Skocz do zawartości
IGNORED

UniAmp i co dalej

gregin

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli mój obecny wzmacniacz DIY UniAmp zaczął mi się nudzić i zastanawiam się nad zmianą na coś innego. W moim systemie wzmacniacz służy po połowie do muzyki i filmów. Główne powody zmiany to: wygląd, brak prostego korektora (przydaję się przy filmach trochę podbić basy, niestety subwoofera jeszcze nie posiadam ), i chęć posiadania tym razem produktu firmowego (nie DIY).

Wzmacniacz którego poszukuję może być nowy lub używany do około 2000 zł. Rozważam również zakup amplitunera stereo ale nie wiem co będzie lepsze amplituner czy zwykłe stereo???

No i zasadnicza sprawa, czy w ogóle będzie grało lepiej przy tej połce cenowej?

https://www.audiostereo.pl/topic/106639-uniamp-i-co-dalej/

Każdy używany wzmak do 2000 położy uniampa. Miałem ten wzmacniacz i niczym mnie nie uzekł, zresztą pożyczałem go kilku moim znajomym i mieli podobne odczucia.

Może przyceluj w musical fidelity a3 ? Kilka razy miałem możliwość wypożyczenia tego wzmaka i bardzo miło go wspominam.

https://www.audiostereo.pl/topic/106639-uniamp-i-co-dalej/#findComment-2975748

Każdy używany wzmak do 2000 położy uniampa. Miałem ten wzmacniacz i niczym mnie nie uzekł, zresztą pożyczałem go kilku moim znajomym i mieli podobne odczucia.

Może przyceluj w musical fidelity a3 ? Kilka razy miałem możliwość wypożyczenia tego wzmaka i bardzo miło go wspominam.

No jak to?!

Wzmaka to on akurat ma dobrego. Podejrzewam że lepszego niż 90% ma na tym forum. jeśli kupi jakiegos gotowego za 3000 to tylko popsuje system. Sam zrobiłem kilka wydumek w stylu uniampa i jednej sam używam, to się broni w porównaniach w salonie tak do pułapu 20kpln, pewnie i więcej ale nie mieli już takich w salonie.

Powrót po dłuższej przerwie...

https://www.audiostereo.pl/topic/106639-uniamp-i-co-dalej/#findComment-2978445

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.