Skocz do zawartości
IGNORED

Historia sprzętu i Denon DM-38 rozczarowanie

Angel00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Otóż od jakiegoś czasu posiadam Denona DM-38 i krótko mówiąc się rozczarowałem. To tak nawiasem wstępu bo chciałbym troszkę opisac swoją przygodę ze sprzętem audio. Pierwszą swoją mini wieżę kupiłem pewnie jakieś 9 lat temu a był to Panasonic SA-AK22 - nie powiem była to wtopa. Kilka lat temu kolejny marketowy tym razem micro JVC UX-G60 ta nie powiem gra zacnie. Ale jak to ze sprzętem bywa za jakiś czas był nowy nabytek tym razem juz coś porządnego tj. Yamaha AX 550RS + tuner również serii 550 do tego kolumny podłogowe magnat monitor supreme 800 (dodam, że to wszystko w 12m2). Też nie był to szczyt marzeń i nie powalał dźwiękiem. Następinie pojawiła się Yamaha RX-300 + Mission 700 I tu mogę powiedzieć, że było to chyba najlepsze zestawienie mimo, że korzystałem z samego radia to na jakość a przede wszystkim na dynamikę dźwięku narzekać nie mogłem, podejrzewam, że z CD byłaby w ogóle bajeczka ale CeDeka nie miałem. Następinie był Sharp XL-HF151 który zabawił u mnie ze 2 dni. Zachciało się czegoś innego, lepszego ale tym razem skupiłem się na słuchawkach i CD. Stałem się posiadaczem Sony CDP-X222ES i słuchałek CAL! podłączonych bezpośrednio pod wyjście słuchawkowe. Bajka była na początku i byłaby dalej gdyby nie kolejny poziom wtajemniczenia :) Chciałem rozbudować system i dokupiłem do soniaka Denona DRA-F107 i kolumny Heco Victa 200 selection. Zainwestowałem i znów spaliłem w ogóle nie podchodził mi dźwięk, podejrzewam, że wina leży po stronie denona. Dlaczego ? Zaraz po wystawieniu aukcji w/w sprzętu ( cd, amplituner. kolumny) trafiłem na okazyjną cenę Denona DM-38 w stanie idealnym. Zaraz jak go kupiłem a jeszcze do mnie nie dotarł to myślałem, że będzie to moja najlepsza inwestycja jeżeli chodzi o sprzęt audio. Po rozpakowaniu i podłączeniu wydawało mi się, że tak jest ale chyba na siłę próbowałem to sobie wmówić. Na podbiciu SDB jakoś tam gra ale dynamika nie powala przestrzeń również, wysokie i średnie jakieś mało czytelne i szczegółowe. Bas i treble nie ruszam próbuję na source direct. Tutaj totalna porażka dźwięk płaski jak deska do prasowania. JVC UX-G60 jak odpale cd audio zjada tego denona, wysokie i średnica są bardzo czytelne szczegółowe, wyraźne bas może nie schodzi zbyt nisko ale mruczy jest dynamiczny lecz trochę wolny. I poprostu jestem w szoku, że tak naprawdę od jakiegoś czasu trudno jest mi kupić coś lepszego niż ten JVC. Najlepiej wyszedłem na słuchawkach CAL! które od samego początku zadziwiają. Czy ja jestem taki wymagający ? czy szukam w nieodpowiednim sprzęcie, w sumie to przerobiłem micro, mini i pełnowymiarowe klocki ale może czas zainwestować w coś droższego ? :) Zataczam błędne koło ?

Przepraszam, że aż tyle się rozpisałem ale chciałem pokrótce przedstawić sytacją nie wykluczone, że jescze coś więcej się przewinęło ale to raczej takie najistotniejsze :)

P.S Denon wkrótce też pojdzie na sprzedaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.