Skocz do zawartości
IGNORED

Made in Poland...zestaw stereo ok. 35 tys. PLN

storczyk84

Rekomendowane odpowiedzi

juz Ty sie nie martw - martw sie o to byscie wygineli ;)

bo jak "wy" "mi" dacie prace to zejde na psy

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Jeśli jakieś kolumny w produkcji kosztują około 4000zł, to ich cena detaliczna powinna wynosić około 16000zł.

Jak ktoś tego nie rozumie, to powinien zalogować się najpierw na forum o zagadnieniach ekonomicznych.

Jestem rozumny,ale tego doprawdy nie rozumię......Ci co takie kolumny kupują .........żeby nie przesadzać są .......szalencami i bez rozumu.

ZAGADNIENIA EKONOMICZNE SA TAKIE,ABY NIE DAC SIE ZROBIĆ W BAMBUKO I TYLE.....NALEŻY BYĆ ROZSĄDNYM

Frajerow i chytrych nie brakuje-kiedys mój sąsiad utopił 6000 usd u Grobelnego w bezpiecznej kasie oszczedności-było to ponad ćwierć wieku temu

Teraz prawie 400000 pln w Amber Gold zostawił..........widać niektórzy są nie reformowalni.

Jeśli jakieś kolumny w produkcji kosztują około 4000zł, to ich cena detaliczna powinna wynosić około 16000zł.

Jak ktoś tego nie rozumie, to powinien zalogować się najpierw na forum o zagadnieniach ekonomicznych.

A tak się mnie wszyscy czepiali jak odważyłem się napisać o dwukrotnym wzroście ceny nowych Phoebe i Hyperionów w stosunku do swoich poprzedników (nie zastosowano lepszych/droższych elementów).

A tu proszę - Wielki Konstruktor liznął trochę "wiedzy" z dziedziny ekonomii i ...

jeśli my wyginiemy, to kto da ci pracę?

A ilu to pracowników zatrudnia taki "Wielki Przedsiębiorca"?

Kolumny Tonsila, STXa i (nawet) Pylona są znacznie tańsze (niektóre modele kolumn dużo lepsze od najlepszych aktualnie produkowanych AA), a każda z tychże firm zatrudnia więcej Pracowników niż "ekskluzywna" Manufaktura z Łodzi...

Ale ...

przy "produkcji" kilku par na miesiąc mamy reklamy i "testy" w każdym branżowym pisemku...

Jesli oferowane kolumny przeze mnie za około 11000 pln w produkcji kosztowały mojego kolegę około 9000 pln-to jesli iść tym tokiem

myslenia powinny kosztować 36000 pln,a sonicznie sie liczy efekt czy tylko ekonomia jest wazna?

Dodam,ze graja lepiej niż sonus faber cremona.......tak na marginesie tylko.i maja wadę sa bez nazwy,a może je nazwać sznaucer olbrzym lub światowo tosa-inu??

pozdrawiam ekonomicznie-tzn.hej!

RADUL, chyba nie bardzo zrozumiałeś co napisałem, jak zwykle zresztą.

Rozumiem, że dla ciebie dobrze by było, gdybym przez 12 lat utrzymywał cene na Phoebe na poziomie 1600zł i jeszcze dał do tego fornirowaną obudowę za darmo :)

Widzę, że nadal nie możesz przeboleć tego, że w 2007r. sprzedałem ci kolumny 800zł taniej....

Jesli oferowane kolumny przeze mnie za około 11000 pln w produkcji kosztowały mojego kolegę około 9000 pln-to jesli iść tym tokiem

myslenia powinny kosztować 36000 pln,a sonicznie sie liczy efekt czy tylko ekonomia jest wazna?

Dodam,ze graja lepiej niż sonus faber cremona.......tak na marginesie tylko.i maja wadę sa bez nazwy,a może je nazwać sznaucer olbrzym lub światowo tosa-inu??

Niech kolega założy firmę i sprzedaje kolumny zrobione za 9000zł z zyskiem 2000zł :)

Po zapłaceniu ZUS zostanie mu pewnie na dobry towar. To podobno rozjaśnia umysł :)

Nic mi taniej nie sprzedałeś - za Phoebe IIs zapłaciłem 1700zł - tyle kosztowały przez trzy lata (od początku do zakończenia produkcji).

