Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zakończyłem dzień z płytą CD.

W innym wątku płyta została zjechana.

Teka muzyczka lekka, łatwa i przyjemna.

Czy we wszystkim trzeba się doszukiwać jakichś tajemniczych wartości i artyzmu? Nieeee...., ma się po prostu podobać :)

Mi się nowa płyta Możdżer-Danielsson-Fresco bardzo podoba.

Włączyłem ją wczoraj wieczorem, już w łóżeczku.

Chyba jednak wolę inne dokonania Danielssona jak "Melange Bleu" czy "Liberetto".

Panowie - gdy gdzieś o tym już było - zapomnieć proszę lub mnie tam skierować. Ja znaleźć jakoś nie mogę. Otóż - wczoraj stałem się posiadaczem kilku płyt wycofanych z... dyskoteki. "Dyskoteki" nie w sensie - pląsy i wyginam śmiało ciało :) Coś jak biblioteka , tylko z winylkami. Moje pytanie brzmi : jak usunąć nalepki "dyskoteczne" z labeli? Nie , żeby mi to specjalnie przeszkadzało , ale drażni. Z okładek nie chcę usuwać - chyba się zresztą nie da bez uszkodzenia poligrafii. Stare toto i nielaminowane (Desmond , Ella , Gillespie z Basie'm i takie tam). Przy okazji - cofam moje wcześniejsze zastrzeżenia co do jakości tłoczeń na kolorowym winylu. Ella z Montreux , czerwona...,wyd. Pablo , USA. Brzmienie - ło matko jedyno !:) Pozdrawiam - Jacek.

Cicho i niezauważona przez nikogo przeszła premiera nowego 4-płytowego winyla z ACT - Esbjörn Svensson Trio e.s.t.- Live In Hamburg!!!

na razie cena odstrasza w AudioForte, ale za to na 301 i Danielssona "Liberetto" maja przyjemne ceny:)

Panowie - gdy gdzieś o tym już było - zapomnieć proszę lub mnie tam skierować. Ja znaleźć jakoś nie mogę. Otóż - wczoraj stałem się posiadaczem kilku płyt wycofanych z... dyskoteki. "Dyskoteki" nie w sensie - pląsy i wyginam śmiało ciało :) Coś jak biblioteka , tylko z winylkami. Moje pytanie brzmi : jak usunąć nalepki "dyskoteczne" z labeli? Nie , żeby mi to specjalnie przeszkadzało , ale drażni. Z okładek nie chcę usuwać - chyba się zresztą nie da bez uszkodzenia poligrafii. Stare toto i nielaminowane (Desmond , Ella , Gillespie z Basie'm i takie tam). Przy okazji - cofam moje wcześniejsze zastrzeżenia co do jakości tłoczeń na kolorowym winylu. Ella z Montreux , czerwona...,wyd. Pablo , USA. Brzmienie - ło matko jedyno !:) Pozdrawiam - Jacek.

Psiknij czymś o nazwie Label Remover.

Często łażę , Thorogood , po sklepach z płytami i ze sprzętem. Jeszczem czegoś takiego nie widział. Może znajdę na Alle. A - nie zeżre mi to ścieżek ?:) Dziękuję. PS - to znaczy - DWÓCH ścieżek , bo się znowuż Yul przyczepi...:)

Często łażę , Thorogood , po sklepach z płytami i ze sprzętem. Jeszczem czegoś takiego nie widział. Może znajdę na Alle. A - nie zeżre mi to ścieżek ?:) Dziękuję. PS - to znaczy - DWÓCH ścieżek , bo się znowuż Yul przyczepi...:)

Psikaj na naklejkęLabelclene.jpg

Ale moje płyty są okrągłe !!!:)) Żart. Dzięki - poszukam specyfiku , choć dalej nie wiem , gdzie. Tak czy siak - przed operacyją zabezpieczę muzyczkę. Miłego dnia - Jacek.

