Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmaczniacz: Marantz - Denon - Onkyo - HK ?

Piotr_51159

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

potrzebuje rady, co wg Was byłoby najlepsze.

Budżet na wzmacniacz to max 1000 zł.

Czytając fora jak i artykułu oraz w oparciu o to co jest na allegro, wybrałem kilka modeli:

Marantz pm-68

Onkyo Integra 8850/70

Denon PMA-735R

HK 680 lub 980

Preferencje muzyczne: głównie rock/metal, czasami jazz i pop/ambient/rap

Kolumny do których byłyby podpięte to Diora Polaris 200 (140/200W)

https://www.audiostereo.pl/topic/105444-wzmaczniacz-marantz-denon-onkyo-hk/

E to tych badziewnych Polarisów to każdy z tych jest za dobry. Polarisy to razem z Altusami najniższa półka. Coś z oferty Technicsa dorównałoby do tego poziomu.

Ja mam Denona pma-735 i gra świetnie z małymi kolumnami Paradigm.

Słuchałem w salonach wielu wzmacniaczy na lepszych kolumnach i powiem, że bylem rozczarowany.

Nad za 3500zł, Yamaha AS-500 na kolumnach za 4000 grały słabo.

A Denon złoty jest śliczny.

A co do wyglądu to nie rozumiem jak wiele osób się dziwi, że wygląd ma znaczenia.

Wg sprzęt to element salonu, pięknego stolika, partner do eleganckich kolumn ...a teraz to wszystko ma zaburzyć stary rupieć?

Ja np nie kupiłem Cyrrusa 6 bo to okropnie brzydki sprzęt a grał lepiej niz Naim, Atoll.

(żona stwierdziła, że nie pozwala wydać 5tys na to coś i ..cóż muszę się z nią zgodzić).

Elektroniki szukam więc dalej...nawet droższej niż Cyrrus,bo piękno kosztuje...

Pytasz o pomoc a później się dąsasz i obrażasz. Jeśli chcesz kupić sprzęt dobry słuchaj co radzą koledzy i nie wydziwiaj że Ci się nie podoba. Jeśli chcesz kupić na wygląd. Otwórz allegro i kup najładniejszy.

Pytasz o pomoc a później się dąsasz i obrażasz. Jeśli chcesz kupić sprzęt dobry słuchaj co radzą koledzy i nie wydziwiaj że Ci się nie podoba. Jeśli chcesz kupić na wygląd. Otwórz allegro i kup najładniejszy.

Na moje oko to ani się nie dąsam ani nie obrażam.

Wierzyć mi się nie chce, że 99% ludzi tutaj trzyma vintage na półce.

Bardzo liczę na rady a uzytkownik noquarter podzielił się złośliwością po uprzedniej radzie.

Każdy z tych wzmacniaczy gra wielokrotnie lepiej niż możliwości tych kolumn. Więc nie ma znaczenia który wybierzesz - każdy z nich rozbije się na możliwościach tych kolumn. Kup więc najtańszy z nich.

Hmm, znów opluwanie polskiego audio.

Polaris to bardzo udane kolumny, wykonaniem i klasą dźwięku mogą śmiało konkurować z produktami tzw. zachodnimi. Patrząc na towary jakie stoją w sklepach typu Saturn czy MM, Polaris na ich tle prezentuje się co najmniej świetnie.

Co do wzmacniacza to faktem jest, że Harman Kardon 680 wygląda jak kupa, ale trzeba też przyznać, że prezentuje dobry dźwięk. Jeśli jest w dobrym stanie technicznym, nie grzebany i za okazyjną ceną to bym brał.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Marantz pm 68

Polarisy słuchałem kiedyś właśnie z marantzem i wcale nie było tragedii.

Polaris to bardzo udane kolumny, wykonaniem i klasą dźwięku mogą śmiało konkurować z produktami tzw. zachodnimi. Patrząc na towary jakie stoją w sklepach typu Saturn czy MM, Polaris na ich tle prezentuje się co najmniej świetnie.

Zgadzam się z kolegą :)

I dołączam się do poglądu, że "ładne" też może zagrać.

Dokładnie, Polarisy to napewno nie jest złom jak coniektórzy twierdzą.

Mają dobry bas, żeby nie powiedzieć że za dobry.

Kolega kiedyś kupił nowiutkie KODY w salonie i stwierdził że Polarisy lepiej brzmią.

Zgodzę się, że spokojnie ten model może konkurować z niejedną kolumną.

Może kiedyś kupię lepsze, ale na obecną chwilę na tapecie jest wzmaczniak + cd + tuner.

znam polarisy i znam hk980 i tak w metalu polarisy są dobre grały z diora 504b w małym pokoiku w dużym troche toto osłabło jak na metal, hk 980 odrzuć zawsze będe odradzał tak już mam (nie będę się rozpisywał czemu bo nie warto), marantz 7200w wersji ki to już coś

temat do zamknięcia, aktualny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.