Nowe Phoebe III zbudowane są na podobnej klasy komponentach i kosztują już ponad 3 tysiaki, więc...

Przejrzyj ofertę innych Producentów - wielu jeszcze obniżyło ceny (kryzys, nasycenie rynku, mniejsze możliwości słiy nabywczej, konkurencja...)

Nie wyskakuj tu z wysokimi kosztami "produkcji" i ZUSem - przecież taki szanujący się Producent nie kupuje podzespołów w detalu na Allegro, a przy sprzedaży nawet kilku/kilkunastu par zysk jest całkiem spory (ale jak się chce na jednej parze "uczciwie" zarobić na cały miesiąc)

...tylko, że zbajerowanych Jeleni może niedługo zabraknąć - nie tylko Ty na nich polujesz...

zdziecinniej

bo jeskli nie bedziecie jak te dziateczki to piekło was pochłonie ;)

dorosnij przybralo dziwne oblicze

co to znaczy dorosnij - cwaniakuj , wyrwij , zachachmec , ukrec dwa baty , wywin komus wałka , nie narób sie a zarob, otworz amber golda, zagadaj z sawicką,

zabijaj zanim ciebie zabija

chorzy jestescie a nie dorosli

ps

nie mam na mysli Ciebie ani Twojej firmy - to nie jest osobiste

siega znacznie glebiej zgniłych fundamentów systemu niz "ty"

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

siega znacznie glebiej zgniłych fundamentów systemu niz "ty"

no wreszcie wiemy o co chodzi, erazm2 ty chcesz zmieniać świat a nie dyskutować o audio. Obawiam się, że pomyliły Ci się fora, to się nazywa audiostereo i skupia miłośników muzyki oraz sprzętu do jej prezentowania. Nie widzę tu niestety miejsca dla głoszonych przez Ciebie prawd objawionych. Spróbuj założyć jakiś wątek na "bocznicy", a tymczasem włącz sobie jakiś sprzęt jeśli posiadasz, puść ulubioną muzykę, pójdź na spacer, pojeździj rowerem, na nartach, pospaceruj po parku. Spróbuj cieszyć się życiem jeśli potrafisz. Taka moja szczera rada.

pozdrawiam

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Tobie sie pomyliły fora

proponuje forum car audio i zadawanie sie w tematach jak zrobic zeby było konkretne jebutniecie

a na kraweznikch flaki wywracało

dla mnie te wasze wydmuchane "bajery na kołkach" sa smietnikiem i sciezka zboczonych- psujecie pojecie audio domowe wysokiej jakosci -ani go rozumiecie ani staliscie obok

nie dalbym za to złamanego grosza

jesli pytasz o szczerosc

a nie rozprawienie ile ten badziew jest warty czy 12 czy 8 tysiecy

g..no jest warty

zamierzałem byc grzeczny, mily i wyrozumiały ale widze ze to jak kamieniem do studni

a jesli masz jakis dylemat z moja opinia to zabieraj te "highendowe" kolumny z działu start i zapisz sie z nimi do działu hi end to sie dowiesz co sa warte

ps

proponuje zamknac ten temat bo jak IGNAC stwierdził jest zwyczajnie niepowazny nikt nie zamierza kupowac tutaj na podstawie ....

mi wyglada na zwyczajna propagande i nakrecanie rynku na to cos

jak kto ma dylemat prawdziwy to z takim budzetem sie udaje na dziedziniec hi a nie sieje glupoty w starcie

Po dwóch dniach stwierdzam że;

_nigdy nic nie kupię po opiniach z tego forum.

_cewki do zwrotnic należy zwijać w garażu nocą.

_to forum można przenieść na dowolnie inne (np. domowy wyrób kiełbasy) i wpisy w 99% będą pasowały.

_cewki zwinięte nocą należy dać kotu do obsikania (żeby się wygrzały).

_można kupić jakiś wyrób made in PL, ale trzeba być nieugiętym patriotą.

