Skocz do zawartości
IGNORED

Ogromny dylemat w wyborze słuchawek!

Niewieczywie

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

przed świętami mam pewien dylemat. Posiadam ipoda nano i chciałbym do niego kupić fajne , dokanałowe słuchaweczki. Generalnie chodzi mi o to, by dobrze zakupiony produkt z nim współgrał. Drugą sprawą jest głośność, miło by było jakby dosyć potężnie grały i przy tym jakościowo nieźle.. Trzecią sprawą jest jakość wykonania, a więc liczę na wytrwałość i możliwość użytku ich na chociażby 2 lata,,,

Zastanawiam się więc nad : Brainwavz delta, oto jego specyfikacje: Przetwornik: 8 mm, dynamiczny , Impedencja 16 ohm, Pasmo przenoszenia 20-20 000 hz, skuteczność: 100db, pobór mocy 2mW, przewód 130 cm, miedziany zakończony wtyczką mini jack.

A beyerdynamic- dtx41-ie, z taką specyfikacją: Pasmo przenoszenia: 15-20.000 Hz

Impedancja: 16 Ohm

SPL (Sound pressure level) (1 kHz, 1 V RMS): 114 dB

Kabel połączeniowy: 1,2 m

Rodzaj wtyku: mini jack 3.5mm, kątowy, pozłacany

Doskonały naturalny dźwięk.

Wybranie słuchawek to dla mnie naprawdę ciężki orzech do zgryzienia, dlatego sięgam po Waszą pomoc. Jestem otwarty na wszelakie komentarze, rady, wskazówki. Serdecznie Wam za nie dziękuję :)

powiem co wiem, a więc tak:

to ile słuchawki wytrzymają, zależy od tego jak będziesz ich używał. mam tu ma myśli kabel, czyli najsłabsze ogniwo sprzętu przenośnego.

dalej - nie wiem co to znaczy potężne granie, ale wydawało by się, że to raczej z naturalnym brzmieniem (o którym wspominasz) ma niewiele wspólnego. brainwavz mają dobre opinie, na pewno bezczelnie nie podają pasma w kształcie litery V. nie wiem jak z beyerdynamics, ale ta firma w moim doświadczeniu robi na prawdę okropne jakościowo produkty w tym przedziale cenowym. poza tym dziś już (przynajmniej przy tych cenach) nie możesz ufać producentom i porównywać produktów bazując na podanej spec. technicznej, bo są one po prostu nie zgodne z prawdą. poza tym nie do końca przekłada się to na wrażenia z odsłuchu i powinno być raczej traktowane jako jakaś wskazówka niż pewnik. jeśli nie masz jak przesłuchać tych modeli to proponował bym po prostu wziąć ten, który bardziej odpowiada ze względów wizualnych, ma dłuższą gwarancję, lub jeszcze inny czynnik Cię do nich bardziej skłania, ponieważ nawet jeśli znajdziesz osobę która bezpośrednio konfrontowała te dwa modele, to i tak jej wrażenia mogą być diametrycznie różne od Twoich. Powodzenia

to ile słuchawki wytrzymają, zależy od tego jak będziesz ich używał. mam tu ma myśli kabel, czyli najsłabsze ogniwo sprzętu przenośnego.

dalej - nie wiem co to znaczy potężne granie, ale wydawało by się, że to raczej z naturalnym brzmieniem (o którym wspominasz) ma niewiele wspólnego. brainwavz mają dobre opinie, na pewno bezczelnie nie podają pasma w kształcie litery V. nie wiem jak z beyerdynamics, ale ta firma w moim doświadczeniu robi na prawdę okropne jakościowo produkty w tym przedziale cenowym. poza tym dziś już (przynajmniej przy tych cenach) nie możesz ufać producentom i porównywać produktów bazując na podanej spec. technicznej, bo są one po prostu nie zgodne z prawdą. poza tym nie do końca przekłada się to na wrażenia z odsłuchu i powinno być raczej traktowane jako jakaś wskazówka niż pewnik. jeśli nie masz jak przesłuchać tych modeli to proponował bym po prostu wziąć ten, który bardziej odpowiada ze względów wizualnych, ma dłuższą gwarancję, lub jeszcze inny czynnik Cię do nich bardziej skłania, ponieważ nawet jeśli znajdziesz osobę która bezpośrednio konfrontowała te dwa modele, to i tak jej wrażenia mogą być diametrycznie różne od Twoich. Powodzenia

Dzięki wielkie za pomoc. Masz rację, muszę kierować się swoimi upodobaniami też. Fajnie, że są tacy ludzie jak Ty :)

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 10 Grudnia 2013 - x2
Ukryte przez misiomor, 10 Grudnia 2013 - x2

Dzięki wielkie za pomoc. Masz rację, muszę kierować się swoimi upodobaniami też. Fajnie, że są tacy ludzie jak Ty :)

Teraz doszedł jeszcze jeden model, który poważnie biorę pod uwagę.

jest to Nuforce n770x . Także sam nie wiem który wziąć...

Delta alpha czy Nuforce?

Czekam na Wasze odpowiedzi,

przypominam, że posiadam Ipoda nano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.