Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowy amplituner z PREOUT

Krzysztof Wojciechowski

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Poszukuje najtańszego ampli z wejściem preout. Urządzenie może być używane niekoniecznie nowe. Docelowo ma on wysterować KD Taga606 lub Jamo606 natomiast do stereo w późniejszym czasie będę poszukiwał wzmacniacza. Co możecie mi podpowiedzieć?

https://www.audiostereo.pl/topic/105644-bud%C5%BCetowy-amplituner-z-preout/

Trudno powiedzieć co ci się bardziej bedzie podobać , mi np odpowiada yanaha i obecnie jest to 757 (dokładnie nie pamiętam) ale poprzednia 1400 znacznie lepiej grała mimo że głośniki te same i przednie idą przez dodatkową końcówkę mocy. Szukaj czegoś z hdmi lepiej i wyjściem preout nie koniecznie yamahy, mi akurat odpowiadają amplitunery tej firmy w użyciu tylko do kina

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Najchętniej chciałbym aby miał wszystkie dekodery, świetnie grał i w ogóle był bajkowy i TANI :) natomiast wiem że to niemożliwe. Priorytetem są HDMI w ilości minimum 3 i w miarę nowe dekodery dźwięku ( niekoniecznie 3D ).

Celowo chce zakupić jakiś niższy model bo do muzyki będzie wzmacniacz stereo. Aczkolwiek niższe modele nie są z reguły wyposażone w PREOUT...i chyba koło się zamyka.

W tym momencie zależy mi wyłącznie na sprzęcie do KD do grania muzyki - tylko sporadycznie.

I tak większość amplitunerów tych budzetowych preout ms realizowany poprzez dzielnik napięcia w wyjść głośnikowych. Być może lepiej będzie kupić tańszy z dekoderami a jak będzie potrzeba preout to przez taki dzielnik podać sygnał na końcówkę mocy

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Teraz zastanawiam się czy faktycznie nie lepiej zrobić tak jak mówi sms:

Być może lepiej będzie kupić tańszy z dekoderami a jak będzie potrzeba preout to przez taki dzielnik podać sygnał na końcówkę mocy

Pytanie tylko jak to wygląda od strony technicznej?

Adek45 wielkie dzięki za zestawienie - te ampli są poza moimi możliwościami finansowymi także nowe na pewno odpadają.

Byłbym bardzo zadowolony gdyby udało mi się znaleźć jakąś używkę za ok 1000-1200zł ale chyba będzie to niemożliwe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-35801-0-56490400-1379074376_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czester15.30 - jak zwykle bardzo Tobie dziękuję za wyjaśnienie.

Co prawda patrząc teraz na schemat dzielnika przerasta mnie to w 100% ale myślę że jest to rozwiązanie najlepsze w tym momencie.

Najlepsze = najtańsze.

W takim razie będę kupował ampli z niższej półki ale w miarę nowy i w razie potrzeby w późniejszym czasie będę robił dzielnik :)

DZIĘKI WIELKIE ZA POMOC!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Teraz zastanawiam się czy faktycznie nie lepiej zrobić tak jak mówi sms:

Adek45 wielkie dzięki za zestawienie - te ampli są poza moimi możliwościami finansowymi także nowe na pewno odpadają.

Byłbym bardzo zadowolony gdyby udało mi się znaleźć jakąś używkę za ok 1000-1200zł ale chyba będzie to niemożliwe.

A jakie w ogóle dekodery potrzebujesz?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tak na dobrą sprawę to nie wiem :) z tego względu że to moje pierwsze kino. Aczkolwiek wole być zabezpieczony na wszelką ewentualność.

I w tym cały problem. Starsze amplitunery nie mają najnowszych dekoderów, ale maja bogactwo wejść i wyjść - w tym tych, które Cię interesują. W nowych, także w tych z droższej budżetówki, widać tendencje do ograniczania wszelkich wejść i wyjść. Maja za to najnowsze dekodery. Kup taki, który aktualnie będzie Ci potrzebny, a nie taki, który potrzebny będzie Ci w przyszłości. Bo i tak ten najnowocześniejszy obecnie, będzie wówczas niemodny albo jak kto woli - przestarzały.

Wymyśliłem Yamahe 473. Na chwile obecną ma wszystko czego bym oczekiwał w Ampli do 1000zł jako sprzęt używany. Są nowe kodeki, jest USB, wejście Ethernet, sterowanie smartfonem no i autokalibracja. Cieszę się że mi wyjaśniliście parę kwestii - WIELKIE DZIĘKI!

PS. W innym temacie pytam o kolumny do tego ampli.

PS.2 Kwestia apli i tak jest wciąż otwarta, bo teraz będę wyczekiwał okazji także może się pewnie wiele zmienić :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)
  • 1 rok później...

Czy ten dzielnik to nie jest czasem coś takiego?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.