Do Siego Roku!

Po dwóch dniach stwierdzam że;

_nigdy nic nie kupię po opiniach z tego forum.

I bardzo słusznie. Taką decyzję należy podejmować na podstawie osobistych odsłuchów, co kilka osób tu w kółko powtarza.

_cewki do zwrotnic należy zwijać w garażu nocą.

_to forum można przenieść na dowolnie inne (np. domowy wyrób kiełbasy) i wpisy w 99% będą pasowały.

_cewki zwinięte nocą należy dać kotu do obsikania (żeby się wygrzały).

Powyższego nie komentuję.

_można kupić jakiś wyrób made in PL, ale trzeba być nieugiętym patriotą.

W wielu wypadkach zdecydowanie tak.

Polska z całą tradycją w dziedzinie audio nie jest pępkiem świata.

Na świecie istnieje wiele firm proponujących znakomite produkty, które z racji kryzysu i bicia piany przez zwolenników "vintage" można dostać na rynku wtórnym w dobrej cenie.

Przy zakupie zestawu za 35 kzł tylko osoba nieobeznana w temacie bazuje wyłącznie na nowych produktach made in Poland.

Siego

Koncepcja złożenia zestawu "made in Poland" jest jak najbardziej słuszna - sam staram się kupować tylko polski sprzęt (wszystkie kolumny, które posiadam/posiadałem przynajmniej częściowo wykonane były w Polsce, telewizory także - jedynie wzmacniacze i odtwarzacze to produkty zagraniczne, ale to tylko i wyłącznie ze względu na cenę współczesnej, krajowej elektroniki) .

muda 44

jesli z mej strony odebrałes że coś nie tak napisalem-to zwyczajnie Cie przepraszam.

chce po prostu pokazać autorowi watku,ze można być sensownym za 35 tys jesli chodzi o system-każdy niech oceni sam.

gdyby ktoś chciał system za 350000 pln....też potrafie coś sensownego napisac i polecic to co w/g mojej oceny gra wybitnie.

Ja też Ciebie przepraszam bo niepotrzebnie się uniosłem po wpisach erazm2

( Wspomniany tweeter Seasa nie jest najlepszy na świecie ale w cenie Amstaffów nie widzę konkurencji na duże i tak dobrze grające podłogówki . Nie popierdziawki 2way ale konkretne kolumny )

Dlaczego nikt go nie zbanuje ?

To co pisze to stek bzdur i do tego idiotycznych .

Sam kiedyś uznawałem tylko Scan Speaka , Seasa i Dynaudio . Harpie wiozłem z uśmiechem na twarzy bo przecież to DAYTON . Jakiś badziew itd . A tu zonk !

Jurek pokazał że kolumny to nie tylko przetworniki a cały dopracowany projekt . Później się okazało że te daytony wcele takie złe a nawet przeciętne nie są . I prysł mi zachwyt nad uwielbianymi wcześniej głośnikami .

Ale Harpie miałem , słuchałem i mogę coś napisać a nie bełkotać nic nie wnoszące dyrdymały .

I to jest właśnie DIY :)

Dobre DIY jest nie do przebicia ale

Niech kolega założy firmę i sprzedaje kolumny zrobione za 9000zł z zyskiem 2000zł :)

Po zapłaceniu ZUS zostanie mu pewnie na dobry towar. To podobno rozjaśnia umysł :)

Tu Kolegę rozumie . Przecież te kolumny nie są sprzedawane w tysiącach sztuk a firmę zakłada się żeby coś na niej zarobić .

Pośrednicy mają za duże marże i efekt końcowy jest jaki jest .

jesli ktos nie rozumie ze pseudo ekonomia jest ostrą chorobą wspolczesnego swiata to powinien isc do psychiatry

zamierzam te chorobe wypleniac i zasiewac calkowicie inne ziarno w umysłach nowych pokolen

a was pseudo ekonomistów i marketingowców wytłuc w pien

moze wreszcie kiedys wyginiecie- moja modlitwa codzienna;)

ps

nawet jesli nie wyginie wasza choroba to niech kazdy wie ze kupujac za 10 000 kupuje graty warte 1 000

niech was nienawidza za to co robicie i waszej (swojej) roboty :)

niech was wsciekly tlum wytnie na szafocie :)

dla mnie jestescie obrzydliwoscią i oblechem :p

swiat zmierza w czarną ...upe a "wy" mu klaszczecie i popychacie dalej

Chrzanisz chłopie tak że buty spadają... jak dla Ciebie Tonsil gra dobrze to nie bardzo jest o czym rozmawiać.

