Skocz do zawartości
IGNORED

pomocy tx-nr 717 czy tx-nr 626 ONKYO

onkyo717

Rekomendowane odpowiedzi

626 - fajna cenka .... modele 717 / 773 - tylko jeśli planujesz jakąś rozbudowę o dodatkowy wzmacniacz do stereo

Jeżeli 100e nie robi różnicy to warto mieć w zapasie ( są przyszłościowe do dalszych zabaw ) - jeśli robi różnicę to nie ma co rwać włosów z głowy.

Kolumny mają potencjał - do kina bardzo dobry wybór - do muzyki jak kto lubi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze dodam, że jeśli seria Reference Cię interesuje to dobrze mieć ten ''Pre-Out'' w razie gdybyś zaczął cudować.

Nie jeden był na forum po kino za 2000zł a po 2 latach wielkim audiofilem został - także masz szansę też w to wdepnąć ;-)

Ale nie jest to wymóg konieczny - Amplitunery same w sobie zagrają tak samo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czyli przy kinie będzie leciec ze wzmacniacza a reszta zestawu z aplitunera .... a jaki ten wzmak ma być wiekszy mocą mniejszy taki sam...

tylko zeby było prosciej prosze podać max 2 modele z onkyo bo ja do nastepnych swiat nic nie kupie :)))))))

i jeszcze jedno Kolega tutaj podpowiada mi o kolumnach POLK RTI czy ktos ich słuchał ???

Nie słyszałem Polk Audio - Za granicą są popularne.

Wzmacniacz kupisz później !!! - może nie będziesz miał potrzeby. A jak już się osłuchasz z zestawem i będziesz chciał coś zmienić w brzmieniu w stereo. To wówczas to opiszesz i koledzy poradzą jaki typ wzmacniacza będzie najlepszy by to osiągnąć.

Warto też mimo wszystko (choćby w markecie) posłuchać kolumn Klipsch i innych, żebyś miał porównanie.

Nie słyszałem Polk Audio - Za granicą są popularne.

Wzmacniacz kupisz później !!! - może nie będziesz miał potrzeby. A jak już się osłuchasz z zestawem i będziesz chciał coś zmienić w brzmieniu w stereo. To wówczas to opiszesz i koledzy poradzą jaki typ wzmacniacza będzie najlepszy by to osiągnąć.

Warto też mimo wszystko (choćby w markecie) posłuchać kolumn Klipsch i innych, żebyś miał porównanie.

Powinieneś zate konkretne odpowiedzi medal dostać Dziekuje za pomoc

zaczekam chwile bo chyba 717 poleci w promocji a jak nie to zawsze tą 626 mogę kupić w okazyjnej cenie

Tylko właśnie do 626 już nie będzie opcji dodatkowego wzmacniacza, bo ten amplituner nie posiada wyjścia pre out dla kolumn frontowych. Więc zamkniesz sobie furtkę.

Tylko właśnie do 626 już nie będzie opcji dodatkowego wzmacniacza, bo ten amplituner nie posiada wyjścia pre out dla kolumn frontowych. Więc zamkniesz sobie furtkę.

Dokladnie a z czasem zawsze mozna dokupic jakis wzmak..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

no tak wiec zaczekam w grudniu bedzie promocja postaram sie tą 717 wychaczyć do 400 E a te wifi zawsze mozna dołożyć

marti mnie tylko awaryjnosc tych łączy HDMI ciekaw jestem ilo kosztuje naprawa

Nie wiem jak z tą awaryjnością - mam 3 model Onkyo i nie miałem awarii HDMI. Policz na forum ile było awarii a ile się sprzedaje modeli w Polsce.

Może coś w tym jest a może przypadek a może akcja anty Onkyo była. Bo modele się, aż za dobrze sprzedawały. Zobacz, że w Polskich pismach nie istnieje takie coś jak Onkyo. Testuje się Denon i Yamaha Marantz. Ze stajni Dystrybutora EIC nie ma nic. EIC ma swoją prasę HiFi Choice. Wszystko marketing i manipulacja. Trzeba brać to z przymrużeniem oka.

Popsuć się może każdy - Tak to bywa z elektroniką.

Za ile możesz kupić Set 5.0 Klipsch Reference 62 ?

Nie wiem jak z tą awaryjnością - mam 3 model Onkyo i nie miałem awarii HDMI. Policz na forum ile było awarii a ile się sprzedaje modeli w Polsce.

