Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam słuchawek

BaSic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na początku chciałbym się przywitać. Jestem tutaj nowy, a trafiłem szukając słuchawek do komputera. Potrzebuje jakiegoś zestawu słuchawki + mikrofon, ale rozważam też opcję osobno słuchawki i osobno mikrofon. Jestem zielony w tych sprawach, ale o ile poczytałem u wujka google kilka tematów wybrałem 3 modele.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić któreś z powyższych modeli. Co polecacie osobiście i czy lepiej kupić słuchawki z mikrofonem czy osobno słuchawki i osobno mikrofon.

Pozdrawiam Łukasz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/107559-szukam-s%C5%82uchawek/

Pojęcie takie jak słuchawki gamingowe to marketing służący do napędzania rynku.

W kwocie ok 200zł kupisz świetne słuchawki odstające znacznie od konkurencji w tym przedziale. Chodzi mi o Creative Aurvana Live!. Bardzo dobre słuchawki na przetworniku, który uzywano w słuchawkach za 500-700zł! Nie dość, że przyzwoicie posłuchasz muzyki to i doskonale sprawdzą się w grach.

Osobiście uzywam tych słuchawek min. do gier, do tego mikrofon stojący marki Natek za 12 zł. I ja słysze dobrze i inni gracze słyszą mnie przez ten mikrofon wyśmienicie.

Pomyliłem link . Ostatni link miał być

Ukryta Zawartość

CAL mam w obecnej chwili na stanie, jednakże połamał mi się pałąk. Szukam czegoś nowego/innego, ale dźwięk z CALi przypadł mi bardzo do gustu. Moglibyście polecić coś ciekawego ? Może jakiś zestaw słuchawki + mikrofon do 320zł ?

Ukryta Zawartość

Znowu pomyliłem linki ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o to mi chodziło.

Ukryta Zawartość

Jako stary gracz mogę ci powiedzieć tak: jeżeli szukasz sprzętu dobrej jakości to unikaj produktów typowo "dla graczy" oraz wszelkich produktów razera (drogie plastikowe nic nie warte badziewie). Ze słuchawek zwróć uwagę na Superluxy 668B oraz mikrofon zalman zm-mic1. Wbrew pozorom systemy 5.1 w słuchawkach nie przydają sie zbytnio, dobre stereo da sobie w zupełności radę.

Zastanawia mnie jeszcze virtual 7.1 takie jak w linku numer dwa :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Rozumiem, że virtual czyli komputerowy efekt, a nie prawdziwe 7.1. Jak sprawdza się taki system ? Mógłby ktoś podać kilka modeli słuchawek i mikrofonów lub słuchawek+mikrofon z których warto by było wybrać ?

Ukryta Zawartość

wirtualny 7.1 na jednym przetworniku z dedykowaną kartą dźwiękową... oszczędź sobie takich wynalazków bo szkoda na to pieniędzy. dźwięk z takich słuchawek będzie zanieczyszczony i niewyraźny, nie wspominając o tym że prawdopodobnie w grach będzie to prędzej dezorientować niż pomagać

antrofilus dobrze Ci radzi, kup dobre słuchawki które nadają się do słuchania muzyki a do tego mikrofon - oba produkty będą dużo lepszej jakości niż którykolwiek z linkowanych propozycji.

Ja swole sl HD681 kupiłem bez wcześniejszego odsłuchu. I mimo że nie byłem pewny przy ich zamawianiu, teraz jestem z nich bardzo zadowolony. Współczynnik ceny do jakości dźwięku w superluxach moim zdaniem jest na bardzo dobrym poziommie. Z gejmingowych słuchawek miałem tylko fatality i moje panasoniki o połowe tańsze lepiej grały.

Wysłane z mojego QUICKI 1150 przy użyciu Tapatalka

Jest to dla mnie nieznana firma, a człowiek ma naturalny lęk przed nieznanym. Muszę trochę o nich poczytać opinii.

a dla nas nieznany jest ten chłam wymieniony przez ciebie na poczatku. Mniej więcej co to jest, ale dobrego dźwięku po nich spodziewać się nie ma co. Polecili ci dobre słuchawki,do 668b warto jakąś dzwiękówke dokupić.

Witam ten artykul Ci pomoze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) możesz jeszcze zajrzeć tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.