Skocz do zawartości
IGNORED

creek 4330 czy mf e 10

magik

Rekomendowane odpowiedzi

dostęne jest tylko z drugiej ręki, gdy było jeszcze produkowane, jakieś 3 lata temu, 4 sklepowa cena ostatnia jako kojarze to 1360pln a moze 1470.. któz to wie. teraz pojawiają się w granicach 700-1000pln.

Nie miałem okazji na poważne odsłuchy tych wzmacniaczy , ale z tego co wiem to są dwa różne rodzaje dzwięku. Wyboru należy dokonać na podstwie własnych preferencji. Ja tak jak Thon022 wybrał bym MF, takie skrzywienie w kierunku cieplejszego dźwięku.

--> magik, jakbyś miał problem ze zdobyciem 4330(mk2) do porównania z tym mf, to mogę bez problemu udostępnić creek-a ( szególnie jeśli będziesz się ograniczał do jazzu i ostrego grania :) ).

Mf ładne blaszki(plastiki) mają ( jak ulał do marantzowskiego CD17 pasujące :) ) . Tylko bodajże w mf 11 ( jeśli mnie pamięć nie myli ) transformatorek nawet jak na mój gust przymały jest :)

akurat miałem porównanie Creeka do MF...

rzeczywiście na pierwszy rzut ucha MF prezentował ciepłe brzmienie... co kto lubi, ale wg mnie przy Creeku dawał po dłuższym obeznaniu raczej zamulony, a nie ocieplony dzwięk.

przegrywa z Creekiem w każdej dziedzienie - analityczność, stereofonia, równowaga tonalna, nawet dynamika

MF może podobać się li wyłącznie ludziom mającym preferencje lampowe

a ja bym chętnie dla odmiany musicala posłuchał ( i z 4330 porównał ) i odcisków na nim trochę zostawił :)

Mimo wszystko, jak ktoś chce do mnie wpaść, muzyki posłuchać przy rozmowie, mocnej herbacie czy innym piwie, to serdecznie zapraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.