Skocz do zawartości
IGNORED

Bardzo poważne pytanie !

BRODA

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowicjuszem i mam bardzo poważne pytanie do Szanownego Forum : ktora z wymienionych firm - SONY , TECHNICS , ROTEL , CREEK , NAD , RADMOR , UNITRA jest najlepsza , co kupić pod zestaw danej firmy , tzn jakie kolumny , jakie kable ( interkonekty , głośnikowe , zasilające - chociaż ja już mam swojego faworyta , ale proszę o opinię fachowców ) ?

Będę bardzo wdzięczny za fachowe porady :)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/10773-bardzo-powa%C5%BCne-pytanie/

Absolutnie SONY - pod warunkiem że wszystkie klocki we wspólnej obudowie - bo wiadomo nie trzeba używać interkonektów, jeżeli jest taka możliwość to ewentualnie zastąpić kable głośnikowe lelumkiem - lecz prze tym należy obciążyć "wieżę" i kolumny workami z ziemniakami co by nie spadły pod ciężarem lelumka - prawie wszystko dostępne w markecie.

Oczywiście żeby pozbawić się kłopotów z kablami najlepiej żeby głośniki były we wspólnej obudowie ze sprzętem - tylko niepoważni latają z fłośnikami po pokoju a przecież firma Sony na pewno zapewniła ich dobre rozstawienie.

Do yabadabadoo - chłopie, Broda jest Twoim wielkim fanem jak ci odbije żeby w sypialni zstąpić te białe przewody jakimiś lepszymi możesz liczyć na lelumki w dobrej cenie, dla ciebie pacnie na nich nawet SONY;-))) szprejem

Od razu widać że się nie znasz na rzeczy. Musisz się jeszcze dużo uczyć, dopiero wtedy będziesz pełnoprawnym użytkownikiem forum.

Najlepsza, ale nie jak to się zwykle mówi , tylko naprawdę najlepsza jest firma TELOS.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

[obrazekLUKASZ-165385_1.jpg]

post-1883-100003630 1170258684_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

po pierwsze trzeba mieć system car-audio.

Czyli tak

1. kupujemy fioletowe dełu

2. montujemy radio SONY

3. dajemy szare kable (ewentualnie białe)

4. montujemy tube firmy 888 lub XXX lub innej podobnej, chyba że oczywiście znajdziemy sony

5. dajemy czarny ekran DVD Panasonica

system domowy robimy na uniwerslanym pilocie MAK dostępnym w elektronicznym za 50zł

Oczywiście Elektronika jest SONY. to tego raczej szare kable, bo Sony gra jasno więc żeby trochę nadać ogłady brzmieniu dajemy właśnie szarawe - dźwięk będzie ładniejszy i przyjemniejszy.

Do ustawienia kolumn wybieramy skośnookiego specjalistę od Feng-Shui (bo czarnych raczej nie ma ;).

Po czym ten nam idealnie ustawi kolumny w pokoju.

I jeszcze trzeba stojak na czarne płyty.

I kobite......najlepiej czarną olimpijkę

Broda - ech - jeszcze nie wiesz że SONY jest najlepsze???? :D:D:D:D

Jaki tam staroć... to tylko tak wygląda. Ten sprzęt bije wymienione przez ciebie, badziewne wytwory masowej produkcji o lata świetlne.

To produkt genialnego wynalazcy , Mieczysława Farfocla, człowieka który poświęcił życie jednemu celowi - zbudowaniu wzmacniacza doskonałego.

Niestety pochodził z żydowskiej rodziny , więc peerelowska propaganda milczała o jego wybitnych osiągnięciach konstruktorskich; na szczęście te arcydzieła sztuki inżynieryjnej przetrwały do dzisiaj, i mimo że brak już pana Farfocla, podbijają świat.

Ten model to wyjątkowy rarytas, jeden jedyny egzemplarz z prototypowymi kondesatorami zrobionymi z wyciągu z amerykańskiej stonki złośliwej. Kupuj póki można.

Ej Panowie elita tego forum , kompletne rozczarowanie :(

Co Wy mi proponujecie ?

A ja myślałem nad tym pytaniem bardzo długo , zanim coś sklecił , a tu co ?

ROZCZAROWANIE , ROZCZAROWANIE , ROZCZAROWANIE :(((

>BRODA> Pytanie-rzeka! Nie da się na to odpowiedzieć. Ilu ludzi, tyle propozycji. To Ty będziesz za to płacił, i sam musisz się zdecydować.

Porównaj swoje pytanie z tym:

"- Chcę przejechać z pkt.A do pkt.B. Co jest najlepsze: samochód osobowy, samochód terenowy, samochód-kombi, samochód-cabrio, samochód 3-drzwiowy, samochód 5-cio drzwiowy, samochód ciężarowy....... a może są jeszcze jakieś inne?".

I co mamy odpowiedzieć? Sam kupujesz, sam wydajesz kasę, sam musisz zdecydować. A i tak jak zdecydujesz, to po jakims czasie stwierdzisz: to nie było to. I będzie na nas :-(

Powodzenia w poszukiwaniach - AlaN

BRODA - najlepiej liczyć na siebie. A jesli chodzi o dźwięk to na kable Velum ;)

Mnie się zdaje ze "yabadabadoo" robi całe forum w balona. Niemożliwe żeby ktos kto się nauczył właczać komputer miał takie problemy z konstrukcją zdań :))) Moze to jakis znudzony polonista albo socjolog robi sobie tutaj eksperymenta ??? :)))

pozdr.

ROZKAZ !!!

[obrazekLUKASZ-166323_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Broda

To było Twoim zdaniem proste pytanie? Właściwie pytanie może było proste, ale nie ma na nie prostej odpowiedzi.

Gdyby któraś z wymienionych przez Ciebie firm była jednoznacznie lepsza od pozostałych, to klienci kupowaliby tylko sprzęt tej jednej firmy, a pozostałe by padły.

A skoro jednak wszystkie te firmy istnieją, i chyba mają się nieźle, to widocznie każda z nich ma coś do zaoferowania. Tyle, że pewnie każda dla kogoś innego. A jeszcze zależy, w jakiej cenie, bo na każdym poziomie ceny inna firma może mieć lepszy sprzęt.

Ergo - Ty sam oceń, która z nich TOBIE najbardziej odpowiada. Zresztą już napisałeś, że masz faworyta...

Janusz z Torunia

A gdy zwrotnica w kolumnie tłumi górę to sypiący górą też będzie lepszy. W przeciwnym wypadku na odwrót.

Po drugie - nie wiemy nawet do jakiej muzyki ma być ten sprzęt bo tanie segmenty nigdy nie były i nie bedą uniwersalne.

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.