Skocz do zawartości
IGNORED

Interconnect Cabletech Platinum Edition - warto ?

Ahmed

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu Interconnect'u dł. ok 1.5-2m do połączenia komputera (karta dźwiękowa 2x rca: M-Audio Audiophile 2496 rev. b) oraz amplitunera Denon AVR-3805, kolumny Tonsil Premium Front.

Rozważam 3 interconnecty:

- Cabletech Platinum Edition

- Prolink Futura

- Sommer Cable Tricone

Który według Was będzie najodpowiedniejszy ? Budżet raczej taki jak wyżej 50-60 zł.

kolega szuka do 50-60 zł

Sam dwukrotnie sprzedawałem metrowe oryginalne i w oryginalnym opakowaniu po 60zł + 8zł wysyłka .

Warto poszukać bo to bardzo fajne , porządnie wykonane i niekorodujące po latach kable czego nie można powiedzieć po większości wynalazków w tych cenach .

Generalnie niezabardzo rozjaśniliście mi, podoba? wygląd nie ma znaczenia, chodzi o dość wierne przekazywanie pasma, najwyższa seria cabletecha, chyba najwyższa prolinka, sommer chyba gitarowy na wtykach do których nie mam zaufania.

Ogólnie skłaniam się do prolinka bo chyba najlepsze wykonanie w tej cenie?

Bez obrazy ale w tym przedziale cenowym kabel nie będzie miał znaczenia. Wybierz ten który Ci się najbardziej podoba.

Właśnie przed chwilą trafnie ujął to 'rydz"

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Generalnie niezabardzo rozjaśniliście mi, podoba? wygląd nie ma znaczenia, chodzi o dość wierne przekazywanie pasma,

Van Den Hul Orchid , Stereovox HDSe i masę innych :)

A schodząc do Twoich pieniędzy :

Poszukaj używanych Qed Qunex 1

I będzie to najlepszy zakup w tej i dwukrotnie wyższej cenie .

Nie rozumiesz wpisów Kolegów. Kolumny które masz i ten amplituner ŻADEN kabel nie zmieni .

Dzięki za wpisy teraz mi rozjaśniliście;) Jeszcze kilka dni temu byłem niezadowolony z ilości i jakości basu, po zmianie karty muzycznej z Sb X-fi xtreme game Fatal1ty na M-audio Audiophile 2496 rev b oraz kabla pc-ampli z konieczności bo są inne złącza (tu 2x rca) bas się znacznie poprawił stereofonia również, jest dużo więcej detali a dźwięk jest żywszy i bardziej melodyjny, obecny kabel to prolink exclusive. Generalnie jestem zadowolony z całości, mówicie, że kabel za 50 zł nic nie wniesie w stosunku do obecnego ?

Z innej beczki, czy jak kupie prolink futura (bo chyba z tych 3 co podałem ma najlepsze parametry) to czy nie pogorszy mi się jakość basu?

Tego QED QUNEX 1 nie ma na allegro, poszukam o nim info może gra będzie warta świeczki...

Wszelka kase inwestuj w glosniki, potem we wzmocnienie, ktore je wysteruje i bedzie odpowiadac Ci barwa, potem Dac lub CD, a kable zostaw na deser. Ja ich osobiscie nie slysze, wciaz sie zreszta o to klocimy tu na Forum. Tak wiec sprawa lezy gdzies na granicy percepcji. Ewentualnie jak wygrasz w Lotto i nie bedziesz wiedzial co z kasa zrobic, pobaw sie kablami za 5-10 tysiecy zlotych. Kabel za 50 zl nic nie wniesie do obecnego, chyba ze obecny jest popsuty, badz to lipa skandalicznej jakosci. Prolink nie pogorszy jakosci basu! A recenzje drutow czytaj z duzym dystansem, inaczej ugrzezniesz.

Z innej beczki, czy jak kupie prolink futura (bo chyba z tych 3 co podałem ma najlepsze parametry)

Do tej pory nikt nie określił jaki parametr definiuje wpływ kabla na brzmienie i jak go wyrazić oprócz odsłuchu.

Qed w takiej cenie jest najlepszym wyborem

Mnie chodziło głównie o parametr określający czystość miedzi który w opisie prolinka występuje a w innych w tej cenie prawda tego nie ma jasno podanego.

"Przy produkcji kabli połączeniowych PROLINK FUTURA zastosowano miedź beztlenową ultra PRO OFC, która została wykonana z pojedyńczych kryształów o czystości 99,9997%"

QED o długości 1.5-2m w tej cenie nie znalazłem...

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />"Przy produkcji kabli połączeniowych PROLINK FUTURA zastosowano miedź beztlenową ultra PRO OFC, która została wykonana z pojedyńczych kryształów o czystości 99,9997%"<br />

< Ahmed,to że napisane jest przy jednym kablu za 50-60 zł ultra Pro OFC,przy innym za 50-60 OFC to i tamto,nic nie znaczy.

