Skocz do zawartości
IGNORED

Komulny do salonu

b5000

Rekomendowane odpowiedzi

jak widać branżowiec ale teraz niezależny;) heh

Nigdy jakoś nie lubiłem wciskać ludziom produktów aby tylko wciskać i snuć bajek bo dobra marża.

Niestety to dziś często stosowana praktyka jak trzeba wypracować jakiś dany plan.

Także czasopisma i sprzedawców traktujmy troszkę z przymrużeniem oka:)

Do końca nie ma co zawieżać, trzeba polegać na własnym odsłuchu.

tak sobie czytam co piszecie i dochodzę do wniosku że te quantum i stx-250 chyba najbardziej do mnie przemawiają ale pytanie jak quantum zagra lepiej od supreme czy stx250 mając jak by nie tarzył jeden głosnik mniej na wyposazeniu ? :)

Supreme zagra najgłośniej, najbardziej dudniącym basem. Quantum zagra kulturalniej, bas pełniejszy, lepiej kontrolowany ale z pewnością słabszy, fizyki się nie oszuka. Mimo wszystko to i tak będzie bardzo mocny bas, mimo dwóch głośników jestem pewny, że Magnaty Quantum 655 zagrają lepiej i potężniej od STX'a na trzech. Podobnie od Tonsil Maestro 180. Kolega je miał, zmienił później na Quantum 605, następnie 655 i do czasu zmiany dość mocno bluzgał na te Tonsile (nie tylko w kwestii basu). No i oczywiście nie samym basem audiofil żyje - wyższa seria oznacza automatycznie lepsze wykonanie, lepszą jakość także innych tonów. Quantum stoją wyżej w hierarchii od Supreme, pomiędzy serią Quantum 600 a Supreme jest jeszcze seria 500 (nie polecam).

W razie jakby nie zależało Ci tak bardzo na mocy (choć bas jest bardzo niski, nie wejdziesz jednak na wysokie poziomy głośności) to mógłbyś przesłuchać Indiana Line Nota 550, grają lepiej od Quantumów (miałem je na testach w czasie gdy grały u mnie Magnaty).

Hmm no po tych waszych wszystkich wypowiedziach juz chyba mniej wiecej wiem co bym chciał, zwazając na fakt że będę tylko polegał na waszych doświadczonych wypowiedziach. Jestem skłonny iść w tego magnata ale w sklepach z tego co się troszke orientowałem jest teraz dostępna tylko wersja magnat quantum 677 a 655 juz nie ma w sprzedaży. Oczywiscie na aukcjach gdzies jeszcze występują ale w w sklpeach gdzie mógłbym ewentualnie odłsuchać i zakupić jest tylko modem 677 cyz to jest lepsza lub taka sama wersja jakości kolumn jak 655 bo z doświadczenia wiem że nowsze nie znaczy lepsze :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozumiem, że to działa na plus jakości dźwięku ? :).

Na aukcjach są jeszcze 655 i ptanie czy iść w nowy model 677 czy z alegro sciagnac 655 ?

Czy idzie w jakość? Czasemt ak czasem nie czasem ejst to niezauważalne. Kolumna z dodatkowym jednym głośnikiem dzielonym na zwrotnicy będzie wymagała wiekszej mocy ze wzmacniacza. Jesli twój wzmacniacz ma zapas możesz iść w 677. Jesli nie i wolisz zachować dynamike weź 655. Na jakości nie stracisz.

MOJ WZMAK TO JCV-5000R

Najwazniejsze parametry:

Moc RMS stereo: 2x100Watt (8 Ohm)

Moc RMS surround: 3x100Watt + 2x50Watt (8 Ohm)

Pasmo przenoszenia 20 Hz - 20 kHz (+/- 1 dB)

Dekoder ProLogic, Dolby Surround, JVC Theater Surround

Kompatybilny z Dolby Digital (5.1 ready)

Wyjscie na aktywny subwoofer

Sterowanie z pilota

Procesor DSP z wieloma ustawieniami

Tuner FM/AM z RDS'em

Hmm no puki co mam taki i jeżeli zmienie to dopiero po zakupieniu kolumn, pozatym tez chciabym aby to byl amplituner, tak odbiegając od tematu kolumn to cos polecicie na przyszlość jeśli chodzi o ampli stereo ?

edit : W rodzinnym domu podłączony pod altusy 140 mam jeszcze Technics su-v670, może by podmienić tego jva na tego technicsa, myślicie że lepiej wtedy zagraja takie quantumy czy to zbyt stara technologia ?

Ps. W planach zakup TECHNICS SU-A909 - co myślicie, może coś skorygujecie ?

pozatym tez chciabym aby to byl amplituner

Co się tak na amplituner uparłeś, gniazdek Ci w domu brakuje? A tak poważnie, przyzwoity tuner cyfrowy kupisz za max. 100 PLN, nie będzie to może hi-end ale i sygnał radiowy jaki jest każdy słyszy. Kup porządny wzmacniacz, niekoniecznie drogi.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Pisze kolejny post bo nie moge edytowac poprzedniego.

Kolumn jeszcze nie kupiem ale jestem nastawiony na Magnat Quantum 655 czy 677, z racji, że 655 nie były juz dostępne to zaczałem szukac 677 ale dziś dostałem ofert od sklepu internetowego, Magnat 655, 675 Schwarz i 677 i teraz pytanie chyba juz na sam koniec które wybrać bo z doświadczenia wiem, że nowsze nie znaczy lepsze ?

witam i znów nie mam opcji edytowania a chciłbym coś zapytać, zdecydowałem sie na dali zensor 7 - troszke droższe od przewidywalnego budżetu ale w sklepie byłem na odsłuchu i te quantumy wyszly najgorzej, ale mam jednak pytanie bo zastanawiałem sie nad monitor audio i zensor 7, wybrałem dali zensor 7 z tyym, ze na obecna chwile mam JVC który ma 8 Ohm a te dali są 6 Ohm czy to coś szkodzi, w sklepie powiedzieli mi zebym tylko na maxa nie słuchał a powinno być oki ale sklep zawsze zacheca do zakupienia towaru wiec pytam was

tak jeszcze patrze sobie na stronie, mimo ze wybrałem juz dali to jest jeszcze monitor audio mr6 i zastanawiam sie czy nie zmienic zamówienia, - odbiór kolumn we środe i mam czas na zmiany, chyba z abardzo niezdecydowany jestem, ale powiem wam ze po odluschu klipsch, quantum 677 i dali to quantum to wypadaja najgorzej niestety a byly to moje faworyty do momentu odsluchu :(. Zastaawiam sie jeszcze nad tym monitor audo mr6 ale nie wiem czy warto

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.