wznowienia właśnie przez Verve. Na pokładzie Chick Corea, Ron Carter i Billy Higgins. Kompozycja czwarta - 'Joe's Bolero' - zaburzyła mój codzienny rytm i przestawiła beret na bańce! Ogień i dym!

51eKdpRq09L._AA160_.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=8NnZEi7MRnM&feature=player_detailpage

Pozdro, M

Parker's Mood

a cuda to się dzieją, ale w zakładce hajend - dużo dobrych odcinków ostatnio się tam pojawiło.

Czytałem,czytałem kolejkę postawiłem ;)

Marku,a to widziałeś/słyszałeś?

Przyjechały do mnie w tym tygodniu,zostawiłem sobie słuchanie na weekend.

post-4406-0-68655500-1385748358_thumb.jpg

post-4406-0-59897200-1385748364_thumb.jpg

post-4406-0-80128900-1385748369_thumb.jpg

post-4406-0-76945600-1385748375_thumb.jpg

post-4406-0-60270300-1385748380_thumb.jpg

post-4406-0-40066700-1385748387_thumb.jpg

post-4406-0-20095100-1385748395_thumb.jpg

post-4406-0-85946800-1385748402_thumb.jpg

Gość papageno

(Konto usunięte)

Corea i Burton Hot House. Po 40 latach grania postanowili powrócić do duetu. Jakaś nostalgia? Jarrett wypuścił swoje stare, domowe nagrania, Garcia-Fons pochwalil się kompilacją wcześniejszych dokonań, teraz oni dwaj. Ale grają doskonale.

Edytowane przez papageno

Jakaś nostalgia? Jarrett wypuścił swoje stare, domowe nagrania

Coś w tym jest :).

Stare płyty Charlesa Lloyda z Jarrettem i DeJohnettem na pokładzie wznowione po latach.

Marku,a to widziałeś/słyszałeś?

Przyjechały do mnie w tym tygodniu,zostawiłem sobie słuchanie na weekend.

Wyzwoliłeś we mnie zazdrość, Stefku! Nie bawię się tak... Przepiękna kolekcja i od dawna mam te tytuły w koszyku jak i tysiąc innych zresztą... Jak na razie mam tylko Forest Flowers, Soviet Union i Soundtrack. Nie wiem kiedy przyjdzie znów pora na Lloyda, ale wiem na pewno, że powinno się mieć wszystkie jego płyty... bez cienia wątpliwości!

Najgorsze jest to, że codziennie dokładam do koszyka jakiś pakiet i póżniej sam nie wiem co mam w pierwszej kolejności zamówić. Może powinienem się przerzucić na inne hobby i zacząć zbierać np... proporczyki klubów piłkarskich... albo pliki fiki miki!

Parker's Mood

Ja nawet nie wiedziałem,że to wyszło na CD,przypadkiem natrafiłem w nowościach Multikulti :).

Najgorsze jest to, że codziennie dokładam do koszyka jakiś pakiet

Ale najważniejsze jest,że koszyk przyjmie wszystko!!!

> Papageno

Dobry jest ten Corea z Burtonem... czy to po prostu dalej stare nowe rzeczy? Skończyłem z tym duetem na nowym starym Cristal Silence Live.

Parker's Mood

Gość papageno

(Konto usunięte)

Płyta z 2012. Kompozycje Kaya Swifta, Lennona, Jobima, Billa Evansa, Damerona, Brubecka, Monka i Iry Gershwina. Oraz jedna nowa Corei Mozart goes dancing, z kwartetem smyczkowym.

Edytowane przez papageno

Kenny Drew, NHOP,

Też uwielbiam :).

Mam sporo płyt jednego i drugiego,a także wspólne duety :).

http://www.youtube.com/watch?v=MHYUsHzB3Qc

Z płyty By Request, BSCD2.

Tej nie mam,jak z jakością,słychać te BSCD2?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.