Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do technics su-v500M2

mauryc

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, fajnie.

Ale do rzeczy, widać że się znacie, więc napiszcie:

1. nazwy wzmaków Które dadzą mi to czego nie mam, a bym chciał mieć :] (do 2000 NOWY)

2. DOBRE głośniki (znośna jakość i moc) (do 1600zł)

Najlepiej klasyczne podłogowe, bo te wąskie monitory jakoś do mnie nie przemawiają... ojciec ma Pioneer'ki 100W podpięte pod ampli Sonicza i ... ZA SZYBKO WYSIADAJĄ, Najlepiej jak będą miały EFEKTYWNOŚĆ WIĘKSZĄ NIŻ 93dB!!! :))

mamy tutaj doskonaly przyklad poczatkujacego uzytkownika .... ktorego podniecaja cyferki w stylu ... ile watt jaki zakres i takie bzdety ... ja mam suv 500 i chce sie go pozbyc jak najszybciej bo to niesamowite gowno ... zero rasowego brzmienia , ten wzmacniacz nie ma kompletnie nic do zaoferowania ... niestety ... jak narazie ratuja mnie te gale ktore mam .. gdybym mial jakies tonsile to dopiero byla by porazka ... takze jak nawinie mi sie klient to od razu puszczam ten szajs za 300 zloty ... i lepiej poszukam juz sobie jakies starsze nady albo marantzy ... na pewno lepiej zagraja od japonskiego shitu .... moze ma ktos jakies propozycje ???

Witam,zgodze sie z Fademan em.Technics jest gówno wart miałem kiedys su-a 600 grał gorzej niż najgorsza Unitra.A jeśli chodzi o te Tonsil e grają niezle ale zależy z czym. Mariusz Bytom

Fademan... już zdałem sobie sprawe że Technics to gówno, więc niech ktoś kto nie jest początkujący jak ja, da mi realne propozcje!!!!

WZMACHOL NOWY DO 2000PLN

KOLUMNY TEŻ NOWE DO 1600PLN

Czy o wiele prosze???

no dobra poczatkujacy czy nie i czy podniecaja go cyferki czy nie wypada dopomoc. gorzej ze pytanjacy chce do 2k zl nowy i zarazem wzmak a to nie jest za szybko do zrobienia.

ja ze swej strony do muzyki jaka preferuje nasz Mauryc [i zaznaczam do znacznie ambitniejszej rowniez!]

podaje takie typy:

ze stajnie ARCAMa: alpha 6plus [stara czarna seria], alpha 7-8-9 [nieco nowsza 'krzywa' seria]

pioneer A-400, A-400X

inestetyz nowych i to w takiej cenie jakiej oczekuje pytajacy nie umiem polecic nic...

kolumny? w granicach 1500 juz sa jakies stare audiowavey nad ktorymi sam sie zastanawiam bo toto dynamiczne i skoczne bylo naprawde, kiedys bylem nimi zauroczon, kiedys tzn jak jeszcze bylem na etapie cyferek i katalogow... niemniej teraz tez mnie do nich ciagnie ale juz z innymi doswiadczeniami... to naprawde solidne i chyba malo doceniane polskie kolumny. obecnie Pan Wytworca jak z nm rozmawialem telefonicznie robi model najtanszy - 171 na zamowienie w wersji bez pieknego wykonczenia za jedyne 1700-1900 zl... wersja normalna ok 2300...

i chyba o to chodzi maurycemu. ma wiec z mej strony konkretne propzycje i zadanie domowe do wykonania, jakos posluchac tych klocow. teraz moge zyczyc tylko powodzenia. nie sa to nowe salonowe graty. ale w komisach za przyzwoita cene staia pioneery 400 i mozna ich sobie posluchac... z arcamami jakos gorzej...

I nie wiem czemu tak na mnie najechałeś... moja wina że nie znam się na markach tak jak np. Ty !?

Nie więdziałem, że Tecnics to gówno, bo nigdy nie miałem okazji posłuchać NAD'a czy ROTEL'a

Chce coś pożądnego kupić za fundusz wyżej wymieniony, prosząc o porade obeznanych audiofilów, żeby nie zj***ć tak jak z Technics'em, a tu co drugi zamiast pomóc to każą mi sprzedać to Gówno!!! TO JUŻ WIEM.

A propo.... Fademan.... Oldfield'a też lubię posłuchać. Na moim "gównie" ładnie brzmi, a co dopiero na jakimś Nadzie... :)

maurycy-nie bierz do głowy fademana.Ten Technicks nie jest taki tragiczny :)).

Natomiast kolumny Gale ,których używa Twój oponent to jest kwintesencja najgorszego gówna jakie można znalezć.

Głowa do góry - jutro będzie lepiej.

:)

Fedeman... nie ma sprawy!!!! :)

Jak już coś znośnego nabęde to zostane stałym bywalcem tego FORUM bo widze że tu sami porządni ludzie piszą.

