Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do SL668B + Microlab Solo6C/Modecom MC-SHF80U

wiggly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Mam następujący dylemat. Chciałbym kupić DAC-a (max. 350-400 zł zł) do słuchawek Superlux 668B i głośników Microlab Solo6C/Modecom MC-SHF80U (jeszcze nie kupione, ale wybór padnie najprawdopodobniej na któreś z nich). Zainteresowały mnie:

FiiO E10

Audiotrak Cube - czytałem, że wypadałoby sporo pozmieniać w środku, żeby to miało ręce i nogi

Fiio E07 - chociaż to raczej produkt portable.

Słucham różnej muzyki od rocka po kawałki celtyckie, instrumentalne itp. Nie słucham techno (i pokrewnych), RAP-u (i pokrewnych) itp.

Będę niezmiernie wdzięczny za każdą sugestię.

Cześć, jestem w posiadaniu audiotrack Prodigy Cube już dłuższy czas więc myślę że mogę co nieco ci o niej powiedzieć. Użytkuję ja razem z słuchawkami Sennheiser hd 439 podłączonymi do dużego jacka. W karcie wymieniłem opamp na 2107 Ap z czystej ciekawości żeby zobaczyć jak faktycznie zmienia się brzmienie. Nie będę się rozpisywał o barwie itp. ogólnie gra to fajnie. Cube to dobry mocny wzmacniacz słuchawkowy, dobry do ciepło i basowo grających słuchawek. Kartę również wykorzystuję jako źródło podpięte pod wzmacniacz i kolumny i też gra mi to pięknie. Pomimo tego, prosiłeś o każde sugestie, wybierasz sam :) Pozdrawiam

Dorzuciłbym do stawki HUD-a mini - to może być dobry strzał - na tym poziomie cenowym dysponuje znakomitą detalicznością (myślę, że to ważne w Twoim repertuarze) i bez większych problemu napędzał słuchawki nawet 250OHm więcTwoje Superluxy to dla niego bułka z masłem.

Zdecydowałem się jednak na FiiO E10 i po początkowych odsłuchach na driverze ASIO jesteś zadowolony, aczkolwiek w niektórych kawałkach jest kapkę za dużo basu jak na mój gust :)

Pozostaje jeszcze kwestia głośników. Solo 6C odrzuciłem, pojawia się sporo opinii, że muszą mieć sporo miejsca z tyłu żeby jako tako zagrać, ja niestety mam niewielki pokoik i nie mogę im zapewnić tej przestrzeni. W związku z tym zostały Modecomy + do stawki dorzuciłem Edifiery 1600III, które też mają bass reflex z przodu, a co za tym idzie nie mają wielkich wymagań co do ich ustawienia - tak przynajmniej wyczytałem. Które Waszym zdaniem lepiej by zagrały z FiiO i które są wg. Was bardziej uniwersalne?

Czytam sporo o awaryjności modecomów :/ Więc pewnie i one odpadną. Słyszał ktoś o jakichś ciekawych, zbliżających się premierach głośników 2.0 w rozsądnej cenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.