Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka do fonomastera

7th_son

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Posiadam gramofon fonomaster 76 i zastanawiam się nad wkładą. Myslalem nad jedną z dedykowanych, czyli shure m44-7, ale iż nie jestem ekspertem w temacie gramofonów, mf-ki to poziom wykałaczek, a z doświadczenia wiem, że to co dedykowane nie znaczy najlepsze, odwołuję się źródła głębszego niż dziury na polskich drogach. Budżet maks 400 zł (MAKSIMUM ABSOLUTNE). Slucham klimatow szeroko rockowych, od Hendrix'ów, Cream'ów przez Floyd'ów, Jethro Tull po Iron Maiden, Black Sabbath, Judas Priest itp.

Pozdrawiam!

Jakub Ziemowit Podejma

https://www.audiostereo.pl/topic/107530-wk%C5%82adka-do-fonomastera/
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 1 Grudnia 2013 - już nieaktualne
Ukryte przez misiomor, 1 Grudnia 2013 - już nieaktualne

Proponuję zamknąć wątek i przejrzeć zakładkę "analog". Lub przenieść ten wątek do odpowiedniej zakładki.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Witam! Posiadam gramofon fonomaster 76 i zastanawiam się nad wkładą. Myslalem nad jedną z dedykowanych, czyli shure m44-7, ale iż nie jestem ekspertem w temacie gramofonów, mf-ki to poziom wykałaczek, a z doświadczenia wiem, że to co dedykowane nie znaczy najlepsze, odwołuję się źródła głębszego niż dziury na polskich drogach. Budżet maks 400 zł (MAKSIMUM ABSOLUTNE)

Ten Twój Fonomaster + shure M44-7 to Mega Wykałaczka.

Wrzuć na luz.

Wymieniasz zacnych wykonawców więc nie kalecz ich dorobku na takim sprzęcie.

To profanacja dla nich i Twoich uszu.

Pozdrawiam ,

Ten Twój Fonomaster + shure M44-7 to Mega Wykałaczka.

Wrzuć na luz.

Pozdrawiam ,

Powiem szczerze, że sam fonomaster w sobie to niezły sprzęt, miałem porównanie z innymi i nie jest źle, tym bardziej sentyment więc on nie jest elementem do wymiany ;) Ale mniejsza... jak nie shure m44 to jaką polecacie?

Powiem szczerze, że sam fonomaster w sobie to niezły sprzęt, miałem porównanie z innymi i nie jest źle, tym bardziej sentyment więc on nie jest elementem do wymiany ;) Ale mniejsza... jak nie shure m44 to jaką polecacie?

Możesz spróbować Shure M91 a szczególnie przy tej muzyce M97, może Stanton serii 500 i 800, albo zapobiegawczo ersatz na wszystko Ortophon M2 red.

Na własną odpowiedzialność radzę Shure M97! Fonomaster sam napędza głośniki czy pod czymś innym pracuje pre/wzmak?

W.

<br /> mf-ki to poziom wykałaczek<br />
- dopiero się zarejestrował na forum a już jaki zadziorny ! - jakie bezkompromisowe sądy ! - z Twoim budżetem wykazywałbym więcej pokory....pzdr...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Ależ excelu, nie przytłaczaj nowego adepta swym stażem i autorytetem. Posłuż mu dobrą, uczciwą radą, a wnioski w trakcie zabawy z analogiem pozwól mu wyciągnąć samemu, bez agitacji w którąkolwiek ideologię :-)

W.

10 lat słuchałem zacnych na fonomasterze i jakoś nie pokaleczyło, wręcz przeciwnie przyczyniło się do ich poznawania.

Co za czasy. Fakt wkładka lepsza tym lepiej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

- dopiero się zarejestrował na forum a już jaki zadziorny ! - jakie bezkompromisowe sądy ! - z Twoim budżetem wykazywałbym więcej pokory....pzdr...

"Moja jest tylko racja i to święta racja"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.