Skocz do zawartości
IGNORED

Winyl brzmi inaczej od CD. Nie lepiej/gorzej. Wątek pojednawczy.

Bald

Rekomendowane odpowiedzi

Na szczęście, w mojej drugiej maszynie WG 580f, ze zmieniaczem, a jak, był Thorens, w Fonomasterach Shure, w JVC - nie pamiętam, w Technicsie SLQ 2 - Ortofon. Nigdy nie używałem MF-100 i nie wiem nawet czy coś straciłem, czy też nie... przygodę z gramofonem zakończyłem właśnie na Technicsie SLQ 2.

Parker's Mood

Rochu, no problema. Wątek o Ad Fontesie czeka. Opisz wszystko co uważasz w nim za spieprzone, co można poprawić a czego już nie. Może i inni Fonciarze nabiorą odwagi i opiszą swoje doświadczenia ;) W końcu od tego jest forum, dobre chwalić a kiepskie obsmarować.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu, no problema. Wątek o Ad Fontesie czeka. Opisz wszystko co uważasz w nim za spieprzone, co można poprawić a czego już nie. Może i inni Fonciarze nabiorą odwagi i opiszą swoje doświadczenia ;) W końcu od tego jest forum, dobre chwalić a kiepskie obsmarować.

Nie mam zamiaru nawet zaglądać do tego wątku.

Sekciarstwo jest mi obce.

W cenie fonciaka możesz mieć coś takiego:

P1050253.JPG

Prawdziwy, działający gramofon.

A nie przedmiot do nieustającego upgrade i setupu.

<br />EXCELU.............staraj się strzelać nabojem do celu!!<br /><br />Chłopie słuchasz z mf-102 lub 100......ja tej wkładki uzywalem w 1979 roku.......także sfolguj,masz swoje lata,za nie Cię szanuję,ale nie pisz bzdur.<br />Zapamietaj ,ze wkładka referencyjna....(broń Panie Boże nie Twoja!!)......posiada inne pasmo przenoszenia i dlatego dla Ciebie każde cd będzie<br />mieć lepsza dynamikę............bo słuchasz takiego muła bagiennego))))<br />Wkladka referencyjna nie posiada w paśmie zadnych ograniczeń.............wiesz co to oznacza,czy nie?<br />To znaczy ze system różnicuje płyty wtedy jest to prawidłowe,bo im bardziej słychać różnicę w realizacji tym mamy doskonalszy system.<br />Natomiast u Ciebie jest jak w kieracie-wiesz co to kierat?........chodziła w nim za stodołą para koni-zazwyczaj napędzało to sieczkarnię-tak masz.<br />Kierat był prymitywem dopóki ludziska nie mieli prądu,więc zapytam Cie wprost............masz już prąd?........chyba masz co nie?<br />Lecz do tej Swojej sieczkarni tak cholera przywykłeś,że to jest po prostu dramat....i jeszcze te filmiki z muzą.............normalnie załamka.<br />A POTEM CHCA MIEĆ HAJENDA ZA TRZY TYSIAKI)))))))))))))))))<br /><br />pozdrawiam i przepraszam za te słowa prawdy-bo ciągle prowokujesz swoimi wpisami.............nie mąć ludziom w głowach. <br />
- Stary Audiofilu.....nie pleć dyrdymałów tylu..

Stłucz termometr, a przejdzie Ci gorączka..

...a jak Ci przejdzie, to odpowiedz mi logicznie, nie obrażając rozumu, -, co ma wspólnego kondycja mojego sprzętu z teżą, że winyl brzmi lepiej od cd ? - ja po prostu TEŻ to słyszę....

excelvinyl winylmania blog szukaj

Tia, już to widzę.

Nastepny nieomylny, który coś przeczytał, wie ale nie miał, nie bawił i nie słuchał.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ha, a ja to "cóś" miałem przez czas jakiś w domu.

Zatem mogę się chyba wypowiadać?

