Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe dla Yamahy do 2500zł

gctechs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem posiadaczem amplitunera stereo Yamaha R-S700. Zastanawiam się nad wyborem kolumn podstawkowych do kwoty 2500zł (nowe). Pokój ma 26 m2, jest dość zastawiony. Słucham muzyki elektronicznej - tanecznej oraz "do słuchania", nie zawsze najmocniejszych odmian (deep house, idm ale i mocniejszy drum&bass). Źródłami są komputer z kartą Asus Xonar D2X oraz odtwarzacz CD Sony CDP-X222ES. Podłączony jest subwoofer Infinity Beta SW-10. Amplituner gra jasno, w związu z czym poszukuję monitorów, które nie będą niepotrzebnie potęgować tej cechy. W ramach założonego budżetu oraz możliwości Yamahy, chciałbym osiągnąć brzmienie szczegółowe, z zachowaną równowagą tonalną, precyzyjnym basem (niekoniecznie masywnym) i rozsądną ilością czystych, wysokich tonów.

Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.

Pozdrawiam

Witaj,

biorąc pod uwagę konfigurację systemu oraz Twoje preferencje, dobrym wyborem powinny być monitory Definitive Technology Studio Monitor 55 (http://q21.pl/definitive-technology-studio-monitor-55-sm55-dostawa-gratis.html). To mocny, dynamicznie grający głośnik z neutralną górą pasma, specyfikacja taka powinna idealnie sprawdzić się w konfiguracji z amplitunerem Yamaha.

Przy trochę wyższym budżecie natomiast dobrym rozwiązaniem byłyby monitory Epos Elan 15 (http://q21.pl/epos-elan-15.html). To równiejsza brzmieniowo konstrukcja, z bardziej uwypuklonym środkiem pasma.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam.

Propozycje są bardzo ciekawe - szczególnie Definitive Monitor 55. Problem jedynie w tym, że przekraczają one mój założony budżet. Mój budżet w chwili obecnej jest niestety dość nierozciągliwy.

Jeśli chodzi o "jasność" mojej Yamahy, objawia się to głównie poprzez lekkie zaakcentowanie pasma 3,5kHz - 6,5kHz, a w mniejszym stopniu pasma powyżej 6,5kHz. Jest to w porządku w przypadku lżejszych brzmień (w sumie, amplituner brzmi muzykalnie i szczegółowo, jak na moje oczekiwania), przeszkadza jednak w muzyce zrealizowanej w stylu "loudness wars" i niektórych mocniejszych elektronicznych kawałkach. Rozważałem jeszcze kilka modeli monitorów:

- Monitor Audio BX2;

- B&W 685;

- Focal 706V.

Czy któryś z nich nadaje się dla wzmacniacza grającego w ten sposób? Może jeszcze coś innego do 2,5 kzł za parę?

Pozdrawiam

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 19 Sierpnia 2013 - ogłoszenie
Ukryte przez misiomor, 19 Sierpnia 2013 - ogłoszenie

będę miał do odsprzedania pylon amber(nowe)

Witaj,

biorąc pod uwagę konfigurację systemu oraz Twoje preferencje, dobrym wyborem powinny być monitory Definitive Technology Studio Monitor 55 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To mocny, dynamicznie grający głośnik z neutralną górą pasma, specyfikacja taka powinna idealnie sprawdzić się w konfiguracji z amplitunerem Yamaha.

Przy trochę wyższym budżecie natomiast dobrym rozwiązaniem byłyby monitory Epos Elan 15 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To równiejsza brzmieniowo konstrukcja, z bardziej uwypuklonym środkiem pasma.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.

Jestem posiadaczem amplitunera stereo Yamaha R-S700. Zastanawiam się nad wyborem kolumn podstawkowych do kwoty 2500zł (nowe). Pokój ma 26 m2, jest dość zastawiony. Słucham muzyki elektronicznej - tanecznej oraz "do słuchania", nie zawsze najmocniejszych odmian (deep house, idm ale i mocniejszy drum&bass). Źródłami są komputer z kartą Asus Xonar D2X oraz odtwarzacz CD Sony CDP-X222ES. Podłączony jest subwoofer Infinity Beta SW-10. Amplituner gra jasno, w związu z czym poszukuję monitorów, które nie będą niepotrzebnie potęgować tej cechy. W ramach założonego budżetu oraz możliwości Yamahy, chciałbym osiągnąć brzmienie szczegółowe, z zachowaną równowagą tonalną, precyzyjnym basem (niekoniecznie masywnym) i rozsądną ilością czystych, wysokich tonów.

Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.

Pozdrawiam

Posłuchaj Monitor Audio RX2 powinny Ci się podobać do takiej muzyki.

Witam.

Propozycje są bardzo ciekawe - szczególnie Definitive Monitor 55. Problem jedynie w tym, że przekraczają one mój założony budżet. Mój budżet w chwili obecnej jest niestety dość nierozciągliwy.

Jeśli chodzi o "jasność" mojej Yamahy, objawia się to głównie poprzez lekkie zaakcentowanie pasma 3,5kHz - 6,5kHz, a w mniejszym stopniu pasma powyżej 6,5kHz. Jest to w porządku w przypadku lżejszych brzmień (w sumie, amplituner brzmi muzykalnie i szczegółowo, jak na moje oczekiwania), przeszkadza jednak w muzyce zrealizowanej w stylu "loudness wars" i niektórych mocniejszych elektronicznych kawałkach. Rozważałem jeszcze kilka modeli monitorów:

- Monitor Audio BX2;

- B&W 685;

- Focal 706V.

Czy któryś z nich nadaje się dla wzmacniacza grającego w ten sposób? Może jeszcze coś innego do 2,5 kzł za parę?

Pozdrawiam

Te monitory do elektroniki? moim zdaniem będzie słabo.

Propozycje są bardzo ciekawe - szczególnie Definitive Monitor 55.

nie ma problemu, jest model Def Tech Studio Monitor 45 za 2000 pln brutto :)

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Te monitory do elektroniki? moim zdaniem będzie słabo.

Jeśli te monitory to słabizna do elektroniki, to co jeszcze możnaby wybrać w cenie do 2500 zł (nowe) za parę, ze skutecznością 90dB i bez wylotu basrefleks skierowanego w tył?

Mam jeszcze takie pytanie. W chwili obecnej jestem na etapie rozważania sprzedaży Yamahy. Skoro nie da się dobrać kolumn, trzeba pójść inną drogą. Co sądzicie o takim zestawieniu NAD C326BEE + Monitor Audio BX2? Z tego, co widzę, NAD ma ciemną górę, niektórzy piszą, że ma niezłą dynamikę ("wykop" :), oraz że wybacza kiepsko zrealizowane nagrania (dla mnie ważne), głośniki firmy Monitor Audio słyną z kolei z wyrazistych wysokich tonów.

Dla przypomnienia: pokój 26m2, muzyka elektroniczna, niekoniecznie najcięższe odmiany, posiadam aktywny subwoofer Infinty Beta SW-10 (membrana 10 cali, wzmacniacz 150W), źródło to Asus Xonar D2X oraz CD Sony CDP-X222ES.

Pozrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.