Skocz do zawartości
IGNORED

Winyl brzmi inaczej od CD. Nie lepiej/gorzej. Wątek pojednawczy.

Bald

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym mu polecił na początku głównie tryb pytający :).

Kubeł, ja Ci powiem, z pytaniami wszelakimi to trzeba na forum bardzo uważać. Ja nie tak dawno temu postawiłem pewnemu profesjonalnemu (tak myślałem) branżyście pięć pytań i dowiedziałem się, że to były "pytania kłamliwe" :)

Pozdro,

Yul

Ja nie tak dawno temu postawiłem pewnemu profesjonalnemu (tak myślałem) branżyście pięć pytań i dowiedziałem się, że to były "pytania kłamliwe" :)

No to trafiłeś na lepszego zawodnika :).

To był rzeczywiście tzw. lepszy zawodnik. Miał nawet swojego murzyna.

Pozdro,

Yul

P.S. Przed chwilą w innym wątku postawiłem jedno pytanie, Ciekawe czy też okaże się kłamliwe.

Tak, przemyślenia zakończone i wypróbowane w realu. Skłaniam się do opcji z monosami CJ Premier 140, preampu Premier LS16, B&W 802 Matrix III lub ProAców, ale jeszcze nie wiem których... i VPI Classic 3 plus nowy set Transparent Reference MM2. Tak to widzę i słyszę, jednak jak długo potrwa realizacja planu, tego nikt nie wie, nawet Ja. Być może do niego w ogóle nie dojdzie... pożyjemy, zobaczymy. Zamiast gramofonu VPI Classic 3, całkiem pięknie gra w tym setupie również i CD player - Meridian 508.24

Errata dla tych, którzy czytają wątek od początku. Nie wiem dlaczego wymieniłem w tym wątku model Conrada Johnsona Premier140 milion razy, w każdym razie, pisząc Premier140 miałem na myśli monosy Premier12. Poza tym dość istotnym błędem, wszystko się zgadzuje... Sorry about that!

Parker's Mood

Powiadacie mi przyjaciele, że o gusty i o smaki spierać się niepodobne? Ależ, wszelkie życie jest waśnią o gusty i o smaki.

Autor: Fryderyk Nietzsche

Przeciętny gust to większa klęska, niż zupełny brak gustu.

Autor: Borys Pasternak

No to jedziemy :)

No i tego miszcza estrady nie może zabraknąć :-) tfurczość coś a'la ten pan z "Misia", który piosenką umilał czas pasażerom spierniczonych tramwajów :-)

Janusz+Gniatkowski+janusz2.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gust – wrażliwość na odczuwanie piękna, harmonii.

Nie każdy dostał ten dar od losu.Powiem więcej niewielu go ma i nie uważam,że nie powinno się o tym dyskutować, ale to niewiele zmieni.

Najlepsza muzyka to ta, której słucham Ja... i za tym gustem podążajcie mości panowie. Za chwilę opiszę dwie słynne wrześniowe sesje z 1957 roku z udziałem Trane'a, ale niekoniecznie Trane jest w tych nagraniach najważniejszy...

Parker's Mood

No i tego miszcza estrady nie może zabraknąć :-) tfurczość coś a'la ten pan z "Misia", który piosenką umilał czas pasażerom spierniczonych tramwajów :-)

Janusz+Gniatkowski+janusz2.jpg

Trafiłeś drogi Thraku. Ulubieniec naszych teściowych. Niezależnie ile ich który miał:-))

na pytania odpowiedziano tylko pytający jest zbyt ograniczony i zamknięty żeby te odpowiedzi pojąć. Ot cała prawda. Bo on ma tylko jedna prawdę ... swoją własną.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie każdy dostał ten dar od losu.Powiem więcej niewielu go ma i nie uważam,że nie powinno się o tym dyskutować, ale to niewiele zmieni.

tak ale w pewnym stopniu nawet slonia nauczysz tanczyc

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czyli co? Pojednaliśmy się już, tak?

Myślę, że już TAK i Bald nie będzie miał nam za złe, że z powodu wielkiej radości po pojednawczej przeszliśmy do części rozrywkowej ;)

O gustach wszak nie dyskutujemy...

Przebijam.

SPRAWDZAM :)

http://www.youtube.com/watch?v=AAChW1rglTQ

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.