W skrzypcach Stradivardiego jak policzysz cenę drewna i strun to wychodzi że przepłacasz kilkadziesiąt razy.

Jak policzysz ile kosztuje płótno i farba na obrazie Kossaka to też jakoś to przepłacone mocno...

W końcu zegarki chińskie po dolarze chodzą tak samo dokładnie jak Patek.....ale minister Nowak jest innego zdania :)

Wiedza i doświadczenie i testy to wszystko razem musi kosztować i tyle. Przy czym na dodatek każdy sprzęt ma swoich zwolenników i przeciwników zagorzałych niezależnie od ceny.

to idz i kup - powodzenia

pozdrawiam i zycze miłego harpienia ;)

nie wiem co ludziom upadło na beret by dac 10 000 za to cos

za 10 000 to mozna sprowadzic kolumny z prawdziwego zdarzenia a nie to cos na alumniakch i efekciarstwie refleksu

jak widze takie gowno za 10 000

i widze co mozna za te kwote to zal sie robi - jak ludziom banie sprano

to idz i kup - powodzenia

pozdrawiam i zycze miłego harpienia ;)

nie wiem co ludziom upadło na beret by dac 10 000 za to cos

za 10 000 to mozna sprowadzic kolumny z prawdziwego zdarzenia a nie to cos na alumniakch i efekciarstwie refleksu

jak widze takie gowno za 10 000

i widze co mozna za te kwote to zal sie robi - jak ludziom banie sprano

masz 12 lat albo coś takiego i leczysz kompleksy? akurat to jeszcze w Polsce wolno: załóż firmę i zarób tą kasę jak to takie proste..

glupi jestes a nie 12 lat nawet

w nosie mam "twoja " moja firme

chciałem uratowac kogos przed zakupem badziwia ktorym sie nakrecacie

nakrecajcie sie dalej

milej przygody :p

trzeba miec (nie)poukladane by kupic za taka kase harpagany zamiast klasycznego sprzetu chocby z trzeciej reki

trzeba miec (nie)poukladane by kupic za taka kase harpagany zamiast klasycznego sprzetu chocby z trzeciej reki

Miałem kilka razy kontakt z takimi X letnimi kolumnami nawet z pierwszej ręki - NIE I DZIĘKUJE !

Albo sypie się zawieszenie piankowe , albo stwardniałe butylowe . Wystarczy że kolumna kilka lat stoi tam gdzie pada na nią słońce i po zawodach.

Nie wspomnę o stanie zewnętrznym takich X letnich kolumn , a nawet wypłowiałym fornirze .

A jak taki cwaniak jesteś to podaj przykłady tych super kolumn .

RATUJ NAS !!!!!

sam sie uratuj

juz raz sie wykazałes

kupiles sobie dwa razy ten złom a raz go sam zbudowales - wez swoje bajki, ja nie wiem jak bardzo trzeba byc naiwnym by wierzyc ze ktos kupi to basniopisarstwo

nawet sobie zbudowales w głowie czwartą wersje na super glosniku wysokotonowym illuminatorze ktory wcale nie jest super wysokotonowym

bedac takim "wspaniałym konstruktorem" bajkopisarzem to

na twoim miejscu bym sie zmknał i poszedł na piwo

- moze tam sie dogadasz bo mnie ta historyjka mierzi

wiecej na osobiste wycieczki nie odpowiadam

jak kto ma co osobistego to niech sie wypcha ;)

nawet sobie zbudowales w głowie czwartą wersje na super glosniku wysokotonowym illuminatorze ktory wcale nie jest super wysokotonowym

Lecz się facet. Poważnie !

