Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebna pomoc "serwisowa":)

mad'afaka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje kogoś uzdolnionego w kierunkach elektroniki, kto by zajrzał do mojego NAD'a c370 i powiedział czy ten 12 letni wzmacniacz ma się dobrze, a jeśli zajdzie potrzeba wymienił co trzeba, pomierzył i poregulował. Moje zdolności z lutownicą są minimalnie, miernika niby umiem używać ale wolałbym nie podwyższać swoich umiejętności na swoim głównym wzmacniaczu. Kilka osób zwróciło uwagę, że w tak leciwym sprzęcie na pewno będzie trzeba wymienić główne kondy filtrujące z zasilania. Oczywiście operacja odpłatna.

Mil widziany ktoś z Warszawy i okolic, a ktoś z Otwocka pod Warszawa byłby po prostu idealny:)

Pozdrawiam Damian.

https://www.audiostereo.pl/topic/105314-potrzebna-pomoc-serwisowa/

12 lat to nie jest dużo żeby zmieniać kondensatory elektrolityczne,często w sprzedaży markowych kondensatorów są nawet 10 letnie i na dzień dobry masz utratę parametrów,tak jest czasami np. z elna silmic,natomiast mam w zapasach roe seria ekm i pomimo leciwego wieku pojemnosć zachowały wzorcowo.Jak nie ma wycieków i wybrzuszeń,to tylko się cieszyć wzmacniaczem.

Ja używam sprzętu ponad 20 letniego i nie wymieniam kondziów :-)

"Tuningować" nic nie chcę, po prostu zależy i aby ktoś obeznany obejrzał go w środku. Jeden z czterech dużych kondów jest już leciutko wybrzuszony, wolałbym nie przeżyć eksplozji. Wycieków raczej nie ma, tylko ślady kleju na pcb. Wzmacniacz kilka razy pracował w wyższej temperaturze (jako końcówka mocy a grzeje się wtedy niemiłosiernie:)) Bardzo cieszy mnie natomiast to, że pozbawiony jest typowej dla nadów przypadłości, otóż mój egzemplarz nagłaśnia oba kanały równomiernie już na minimalnych wychyleniach potencjometru:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.