• Redaktorzy

A u mnie wczoraj zapukały do drzwi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

57cd3c87228f273emed.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

kangie, widzę, że Peterson przypadł do gustu :)

Ja mam dopiero 39 jego albumów na LP a daleka droga jeszcze.

Na samym discogs jest zarejestrowanych jego 139 albumów :)

• Redaktorzy

Dopadł, dopadł. Słyszałem, że wydał ok. 200 płyt. Niestety "We get requests" okazał się padaką. Kupiłem za 10zł i smaży niemiłosiernie. Dzisiaj wykąpię ją, ale chyba łudzę się, że będzie lepiej. Chyba trzeba kupić lepszy stan.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Najlepsze moim zdaniem są te wydane przez MPS, to jedne z lepiej brzmiących winyli jakie mam. Chyba ta sama produkcja co Harmonia Mundi, sądząc po labelach i znaczku BASF.

Ja mam koło 20 płyt Petersona i już więcej nie szukam, sporo też oglądałem na youtube. To był gigant fortepianu, dziś trochę niedoceniany za brak "eksperymentów". Uwielbiam jego styl, zachowanie, podejście do muzyki.

Polecam ten krótki film, od 3:50 Oscar prezentuje swój wokal...

Może chcecie uzupełnić zbiory o wydania japońskie ? :)))

-Mellow mood

-Reunion Blues

-Tristeza on piano

-Satch and Josh

-Blues Etude - dwa wydania, Fontana i Mercury

-Action

-Motions & Emotions

-Custom deluxe

-The Trio, Live from Chicago

-The Trio - płyta z 1974r

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

-Reunion Blues

-Satch and Josh

-Custom deluxe

-The Trio - płyta z 1974r http://www.discogs.com/Oscar-Peterson-Trio-The-Trio/master/249807

Rafał, bo się w.... obrażę...

Wysyłaj powyższe.

Resztę mam

Dzisiejsze zakupy :)

Ukryta Zawartość

post-13822-0-72861600-1383250246_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No to mi kolega zrobił Halloween z portfela - 12 japończyków

Baba mnie z domu wyrzuci...

A tam chłopaki od 10 lat nie mogą się dogadać co lepiej gra - cyfra czy winyl.

A gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta - panowie, w międzyczasie wykupujcie z rynku dobrze wydaną na LP muzykę :) bo tej coraz mniej.

No to mi kolega zrobił Halloween z portfela - 12 japończyków

Baba mnie z domu wyrzuci...

Dorzucam gratis singiel Izabela Trojanowska+Stalowy Bagaż !

co tam 12 japończyków

właśnie wyprałem 5 paczek płyt z za wielkiej wody :)

pierwsi zawodnicy już gotowi

w końcu po latach czatowania raw material -time is nie mogę uwierzyć że jednak się udało, cóż ale w portfelu lżej :(

amerykański press imagination lady -bajeczka oj mam wrażenie że koniecznie muszę posłuchać tego na spu

jak i kolejnego savoy browna

-ktoś mówił że dobry winyl kosztuje grosze, ale chyba nie w tej galaktyce

to mój 5 egzemplarz i zaczynam sądzić że na świecie nie ma tłoczenia mint tego albumu :(

a wersja amerykańska tego albumu -chodzi- niesamowicie

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miłego wieczoru!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A ja zapomniałem zaopatrzyć się na dzisiaj w mamroty.

Hmm..., a jest dzisiaj za kogo się napić.

Trzeba wracając do domu zahaczyć o lokalny sklepik "Świat mamrotów" i na dzisiaj coś z RPA będzie pasowało.

Miałem nie karmić już trolla działkowego ale zbanował mnie w swoim nadwątku jeden taki nadwinylohurtownik także mam już komplet :-) jestem zbanowany w 2 samochwalowątkach :-) a pokazał mi o takooo mniej więcej se swoimi ziomalami :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.