Może na lepszym sprzecie przejde na stałe na muzykę taką jak wspomniany Oldfield. Taką muzyką można się przynajmniej rozkoszować, a to walenie którego słucham jest troche monotonne i nudne.

Własnie zdałem sobie sprawe, że do PIĘKNEJ JAKOŚCIOWO muzyki nie jest potrzebne moc tylko jakość, jakość i jeszcze raz jakość.... ale byłem głupi kierując się mocą....

A dlaczego tak sie upierasz, zeby on byl nowy? Jeszcze CD to bym zrozumial, przy kilkuletnim wzmaku, dobrze uzytkowanym naprawde nie ma sie czego bac. Spojrz na to tez z takiej strony - za podana przez ciebie kwote mozesz miec z drugiej reki piecyk, ktory w sklepie kosztuje ~5.000 zl. Kupujac zadbany sprzet od jakiegos audiofila ryzykujesz niewiele - wazne zeby obejrzec towar i dogadac sie osobiscie.

mauryc, znowu się powtórzę ale co tam, jak musi być nowy to polecam to ROTEL - RC 03 + RB 03, dobre będzie :-)

Cieszę się że koledzy nawrócili kolejnego Tech-mana :P

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

a no niestety zeby miec moc i jakosc trzeba wylozyc kupe pieniazkow ,a kolega tech-man musi sie zdecydowac bo jak podal swoj typ Tonsil Zeus ot ja wiem czego potrzebuje a czego wy mu nie doradzicie napewno o chce czuc strach przed muzyka, chce sluchac muzyki spokojnie w niezle jakosci i chce miec mozliwosc tak poteznego uderzenia ktore wzbudzi drgania w jego krtani i we wszytkich meblach jakie posiada ,tego nie rozumiemja audiofile bo juz z tego wyrosli i sluchaj bardziej ambitenej muzyki, ja natomiast podobnie jak kolega slucham techno i powiem tak :preferencja jest jedna ostry sopran ,gleboki trzesacy wszytkim w okolo bas ktory nie zanika przy 50W prawdziwej mocy i cofnieta srednica. Ale to nie jest myzka ktora mozna sie rozkoszowac jak instrumentalna ,codo Technicsa nie wypowidam sie bo nie mam ,ale slyszlaem ze Yamaha ma mocne uderzenie typowo do techno ,a kolumna jesli nasz kolega sie zdecyduje na mocne techno to powiinna miec najmniej 25cm basu inaczej nie wytworzy odpowiedniego cisnienia akustycznego i nie mowcie ze powienn kupic glosniki estradowe bo pewnie chce tez sluchac muzyki w atmosferze domowej i przywalic bedzie mial tylko ochote od czasu do czasu .Apropo zestawo typu Gale ostatnio sluchalem Marantza PM7000 w komplecie z DALI 5005 blue na godzieni 9 glosniki juz wysiadalay zaczynal pojawiac sie przester a jak jeszcze wlaczylem podbicie to juz byla tragedia ,nie wyrabial glosnik niskotonowy a wiec jak ktos lubi przywalic swoim sprzetem czasem i chce czystego brzmienia to nic ponizej 20a raczej 25cm basu podejrzewam ze nie bedzie sie nadawac ,no chyba ze to bedzie jaks wyszukana konstrukcja, gdzie kolumna bedzie kossztowac ponad 7000zl

DOBRA..... JESTEM NAWRÓCONY :P

popatrzyłem i wybrałem kilka propozycji... nie ma tu Paradigmów, ponieważ w stosunku z KODĄ są trochę drogie.... Pomóżcie, wybrać najlepsze, a w Poniedziałek pojade je przetestować w sklepiku KODY :)

1. KODA AC670F ( ŁADNE PASMO 32 Hz - 20 kHz ) - 1720PLN (Się dozbiera.... a co!!!)

2. KODA NT306F - 1650PLN

3. KODA GS326F - 1620PLN

Kiedy będe miał już któreś z nich, po jakimś czasie kupię Wzmachola.....

.........I TO DZIĘKI WAM!!!!!!!

nie opieraj calego wyboru na pasmie bo firmy zaklmuja czesto ten parametr 30HZ to juz bardzo niski bas ktory wprawie wszytko wokolo w drzenie nie kazdy glosnik potrafi w rzeczywsitosci cos takiego osiagnac

Misiowiec, nie będe tak wybierał.

Tak jak napisałem pojade zobaczę, posłucham. Wezmę testowego cd-ka z Jakościową muzą oraz z łupaniną i zobaczę jak sobię każde z nich radzą :)

pozdro

Z tymi parametrami to jakiś obłed.... co to znaczy że Koda ma "[odobno" na niezłą dynamikę i czysty dzwięk, nie wybiera się kolumn na podstawie tego co się przeczytało.

>>Misiowec, dałbyś już naprawdę spokój z tym "parametrowaniem" wszystkiego, wszyscy wiemy że to ma zupełnie drugorzędne znaczenie, naprawdę wystarczająco dużo jest rzeczy niejasnych, nie potrzeba dodatkowego komplikowania wszystkiego...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.