Może coś w tym jest a może przypadek a może akcja anty Onkyo była. Bo modele się, aż za dobrze sprzedawały. Zobacz, że w Polskich pismach nie istnieje takie coś jak Onkyo. Testuje się Denon i Yamaha Marantz. Ze stajni Dystrybutora EIC nie ma nic. EIC ma swoją prasę HiFi Choice. Wszystko marketing i manipulacja. Trzeba brać to z przymrużeniem oka.

KLIPSCH 5.0 SET 2 x RF-62 II, 2 x RB-61 II, 1 x RC-62 II, SCHWARZ 1400 Euro

KLIPSCH 5.0 SET 2 x RF-82 II, 2 x RB-61 II, 1 x RC-62 II, SCHWARZ 1500 Euro

KLIPSCH 5.0 SET 2 x RF-62 II, 2 x RB-61 II, 1 x RC-62 II, SCHWARZ 1400 Euro

KLIPSCH 5.0 SET 2 x RF-82 II, 2 x RB-61 II, 1 x RC-62 II, SCHWARZ 1500 Euro

musz spr osobno bo czasami taniej bo rf 62 mialem po 220 Euro

ja wybrałem tak

rc 62

Ukryta Zawartość

rs 62 II

Ukryta Zawartość

ala zastanawiam sie czy satelity mniejsze rs 52

Ukryta Zawartość

bo te RB jakos mi sie nie podobają jako satelity chyba ze macie inne zdanie

RB

Ukryta Zawartość

zastanawiam sie jaki sub klipscha do rf62

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widziałem Polki, bo dystrybutor jest z mojego miasta. Poteżne duże kolumny. Mocne. Cos w stylu Klipscha, nie słuchałem, kolega który porównywał nie świecił optimizmem, nie mówił także że są złe. Ogólnie mało mówi....

jak siedzisz przy ścianie to spokojnie rs52

Ja też zmieniałem z B2 na S1

Te Klipsch wychodzą ( fronty ) 700 euro za parę - na tej stronie

nainnej ma 500 ale muszę najpierw sprawdzić

siedzę około metra od ściany a te RB to klocki i odstają od ściany wiec chyba te RS bedą lepsze i ladniejsze

Widziałem Polki, bo dystrybutor jest z mojego miasta. Poteżne duże kolumny. Mocne. Cos w stylu Klipscha, nie słuchałem, kolega który porównywał nie świecił optimizmem, nie mówił także że są złe. Ogólnie mało mówi....

zadzwoń do niego i niech poda jakie słuchał i do których klipschow moze porownać

bo te //polki /// mają jakieś rożne moce

Te duże surroundy RS masz ceny za sztukę i się nie opłaca. Na tyły bierz jak najmniejsze - przy dipolach i tak nie odczujesz różnicy w kinie.

Ukryta Zawartość

albo te masz chyba taniej niż za granicą

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te duże surroundy RS masz ceny za sztukę i się nie opłaca. Na tyły bierz jak najmniejsze - przy dipolach i tak nie odczujesz różnicy w kinie.

Ukryta Zawartość

albo te masz chyba taniej niż za granicą

Ukryta Zawartość

ja ma rs52 dipole po nie całe 1000 zł wiec sie oplaca

centralny 52 wyjdzie jakies 1000

i rf62 fronty jakies 2000 wiec też ok...

jeden gość proponuje mi mało używane rf 63 za 1700 za komplet tylko-nie wiem jak te klocki brzmią i maja RMS 175 W wiec nie wiem czy 717 onkyo pociągnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te 3 brzmiały lepeij jeszcze bardziej dynamicznie i byly drozsze od 2. 63 i 83 to były dobre wersje. 83kami można było ściany przesuwać. Jak bym je obejżał ifaktycnzie nie miały by śladów uzytkowania wolał bym wziaść 63. Ten model nie jest kontynuowany pod znacznikiem II a był na prawde dobry.

