Skocz do zawartości
IGNORED

Najprostszy PC Audio do FLAC

Corleone

Rekomendowane odpowiedzi

to podeślę Ci kilka fotek (RAW;ów) obrobisz mi je na laptopie żony ?

No sory ale z założenia nie obrabiam zdjęć na laptopach cudzych żon. Nie wtrącam się w waszą sprawę rozwodową. Nie ma głupich.

Czy ja czegoś nie rozumiem, czy Ayran ma problem ze zrozumieniem tekstu pisanego? ;) :)

To by tłumaczyło kilka naszych dyskusji. ;) :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Nobody is perfect. Przynajmniej nie kłamię i nie wysluguję się za friko forumowiczami przy "obróbce" swoich zdjęć :P

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Vendor-locking dotyczy tego, że w pewnym momencie nie masz już wyboru. Używasz czegoś bo nie masz wyjścia bo wcześniej postanowiłeś używać czego, jak ci wydawało, zupełnie niezwiązanego.

Mam MAC'a każda dobra aplikacja jest na tym systemie, a alternatywy często są lepsze niż na systemy MS.

Gdzie ja promuję RHEL jako system audio?

a czy ja tak napisałem ?

Poza tym co chcesz w tym windowsie powyłączać? Antywirusa? LOL

wyłączyć można bardzo dużo, już nie jeden debil pod tytułem "jak zoptymalizować..." to udowodnił, pytanie czy ma to sens. Ja zawsze wyłączam to co uznaje za zbędne ale fakt w7 nie trzeba grzebać by fajnie chodził (w przeciwieństwie do xp), Win 8 jeszcze nie używam u siebie więc nie dłubałem ale już widziałem kilka rzeczy które trzeba wyeksmitować.

Czy ja czegoś nie rozumiem, czy Ayran ma problem ze zrozumieniem tekstu pisanego? ;) :)

To by tłumaczyło kilka naszych dyskusji. ;) :)

coś bym powiedział ale sam miałem z tym problem :P

Nobody is perfect.

idiot ! (ciekawe czy się dodzownie)

Przynajmniej nie kłamię i nie wysluguję się za friko forumowiczami przy "obróbce" swoich zdjęć :P

wybacz lenistwo robi swoje

Mam MAC'a każda dobra aplikacja jest na tym systemie, a alternatywy często są lepsze niż na systemy MS.

No pacz pan, ja mam tak w linuksie, o czym już pisałem.

a czy ja tak napisałem ?

Pytałeś się czy system, który mieści się w 32MB będzie miał fajerwerki takiego co ma kilka GB. Sory, że biorę cię na poważnie.

wyłączyć można bardzo dużo, już nie jeden debil pod tytułem "jak zoptymalizować..." to udowodnił, pytanie czy ma to sens. Ja zawsze wyłączam to co uznaje za zbędne ale fakt w7 nie trzeba grzebać by fajnie chodził (w przeciwieństwie do xp), Win 8 jeszcze nie używam u siebie więc nie dłubałem ale już widziałem kilka rzeczy które trzeba wyeksmitować.

Cały czas to tłumaczę: po co wyłączać i optymalizować jeśli można mieć tylko to co potrzeba. Zasadniczo potrzebny jest busybox i mpd.

coś bym powiedział ale sam miałem z tym problem :P

Ze spójną i opartą na faktach argumentacją? To już wiemy.

idiot ! (ciekawe czy się dodzownie)

Gdzie się chcesz dodzwonić? Dzwonisz z windows?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Co do wyścigu linux vs windows.

windows jest w środku jednak lepiej (nie dużo ale lepiej) napisany niż linux, i to naprawdę chodzi dobrze (a problemy miewają fajerwerki, ale nie core systemu)

a zły system to Android, to jest programistyczne dno, albo jeszcze gorzej.

Co do P4 i żarciu prądu to zgadza się, dlatego te malutkie kompy mają sens,

linuxa generalnie postawisz na byle jakim routerze i jak ma usb a miejwają - to dźwięk przez to podłączysz i do pc audio się nada ;)

z drugiej strony ja jako playera używałem "palma" (Jornada 720) z 12 lat temu z Windows CE 3.0 (te z 1.0 i 2.0 też grały)

miało to 206MHz, 16MB ramu i bez problemu czytało każde mp3 i każde wma. (i filmy też).

A dziś nie wiadomo co robić ;) czy stawiać PC bez monitora i łączyć się po aktywnym pulpicie/vnc, a może tablet i android ?

czy może linux i łączyć się z apki na iphone/android ;) czy może postawić po prostu coś tylko do spotify ?

Co do wyścigu linux vs windows.

windows jest w środku jednak lepiej (nie dużo ale lepiej) napisany niż linux, i to naprawdę chodzi dobrze (a problemy miewają fajerwerki, ale nie core systemu)

Nie widziałem kodu windows. I co to znaczy "nie dużo ale lepiej"? To brzmi jak opis możliwości jakiejś laski (na bocznicy mają temat o tym).

lepiej = wydajniej, oszczędniej - tylko założenia linuxowe są trochę lepsze (unix)

kodu windows za dużo nie widać :), chociaż czasami się kwiatki zdarzały w bibliotekach MS, delikatnie mówiąc nie optymalne.

Konkrety misiu, konkrety. Kod lepszy ale go nie widać. Windows jest tak wydajny, że się w top500 jakoś nie przyjął.

Zresztą to co napisałeś przeczy twojej tezie.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Pytałeś się czy system, który mieści się w 32MB będzie miał fajerwerki takiego co ma kilka GB. Sory, że biorę cię na poważnie.

