Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Blu ray z funkcją przesuwania napisów do 500zł

Kriso81

Rekomendowane odpowiedzi

jest jakiś odtwarzacz blu ray z funkcją przesuwania napisów w filmie w powyższej kwocie?

myślałem o Pioneer bdp 150 i panasonic bdt 220 tylko nie wiem czy mają taką funkcję

Chodzi o przesunięcie napisów góra-dół? Stare Philipsy miały taką funkcję,potem wraz z nowymi wersjami softu zniknęła niestety.

O ile wiem odtwarzacze OPPO potrafią przesunąć napisy ale to inna półka cenowa.

Popcorn Hour,Dune,Ferguson Ariva,inne pewnie też ale z tymi akurat miałem do czynienia i wiem,że przesuwać napisy w nich można.Muszą być w formacie tekstowym,choć o ile dobrze pamiętam Dune wypuścił jakiś soft beta który pozwalał przesuwać napisy z obrazów BD ISO.

Zawsze taki ferguson to jakies wyjscie jest...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

mam prosty model fergusona, akurat ten nie ma tej funkcji, ale obraz z niego jest słaby, pewnie z tego 200 lub 210 będzie lepszy, ale wydaje mi się, że bluraye dają i tak lepszy obraz w filmach z MKV niż te fergusony, w tym modelu co mam (t65) jest słaba szczegółowość czerni gdy go porównywałem bezpośrednio podłączając do amplitunera z moim kompem z kartą graficzną GTX 670, dlatego jednak wolałbym odtwarzacz bluray. panasoniki dają bardzo dobry obraz podobno lepszy od philipsów, ale nie mają opcji zmiany pozycji napisów na filmie a philipsy podobno tak i co tu wybrać?

to ja w podobnej sprawie: jak teraz wygląda sytuacja z odtwarzaniem plików (niekoniecznie legalnych) z filmami przez blu-ray? mam teraz budżetowego LG z 2010 i odtwarza mniej więcej połowę moich plików, rok temu testowałem panasa bdp-500 i nie odtwarzał żadnego... teraz chciałbym coś kupić, np. ten nowy pioneer bdp-160 ma fajną specyfikację, ale czy odtworzy mi pliki z dysku?

jakie macie typy na najbardziej "liberalne" odtwarzacze? (najlepiej z DLNA)

Marcin,

zastanawiam się nad kupnem tego BP430, u mnie konfiguracja jest taka:

1. dysk NAS SYNOLOGY - tam mam pliki

2. kablem podłączony do rutera asus

3. i z tego rutera idzie kabel do odtwarzacza plików, jakaś prosta skrzyneczka marki WD

4. z tego HDMI do amplitunera i dalej na głośniki i projektor

skrzyneczkę chcę wywalić i mieć blu-ray

czy ja dobrze rozumiem, że mogę go połączyć kablem z ruterem i pociągnie pliki, które potem puści dalej kablem HDMI? czy konfiguracja takiego połączenia będzie łatwa?

a do czego przydaje się ten NERO MEDIAHOME?

Witam. Płytka z Nero MediaHome była dołączona do tego lg. W programiku po prostu udostępniasz katalogi np. z filmami, zdjęciami na komputerze które chcesz odtwarzać na blu-ray. U ciebie tez powinno tak działać z tym NAS-em. Nie jestem specjalistą, ale może inni się wypowiedzą. A na razie zerknij:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze troszke i nie bedzie z tym problemu bo wiekszosc bluray bedzie mialo funkcje cynavia ktora wszystkie lewe filmy wywala i wycisza dzwiek w wersji oryginalnej...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Nie wierzę w to. To by było dla nich zabójstwo. Który producent to wprowadzi ? Kiedyś sony tez broniło się przed mkv i prawie Koreańczycy by ich wykończyli. Teraz sony przejrzało na oczy i tez obsługuje mkv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.