Ta awaryjność w Onkyo to akurat nie jest nic normalnego. Wystarczy popatrzeć na zagraniczne fora,, nawet sonda jest :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta awaryjność w Onkyo to akurat nie jest nic normalnego. Wystarczy popatrzeć na zagraniczne fora,, nawet sonda jest :)

Ukryta Zawartość

dzwoniłem do serwisu mówili ze HDMI nie jest ażtak czestym problemem raczej psuje sie jak kazda inna marka

jaką naprawiają i nawet stwierdzili że ONKYO na serwis trafia najrzadziej

Ukryta Zawartość

Tyle że jakoś nie widzę sond na internecie odnośnie innych marek, jak ktoś już stworzył sondę (sam fakt jest stworzenia), z której wynika że jest masakra to daje do myślenia. Na naszych forach też o tym sporo, filmiki na youtube jak wymieć kondensatory w onkyo też są:) Na temat Harmana serwisy tez wypowiadają się ok a miałem CD, wzmacniacz i amplituner z tej firmy, wszystko nowe i w każdy było coś nie tak po niecałym roku ;)

Osobiście nie mam nic do Onkyo jako firmy, sam się zastanawiałem nad czymś z serii 8, jednak obawa o pozostanie z czarnym pudłem za ponad 4 klocki odepchnęła mnie od zakupu. Kto wie może następne będzie i Onkyo, jest ryzyko jest zabawa :)

Tyle że jakoś nie widzę sond na internecie odnośnie innych marek, jak ktoś już stworzył sondę (sam fakt jest stworzenia), z której wynika że jest masakra to daje do myślenia. Na naszych forach też o tym sporo, filmiki na youtube jak wymieć kondensatory w onkyo też są:) Na temat Harmana serwisy tez wypowiadają się ok a miałem CD, wzmacniacz i amplituner z tej firmy, wszystko nowe i w każdy było coś nie tak po niecałym roku ;),

No co zrobić tak robią sprzęt żeby zaraz się zepsuł żeby kupić nowy ...... nie licytuję sie który lepszy bo to nie ja jestem producentem

No w Denonach układy HDMi padają bardzo często do tego stopnia że Horn ma u siebie tylko układy HDMI na wymiane. Każdą inna awarie nie usuwa u siebie.

Do tej pory na razie w Yamahach nie spotkałem się z awaryjność HDMI.

A jak zawsze mówiłem że leepij wybrać taki ampli ktory ma także inne złącza optyk i coaxiala to forumowicze pytali a po co i tak wszystko idzie w HDMI. Pytanie jak długo. Skroro to taki do dupy moduł. A tak to można jeszcze użytkować taki ampli.

Awaryjność zdarza się każdemu producentowi - mnie tylko razi jakość obsługi w przypadku awarii. Skoro mam się wykłócać i udowadniać coś co jest oczywiste. To zacząłem kupować sprzęty z zagranicy albo używane. Nie chodzi o konkretną firmę - chodzi ogólnie o respektowanie gwarancji w Polsce. Jest to nagminne.

Kupuje z 2 ręki i mam wliczoną ewentualną naprawę lub sprzedaż złomu. Pewnie padają HDMI w Onkyo - może to kwestia kiepskiej serii, a może kiszenia go w szafkach - niewiadomo. Ja również nie wiążę się z Onkyo. Równie dobrze mogę mieć Yamaha czy Panasonic. Co mi za różnica. Kupuję co mi się w danej chwili najbardziej opłaca.

A jak zawsze mówiłem że leepij wybrać taki ampli ktory ma także inne złącza optyk i coaxiala to forumowicze pytali a po co i tak wszystko idzie w HDMI. Pytanie jak długo. Skroro to taki do dupy moduł. A tak to można jeszcze użytkować taki ampli.

Wiesz czemu tak jest?:) Bo niektórym jest to zupełnie niepotrzebne. Ja osobiście używam w moim amplitunerze wyłącznie HDMI oraz pre-out. Co mi z optyka czy coaxiala jak nie da się tym puścić dźwięku typu dts hd, true hd itp. Więc jeśli w ampli padłoby mi hdmi, to urządzenie takie staje się bezużyteczne :/

Mysle ze z awaryjnoscia sprzetu to tak jak loteria, duzo zalezy rowniez od tego jak uzytkujemy i np onkyo zaleca ze kazde wyjecie kabla hdmi jak i podpiecie takiego kabla - nalezy calkowicie wylaczyc z pradu amplituner... a wiele osob tego nie robi... do tego zaleca uzywac dobrych kabli, a nie jakis marketowych tanich czy juz nie wspomne z bazarow... Rownie zjedna z zalte onkyo jest zeby amplituner mial duzo "powietrza" , a nie chowany w jakis polkach gdzie jest luzu po 2 cm ...Wiec niektorzy sami powinni miec pretensje do siebie ze cos im sie dzialo z amplitunerami.. a czesc trafila na slaby egz., ale tez wezmy pod uwage ile sie tego sprzedaje w Polsce i w Europie , a onkyo niskie i srednie modele w naszym kraju sa bardzo popularne..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.