Jak chcesz zabawy w kable,trzeba kupić np trzy które wymieniłeś,zostawiasz ten który twoim zdaniem coś poprawił,jak nie poprawił zostawiasz ten co się tobie podoba.

Ja posiadałem tyle kabli że gdybym się nimi przykrył mało co by mnie było spod nich widać.

Możesz iść tą samą drogą,twoje pieniądze,twoje nerwy,twój czas,wszystko przed tobą :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Chłopak chce kupic kable za 50zł a zamieszania hoho, wybaczcie browarki juz chyba zaczynają na mnie działać;p

Bo sam zainteresowany robi zamieszanie,ja staram się przybliżyć rozwiązanie;)

Z innej beczki, czy jak kupie prolink futura (bo chyba z tych 3 co podałem ma najlepsze parametry) to czy nie pogorszy mi się jakość basu?

Na ten przykład mogę napisać tak,ja nie wiem czy się pogorszy bas,bo takiego zestawienia jakie ma kolega Ahmed nie mam,więc skąd mam wiedzieć.

Jeszcze mogę zapytać,HALLLOOO !,jest ktoś na sali kto posiada / posiadał taki system i Prolink Futura ?, niech napisze, ubędzie basu,czy nie?!

Tak to wygląda drogi DcD :))

Szczerze, to bardziej liczyłem na poradę w stylu: "miałem kiedyś prolink exclusive, potem miałem pożyczony prolink futura i fakt lepsza scena była, więcej detali", czy coś w tym stylu: "miałem cabletecha, dno jak nie wiem bass pudełkowy i ty tego nie bierz"...

Niekoniecznie chodzi przecież o dokładnie taki sam system bo takiego porównania na pewno nie znajdę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z wyglądu Cabletech lepiej się prezentuje, co to za bulwy na nim ? filtry jakieś czy coś ??

Patrząc na ich wygląd który się wydaje bardziej przemyślaną konstrukcją?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szczerze, to bardziej liczyłem na poradę w stylu: "miałem kiedyś prolink exclusive, potem miałem pożyczony prolink futura i fakt lepsza scena była, więcej detali", czy coś w tym stylu: "miałem cabletecha, dno jak nie wiem bass pudełkowy i ty tego nie bierz"...

To napisze wprost....nie ma szans, zebys uslyszal roznice pomiedzy kablami, ktore tu zasugerowales. Powiem wiecej, wieksza czesc tego Forum nie slyszy roznic miedzy kablami za 500-1000-5000 zlotych. Ci co slysza, przestaja slyszec, gdy nie wiedza ktory kabel gra. Kup dwa wymienione, popros mame/dziewczyne, zeby podlaczyla na zmiane oba, tak abys nie wiedzial, ktory wlasnie gra. Jeden kup za 50, drugi pozycz za 500. Jesli uslyszyl ze 2-3 razy pod rzad ten za 500 i da Ci to znaczaca poprawe w jakosci dzwieku, to bedziesz na tym Forum mistrzem swiata. Sam oddam Ci poklony i zrefunduje 50% kabla.

Niekoniecznie chodzi przecież o dokładnie taki sam system bo takiego porównania na pewno nie znajdę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z wyglądu Cabletech lepiej się prezentuje, co to za bulwy na nim ? filtry jakieś czy coś ??

Patrząc na ich wygląd który się wydaje bardziej przemyślaną konstrukcją?

Ale nikt Ci tak nie napisze bo to jest wszystko to samo tylko w innym opakowaniu. Jeśli chodzi parametry miedzi to też włóż to między bajki. Jak sprawdzisz ile ta miedź ma w miedzi.

To tylko taki marketingowy bełkot w przypadku kabli za ok. 50zł.

Napiszę jeszcze raz w tym a nawet trochę wyższym przedziale cenowym to zwykłe druty. Ja nie mam drogich kabli Tara Labs Vector II i porównywałem ją łeb w łeb z Air2 owszem różnice były jednak chyba nie warte różnicy w cenie. Może jak w totka wygram ale wtedy zmienię też Manleya.

Pozdrawiam,

Paweł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

Dzięki wszystkim, szczególnie za ostatnie wpisy, jednak wezmę poprostu te ładniejsze... czyli cabletecha. Jeśli nie ma między nimi a prolinkiem różnicy to chyba wolę te, ładny oplot, ogólnie wyglądają na dość solidną konstrukcję, produkt polski więc chyba można mieć zaufanie, że przynajmniej nie będzie gorzej niż prolink exclusive ;) Jak patrzę na Wasze kable to <załamka> za ampli dałem niecałe 1000zł (używany oczywiście) więc na kabel nawet 300 nie widzę sensu wydawać;)

No i tak trzymaj. Wprawdzie nie jestem zwolennikiem słuchania muzyki z komputera, jednak proponowałbym zabrać się do zagadnienia i drugiej strony. Nie karta dźwiękowa tylko zewnętrzny przetwornik C/A z dobrym (na miarę możliwości wejściem USB) + dobry program do odtwarzania muzyki+ dobra konfiguracja komputera, na pewno będzie różnica na+.

Powodzenia i pozdrawiam,

Paweł

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.