Skocz do zawartości
IGNORED

Nigdy nie miałem gramofonu

Tip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W robocie zbliża się trzynastka, więc postanowiłem zaszaleć.Oglądałem ostatnio film dokumentalny It might get loud(będzie głośno, na którym Jack White, Jimmy Page i The Edge rozmawiają o muzyce.W jednej scenie White odtwarza na gramofonie starą płytę gramofonową i od tego czasu zakochałem się t w tym urządzeniu.Myślicie, że taki się nada i jakość dźwięku będzie dobra?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiem, że łatwiej jest odtwarzać na kompie ale tu chodzi o klimat, poza tym kolekcja winyli wygląda lepiej niż foldery z muzyką.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/107644-nigdy-nie-mia%C5%82em-gramofonu/

kto szuka ten nie błądzi

Ukryta Zawartość

Na początek wystarczy najwyżej jak się zarazisz z czasem zmienisz , aczkolwiek można lepiej tylko trzeba czasu poczytać i poszukać .

Jak nie masz we wzmaku przedwzmacniacza gramofonowego to chyba musisz też kupić bo ten gramiak go nie ma wbudowanego ( ale lepiej dopytać sprzedawcę ) .

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Taniej będzie postawić świeczkę na stole, podać lubej i sobie kieliszek wina. Klimat jak ta lala.

To nie jest tak, że sobie pójdziesz do sklepu po plastikową podróbę Technicsa, podłączysz jakoś belejak pre z Allegro za 70zł i poczujesz, że złapałeś Pana Boga za nogi.

Winylmania ma spore wymagania i wobec sprzętu i użytkownika. Nie chodzi może nawet na początku o kwoty, a wiedzę, poświęcony czas i cierpliwość.

To nie Mc Donalds.

Witaj,

jeśli chcesz zacząć przygodę z analogiem, zwróć uwagę na gramofon Pro-Ject Elemental (http://q21.pl/pro-ject-elemental.html). To prosta, ale bardzo przemyślana konstrukcja, zapewniająca dobrą jakość oraz niezawodność.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na prezentacje, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Redaktorzy

Pytanie czy masz do czego podpiąć ten nowy gramofon --> ? Kilku znajomych powiedziało mi, że mają gramofony na strychu i chcieliby wrócić do czarnych płyt. Pytam ich czy mają do czego je wpiąć i tutaj zaczynają się problemy.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.