Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki OEM do muzyki Takstar HI-2050 vs TS-671 vs Monacor MD-6800, ISK HP2011

rob4u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialem zapytac o Wasze doświadczenia ze słuchawkami OEM do słuchania muzyki typu: Takstar HI-2050, Takstar TS-671, Monacor MD-6800 czy ISK HF/HP2010 oraz HP2011 z tym, ze HP2011 to bodajże sa chyba modelem zamkniety HP2010. Czy ktoś orientuje sie czym roznia sie Takstary HI-2050 od Monacora MD-6800 lub ISK HP2010 oraz Takstara TS-671? Chodzi mi przede wszystkim o charakterystyke dzwieku ale i o jakosc wykonania.

Miałem TS-671, jakość brzmienia jest zaskakująca. Scena, skala dźwięku, przejrzystość to poziomie sennheisera, beyerdynamic z poziomu ok 1000,-zł... Potrzebują najlepiej niezły wzmacniacz słuchawkowy, wtedy rozwijają skrzydła.

Dziekuje "Barthuss" za oddzwiek! Powiedz prosze, jaka charakterystyke dziweku ma Takstar TS-671 - czy sa to podobnie jak HI-2050 raczej wierne słuchawki monitorowe bez zadnych zabarwien oraz czy to model zamkniety czy połotwarty?

Czy mozna zapytac, gdzie je kupiles - na aliexpress czy ebay, jako osoba prawatna czy na firme i czy masz moze sprawdzonego sprzedawce?

To model otwarty, duża scena, zbalansowane, średnica do przodu. Niedawno sprzedałem takie po recablingu i żałuję chyba. Sprowadzałem z aliexpress.com.

A może coś więcej na temat testów porównawczych w/w z Sennheiserami i Beyerdynamic? Jaki sprzęt towarzyszący, muzyka, wrażenia?

• 2 tygodnie później...

Niedawno sprzedałem takie po recablingu i żałuję chyba. Sprowadzałem z aliexpress.com.

@Barthuss: Powiedz proszę, jakich przewodow używałeś do recablingu i czy musiałeś do tego otwierać sluchawke? Można zapytać, czy kupowałeś jako os.prywatna czy na f-me i od którego sprzedawcy ("shenzhen amy store" czy inny) bo na aliexpress różnie to bywa i wielu sie już przejechało szczegolnie przy zakupie pojedynczych sztuk jako os.prywatna?

Kupowałem od użytkownika "Shenzhen Base Technology Company Limited", doszły.

Z recablingiem prosta sprawa, trzeba otwierać ale to nie żaden problem.

Bardzo dobre slucawki za smieszne pieniadze. Mozna kupic na ebay - latwiejszy dostep.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

• 2 tygodnie później...

@zibra: a co Ty osobiscie polecilbys do 200 pln? Moze cos takiego jak ISK HF2010 (chyba to samo co Takstar HI-2050):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.