Skocz do zawartości
IGNORED

kable HDMI - czy ktoś używał Prolink?

karolol

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogłem znaleźć działu do kabli, jeśli jest to proszę ładnie o przeniesienie:)

Szukam dobrych kabli do DVD, koleś w pracy polecał mi prolink. Do tej pory miałem jakieś bezmarkowe, ale chciałbym coś konkretniejszego, z lepszą jakością. Ktoś zna te prolinki? Albo może polecić jeszcze coś innego?

Gość

(Konto usunięte)

Zawsze możesz napisać w zakładce "Kino Domowe" :)

A coś się dzieje z kablem, który masz obecnie? Rozpada się?

Czy może potrzebujesz kabla o dość sporej długości, np. > 5 m?

Bo jeśli nic z tych rzeczy, to nie ma najmniejszego sensu go wymieniać, bo ani jakości obrazu, ani dźwięku kablem nie poprawisz!

Nie mogłem znaleźć działu do kabli, jeśli jest to proszę ładnie o przeniesienie:)

Szukam dobrych kabli do DVD, koleś w pracy polecał mi prolink. Do tej pory miałem jakieś bezmarkowe, ale chciałbym coś konkretniejszego, z lepszą jakością. Ktoś zna te prolinki? Albo może polecić jeszcze coś innego?

Prolink to przyzwoite kable. Lepsze są Lindy. Kable hdmi maja kilka standardów HDMI 1.2 i HDMI 1.3b CAT 2 oraz HDMI 1.4. Jakość kabla można można określić po opisie na pudelku np dobry kabel jest certyfikowany i pisze "Obsługa rozdzielczości 1080p." Na słabym kablu napisane jest możliwość obsługi 1080p . Do DVD kup przyzwoity ; Prolink lub tańsze lindy

skk

Dzięki za odpowiedzi :) Tak, chodzi mi o długość, 10m może.

Z tamtym starym nic się niby nie dzieje ale jest krótki, 1m.

Zamawiam Prolink zatem, skoro ważny czynnik jakość/cena jest ok ;)

A o tych lindach jeszcze nie słyszałem, aczkolwiek poczytam.

Tak, mam Prolinki i są spoko. Co prawda ja mam z serii futura 5m ale z tego co widziałem, są też 30m.

• 4 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.