ło matko ale to było dużo wcześniej, wybacz magicznej kuli nie mam. Tylko wtedy nie porównuj wypasu to podstaw na 32MB.

Cały czas to tłumaczę: po co wyłączać i optymalizować jeśli można mieć tylko to co potrzeba. Zasadniczo potrzebny jest busybox i mpd.

dlatego napisałem że linuks do tego konkretnego zastosowania na tym sprzęcie jest idealny. (ba :P)

no nie tak do końca... co prawda było to kilka lat temu ale na szkoleniu mailiśmy wykładowcę z PG a zarazem fana systemów operacyjnych i pokazywał nam to jak MS nie jedno skopiował z linuksa... wątpię by w czymś Windows był lepszy raczej stawiałbym na równi.

A dziś nie wiadomo co robić ;) czy stawiać PC bez monitora i łączyć się po aktywnym pulpicie/vnc, a może tablet i android ?

czy może linux i łączyć się z apki na iphone/android ;) czy może postawić po prostu coś tylko do spotify ?

siedzieć w ciszy :P w sumie to w PC audio jest fajne, że możliwości jest nieskończenie wiele.

lepiej = wydajniej, oszczędniej

ee ?

Windows jest tak wydajny, że się w top500 jakoś nie przyjął.

tak jak linuks nie ma nawet 1% w rankingu gemiusa ;]

z tego co pamiętam sporo szybciej działa zwalnianie pamięci, i mniejsze narzuty ma system plików,

nie tak szybko... tu bardzo dużo do gadania ma dana dystrybucja i jądro, nie na darmo wiele firm zrezygnowało z debiana... Moim zdaniem nie da się tego porównać, linuksów jest za dużo. (szarańcza... )

BTW: przypomnę że MS pamięć ogranicza marketingowo.

tak jak linuks nie ma nawet 1% w rankingu gemiusa ;]

A wyłącz wszystkie linuksy na świecie i zobacz jakby wyglądał internet dla tych 99% :D

Gdzie jak to napisałem? Jak to wynika z mojej wypowiedzi? Czy, żeby używać windowsa trzeba zdać jakiś egzamin z nieznajomości logiki?

Jeszcze raz się spytam. Co by się stało jakby wyłączyć wszystkie linuksy?

Moźe by ktoś przeniósł te "uprzemości" jakimi się obaj Panowie wymieniają na bocznicę? To już któryś z wątków, który z tytułem nie ma nic wspólnego i służy popisom oratorskim oraz udowadnianiu wyższości Świąt itd.

No właśnie, moderacja śpi :/

Ale zasugeruj tylko do czego mogą służyć czerwone griteki....

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Jeszcze raz się spytam. Co by się stało jakby wyłączyć wszystkie linuksy?

zdechły by wszystkie smarfonowe i tabletowe gówna :)

w sumie jaki świat byłby piękny bez fejsa... i reszty badziewia.

Czyli te 99% windowsów na biurkach niewiele wnosi, poza rozwojem oprogramowania antywirusowego, którego nie potrzebuję :)

To oznacza, że również że gdyby zniknęło te 99% maszyn to ja bym tego nie odczuł :D

Nie koniecznie MS :D Bardzo cię lubię :D

Przypominam, że mój dd-wrt zajmuje 4MB.

Kluczowe jest to, że nic dla mnie wynika z faktu, że dużo ludzi używa windy na swoich biurkach.

Jest to tak samo istotny argument jak twierdzenie, że powinienem zostać katolikiem bo katolikami jest 95% polaków

(z których jedna trzecia nie wierzy w zmartwychwstanie Jezusa :DD ).

Do starego Pentium 4 pracującego nadal na windowsie xp da się zrobić sterowanie na przykład z tableta bez potrzeby włączania ekranu i podłaczania klawiatury - tylko dla celów odtwarzania muzyki i ewentualnie DVD ?

Jak widać po forum dyskusja "asio, wasapi czy wóda" wieczne żywa. Myślisz: "system do audio", mówisz: "windows" :D

Gość cycus12

(Konto usunięte)

tia tylko jak czytam ostanie "nowości" coraz to młodszych wyjadaczy to mnie sumienie gryzie, faktycznie dla niektórych najuboższa i gotowa wersja linuksa jest najlepsza, miałeś rację że czasem proste rzeczy są zbyt trudne.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Do starego Pentium 4 pracującego nadal na windowsie xp da się zrobić sterowanie na przykład z tableta bez potrzeby włączania ekranu i podłaczania klawiatury - tylko dla celów odtwarzania muzyki i ewentualnie DVD ?

Tak. O ile to XP Pro. Odpalasz na "czymśtam" RDP i łączysz się zdalnie (tzw. pulpit zdalny).

tia tylko jak czytam ostanie "nowości" coraz to młodszych wyjadaczy to mnie sumienie gryzie, faktycznie dla niektórych najuboższa i gotowa wersja linuksa jest najlepsza, miałeś rację że czasem proste rzeczy są zbyt trudne.

Faktycznie dla takiej korporacji, dysponującej takimi pieniędzmi, za trudne jest przygotować sterownik, którego odpowiednik w linuksie zajmuje od 112(i386) do 230(x86_64)kb.

"Specjalne sterowniki są płatne i firma oszczędza albo nie widzi sensu tu.

Czasem można sterownik z innego sprzętu zmusić, ale to już nie na temat."

Specjalne sterowniki do UAC1/2. :DDD

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.