No to napisz rochu co Ci sie podobało a co Ci się nie podobało, ale konkretnie, a nie jak u spowiedzi :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

No to napisz rochu co Ci sie podobało a co Ci się nie podobało, ale konkretnie, a nie jak u spowiedzi :).

Pozdro

jak ktoś z definicji skreśla diy, bo w takich kategoriach trzeba rozpatrywać ten produkt, to ciężko go będzie przekonać

jak ktoś z definicji skreśla diy, bo w takich kategoriach trzeba rozpatrywać ten produkt, to ciężko go będzie przekonać

Kogo do czego chcesz przekonywać? To nie ma najmniejszego sensu.

Jest tez taka sytuacja że jeden forumowicz zakupił daczka za 160000 pln........co z tego jak głośność w

swoim systemie reguluje z komputera............dla mnie to jest karykatura i kaleczenie pojęcia h-end i samego audio.

Niezłe, ciekawe o kogo chodzi?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Wątek o Ad Fontesie ma kilkadziesiąt stron ,przeczytałem go w całości. Może czas żeby ktoś napisał w nim coś przeciwko temu gramiakowi. Niestety albo i stety, kilkadziesiąt stron westchnień jaki on jest dobry, jaki super. Jeżeli tak nie jest to odwagi! Wątek o Fontku ciągle istnieje. Ale nie. Lepiej gdzieś na peryferiach forum wrzucić prześmiewczy wpis i to wszystko.

Sporo wymagasz od starego zgorzkniałego trolla.

Ha, a ja to "cóś" miałem przez czas jakiś w domu.

Zatem mogę się chyba wypowiadać?

Każdy wpis jaki dokonałeś dotąd na jego temat świadczy, że lizałeś go na obrazku.

Niezłe, ciekawe o kogo chodzi?

O tego forumowicza co o gramofonie nie ma zielonego(pojęcia)a udaje wielkiego guru))

Wątek o Ad Fontesie ma kilkadziesiąt stron ,przeczytałem go w całości. Może czas żeby ktoś napisał w nim coś przeciwko temu gramiakowi. Niestety albo i stety, kilkadziesiąt stron westchnień jaki on jest dobry, jaki super. Jeżeli tak nie jest to odwagi! Wątek o Fontku ciągle istnieje. Ale nie. Lepiej gdzieś na peryferiach forum wrzucić prześmiewczy wpis i to wszystko.

- co tak wylewasz krokodyle łzy ? - czyżby kredens nie spełnił Twoich oczekiwań ?

Nie, wręcz przeciwnie. Gdyby było coś nie tak z Fontkiem to na pewno pojawiły by się takie wpisy w tamtym temacie. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że jest to dobry sprzęt w swojej klasie cenowej i że są dużo lepsze gramofony.

Nie, wręcz przeciwnie. Gdyby było coś nie tak z Fontkiem to na pewno pojawiły by się takie wpisy w tamtym temacie. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że jest to dobry sprzęt w swojej klasie cenowej i że są dużo lepsze gramofony.

Wpisy taki były. Dotyczyły silnika i braku AS.

Dla mnie winyl brzmi inaczej i lepiej, chyba wolno mi sobie powartościować co nieco ;) Winyl brzmi "cieplej", czytałem gdzieś, że emituje na takiej częstotliwości, którą "lubi" ludzkie ucho.

wiesz co to kierat?........chodziła w nim za stodołą para koni-zazwyczaj napędzało to sieczkarnię-tak masz.

- ciekawe Stary Audiofilu, skąd u Ciebie taka znajomość zasady działania kieratu ?..:))

więc zapytam Cie wprost............masz już prąd?........chyba masz co nie?

- kolego chłopie - jak ja miałem prąd, to Ty się jeszcze knotem zabawiałeś - co nie ? ..:)

Czy to prawda, że Pro-Jecty koty mylą z kuwetą? ; )

Jak koty marcują, a Roch Kowalski już marcuje, to szczają gdzie popadnie :)

Ciekawe czy to marcowanie w grudniu mu na zdrowie wyjdzie, bo to jakieś nienormalne jest...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.