Nigdzie nie pisałem ani nawet nie myślałem o innej wersji Harpii .

juz raz sie wykazałes

W przeciwieństwie do ciebie wiem o czym piszę , podpieram się faktami i mogę potwierdzić to fotkami a ty ?

Sprowadzasz ten watek na dno swoimi bzdurami - żadnych konkretów !

Podaj te modele wspaniałych pełnoletnich kolumn co to tak wymiatają kolumny które nawet na oczy nie widziałeś . Nie dla mnie , pokaż że poza tymi dyrdymałami masz jednak coś głowie .

na twoim miejscu bym sie zmknał i poszedł na piwo

- moze tam sie dogadasz bo mnie ta historyjka mierzi

Żałosny jesteś .

Wracaj do piaskownicy i baw się tam z kolegami jak ich masz. Do tego forum jeszcze nie dorosłeś .

glupi jestes a nie 12 lat nawet

w nosie mam "twoja " moja firme

chciałem uratowac kogos przed zakupem badziwia ktorym sie nakrecacie

nakrecajcie sie dalej

milej przygody :p

Jak to się mówi narazie tylko teoryzujesz a nie praktykujesz

Powieć mi bo ja szukam kolumn do mojego pokoju 15m2 nawet do 20 tysięcy złotych oczekuje ddobrego wyrownanego dźwięku w każdej plasczyznie które nie dobarwiaja -napisz konkretne marki i modele .

Tylko nie zasłaniaj sie znowu twoimi aluziami na świat audio -proszę o konkrety jeśli nie napiszesz nawet mogą być 20letnie kolumny ,będę cię uważał za trola i podpuszczacza

:)

maruda 44

wlasnie z tego powodu (ze masz fotki pomijajac ze fotek to moge miec tysiace) nie kupie od ciebie nigdy zadnej kolumny

bo wspaniałym konstruktorem jest w cudzyslowiu

a jesli nie zrozumiales gdzie popełniles blad to nawet do piaskownicy z toba nie wejde

- dobra nie wiem sam po kiego grzyba pisze

zeganaj "wspaniały konstruktorze" moze zatrudni cie firma harpia bo poza nicolo - gowno robia - akurat dla ciebie robota

wlasnie z tego powodu nie kupie od ciebie nigdy zadnej kolumny

Człowieku , zejdź na ziemię . Żadnych kolumn nie sprzedaję a jesteś ostatnia osobą z którą bym chciał robić jakiekolwiek interesy .

- dobra nie wiem sam po kiego grzyba pisze

I to jest twoje NAJMĄDRZEJSZE zdanie w tym wątku .

zeganj "wspabniały konstruktorze" moze zatrudni cie firma harpia bo poza nicolo - gowno robia - akurat dla ciebie robota

Mam dobrą pracę i nigdzie się zatrudniać nie muszę .

Podasz w końcu nazwę tych wspaniałych kolumn ?

Czekamy .

Erazm ile masz lat ?Myślę że jesteś typowym trollem i podpusczaczem i tyle :)

Napisz chociaż jaki masz sprzet w domu chyba że słuchasz na kinie domowym bo dla ciebie 20letnie kolumny są lepsze od nowych konstrukcji

:)

szwagier83

o tym podejciu ktore masz wlasnie napisałem w temacie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest gosc jak TY - Mrok sie zwie

ja nie wiem ktory z nas jest trolem

ale Mrok jak Ty stwierdził ze 20 letni sprzet za 7 klocków to dla dekli i on kupuje nowy wypasiony

poczytaj i rozwaz kto zdurniał ja czy "wy"

ile mam lat -dokladnie 41 mnie mecza tacy glupcy juz na swiecie - zeczywiscie czesto mam go dosc i swiata i durni na nim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Erazm ile masz lat ?Myślę że jesteś typowym trollem i podpusczaczem i tyle :)

Napisz chociaż jaki masz sprzet w domu chyba że słuchasz na kinie domowym bo dla ciebie 20letnie kolumny są lepsze od nowych konstrukcji

Dajcie spokój to jakiś troll małolat który chce tutaj zaistnieć a nic nie wie. Ignorować..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.