Skocz do zawartości
IGNORED

Kable 2X2m do 200zł, lepsze niż KLOTZ Twinax LY225T ?

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Bardzo bym prosił osłuchanych w temacie tanich kabelków o polecnie za cenę jak w temacie kabli głośnikowych , które zagrałyby lepiej niż Klotz. Dodam, że mam jasny system i potrzebuje kabla, który pozwala uzyskać trochę więcej basu, który mi się dość mocno "zwarł" po kupnie interkonektu Nameless. Bardzo ważne jest dla mnie to, żeby dzwięk ogólnie nie stracił masy, czyli żeby instrumenty nie zostały wychudzone, czego po prostu nie toleruje, a wiem, że niektóre pretendujące do miana audiofilskich czy to kabli, czy innych urządzeń tak własnie robią. Czy w tej cenie warto kupowac inne kable głośnikowe, czy może po prostu za tą kwotę spróbować z innym IC?

Będę wdzięczny za pomoc

pozdr

Jak Ci IC wychudził dźwięk, to nie licz, że gdzies dalej sytuacja się odwróci. A kabelków do 200zł 2x2 polece to co sam mam, czyli uniwersalne i otwarte w brzmieniu Ultralink Matrix 2. Posłuchaj ich, w tej cenie na prawde fajnie grają.

.

Dziękuję za cenną radę i polecenie kabelka. trochę czytam o tych kabelkach i zastanawiałem się nad AUDIOQUEST TYPE 4, na allegro jest używka za 160zł oraz ATLAS HYPER 2.0, ale licytacja, więc na pewno pójdzie za dużo grubszą kasę niż 200 zł, a ja z racji dopiero rozpoczetaj zabawy w kabelki (wcześniej nie słuchałem kabli, wpiałem klotze głośnikowe , a na IC Prolink exclusive i tak były wiele lat, a tu się okazało, że słyszę:D ) nie chcę wydawać za dużo. Pozdrawiam

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Spróbuj coś z Furutecha. Ja nie znam dokładnie ich modeli, ale jak kupowałem chrześniakowi na komunię wieżę Sherwood (całkiem przyzwoite klocki po 1.200zł za sztukę:-), to koledzy z Hi-Fi Studio w Bielsku okablowali ją ciemnozielonym Furutechem i naprawdę grało bardzo ciepło, w sposób potężny i nasycony na dole.

Z takich tanich które miałem dawno temu u siebie, to pozytywnie wyróżniał się Mogami Blue Rocket, przy czym nie wiem, czy zmieścisz się w budżecie nawet szukając tanich używek. Dawno go nie widziałem w ogłoszeniach.

W tej cenie aktualnie nie znajdziesz nic ciekawszego jak Melodika, co już potwierdził nam nie jeden nasz klient:

http://sklep.rms.pl/melodika-mdsc2520-przewod-glosnikowy-ofc-4n-2x2-5mm2-o-dlugosc-2m-2szt

polecam również lekturę:

http://www.highfidelity.pl/@main-1797&lang=

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

XLO pro 650F dość konkretnie kopią basem, ale znacznie skuteczniej i przede wszystkim taniej będzie pokombinować z ustawieniem kolumn. Na tym polu w kwestii basu jest dużo więcej do ugrania niż żonglując kablami.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

witaj-gonarek ma słuszną rację,kombinowanie z ustawieniem da ci o wiele więcej,dosuwaj po trochu do ściany i sprawdzaj-oczywiście kolumny :).A kabel to znikomy efekt będzie.Napisałeś że system jasny ,może napisz konkret co z czym gra.A tanio jak cię interesują kable to oddam ci swoje(o ile reflektujesz) za symboliczne 100pln za odcinki 2*2m CHORD CARNIVAL SILVERSCREN.w konfekcji.+wysyłka .:)

Dziękuję za zainteresowanie. Wszelkie kombinacje z rozstawem kolumn już mam dawno przerobione( och gdzie te kolumny nie stały w tym moim pokoju:D) pozostaje mi tylko dopicować dzwięk kablami, a niestety róznica po wpieciu róznych kabli nie jest tak mała jakbym sobie tego życzył, więc stąd potrzeba rozważnego wyboru kabla. Mój zestaw to kolumny DIY na Scan Speak Classic D2905-970000 i Scan Speak Illuminator 18WU-8741T00, a gra to z Lampą taką jak w tej aukcji tylko trochę jeszcze poprawioną, na lepszych lampach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To granie bardzo mi się podoba, ale musze jeszcze to że tak powiem dopieścić

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.