Skocz do zawartości
IGNORED

REIMYO czyli muzyka ponad wszystko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Można. Poczytaj bocznicę. Nie widzę tam dumy z Kraju. Widzę zwalczające się ideologie, nurty polityczne i co tylko chcesz, ale zawsze w opozycji, nigdy razem

Oj wiem, wiem Papageno. Rozbiory też o czymś świadczą, ale my tu nie o rozbiorach, tylko o Reimyo i muzyce ponad wszystko... i gra gitara!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dYXSuGnu4sc

Parker's Mood

papageno

Niedziela 6-ta rano,wcześnie wstałeś :)

Ja odrobinę później i lecę na tenisa.

Miłego dnia.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Wokal Anna Maria Jopek

Trąbka Tomasz Stańko

Muzyka Wojciech Kilar

Dla wielbicieli Brada Mehldau,do których się zaliczam :),już w styczniu nowa płyta.

Jakoś tak przypomniał mi się słuchany w latach 70" Modern Jazz Quartet który skierował moje zainteresowania także na muzykę poważną.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jamówię

(Konto usunięte)

stefku pod choinkę dostałem od córy polecaną przez Ciebie Agę Zaryan Picking Up The Pieces.Dzięki to był dobry drogowskaz, muzyka przemiła, realizacja perfekcyjna.Będę drążył twórczość pani Skrzypek, bo Tribute...też już mi podchodzi:)

stefku pod choinkę dostałem od córy polecaną przez Ciebie Agę Zaryan Picking Up The Pieces.Dzięki to był dobry drogowskaz, muzyka przemiła, realizacja perfekcyjna.Będę drążył twórczość pani Skrzypek, bo Tribute...też już mi podchodzi:)

W takim razie cieszę się,i koniecznie jak będzie okazja to wybierz się na koncert :).

papageno

Z Bacha ostatnio dostałem takie coś :)

post-4406-0-94551300-1388424162_thumb.jpg

Edytowane przez stefek

papageno

Fantastyczne zestawienie,brawo!!!

Wreszcie sobie obejrzałem tych Słowian,bo coś w mediach trąbili o jakimś seksie i innych aferach wokół tego utworu,i nie bardzo wiedziałem o co chodzi :).

Panowie,

To ostatni mój wpis w tym roku :).

Życzę wszystkim byśmy,przez kolejny rok przeszli krokiem równie tanecznym co John Travolta w "Saturday Night Fever" ;).

Gość papageno

(Konto usunięte)

Szkoda. Myślałem, że posylwestrujemy on line. Skol.

Życzę zatem wszystkim, abyśmy w Nowym 2014 Roku nie musieli śpiewać takich piosenek. Prosit.

http://www.youtube.com/watch?v=4GJ3Y-kV2E0

Na zdrowie.

Udanej zabawy sylwestrowej życzę Państwu i wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Jeszcze nie jest to pewnik, ale prawdopodobnie będę w domu tej nocy, więc możemy podyżurować... co prawda mamy inny timing i ciężko będzie o całkowite zsynchronizowanie, to jednak warto chociaż na chwilę pograć razem. Odkurzyłem ostatnio cały set Zeppelinów i kilka rzeczy z dyskografii Traffic, o którym forum z niewiadomych przyczyn zupełnie zapomniało... to przypominam.

Cały koncercik... sprzed czterdziestu jeden lat.

http://www.youtube.com/watch?v=ocjSc7v83pk&feature=player_detailpage

Parker's Mood

Gość papageno

(Konto usunięte)

Świetnie MarkuN. Pozdrawiam Cię w ten Sylwestrowy wieczór (u mnie) z malutkiej, warmińsko-mazurskiej wioski. O dziwo, mam dziś i jutro wolne. Nie rozumiem jak to się stało, ale mam. Więc zaczynam powoli partycypować. Na razie jestem przy jazzie, do czego dojdę w miarę postępów partycypacji - nie wiem.

Japońskie, amerykańskie, niemieckie, kanadyjskie, brytyjskie komputery zasypały mnie życzeniami noworocznymi. Nie wspomnę o bankach, salonach samochodowych, żeglarskich i innych. Posram się ze szczęścia.

Mnie też nie pominęli i kilka komputerów przyspamowało życzeniami przed końcem roku. U mnie już południe, a właściwie po, więc mam jeszcze trochę czasu... Wybieram się do Japonii, ale to potrwa tylko dwie, trzy godzinki i zaraz wracam. Jak mam zostać w domu, to pomyślałem, że na kolację byłoby dobrze mieć ośmiornicę, jakiegoś kraba no i może coś z tuńczyka, saby... i innych podobnych morskich przygód. Tradycją sylwestrową był występ w Green Mill Vona Freemana, lecz niestety, w zeszłym roku Allmighty przeniósł tradycję do siebie i klub już drugi rok gra w Sylwestra bez Freemanowskiej tradycji. Green Mill, to zawsze niezła alternatywa, jak się nie wie co z sobą zrobić w sylwestrową noc...

http://www.youtube.com/watch?v=Eij8BkqpmHI&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NFtauDaDnBs

Parker's Mood

O tak... Jethro Tull w odpowiednim czasie byli moim faworytem. Dość dużo ich płyt miałem na winylu, a i teraz w mojej kolekcji znajdują się wybrane tytuły. Z tych najbardziej lubianych, to Living in the Past, Heavy Horses, Songs From the Wood, Aqualung, Thick As A Brick...

Parker's Mood

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ach, cóż to za anielskie dźwięki. Muzyka sfer po prostu;)

Przeprawiliśmy się z żoną i jedynym psem (drugi odszedł 4 grudnia i nadal pozostaję w nieutulonym żalu) na multański brzeg, cichaczem. A tam pohańcy sprośni zaczęli palić z hakownic i arkebuzów, tudzież szyć ognistymi strzałami, żeśmy się w końcu salwowali ucieczką za nasz częstkół. Na złość niewiernym zapuściliśmy sobie The Great American Songbook vol. 1 w wykonaniu angielczyka, niejakiego Roda Stewarta. Pohaństwo poniechało nas. Klipu nie wklejam, bo pewnie wszyscy znają.

Edytowane przez papageno

... chleje pan? Dzisiaj prawdopodobnie tak... tylko nie wiem jeszcze co...

http://www.youtube.com/watch?v=g9VJ9UUrnAE&feature=player_detailpage

Parker's Mood

Gość papageno

(Konto usunięte)

Zdażyć się morze wszystko, hehehe. Np. pocałuje ktoś kogoś w żyć ;)))))

A tymczasem, bez ortografii, Hej Janicku siwy włos.

Edytowane przez papageno
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.