Skocz do zawartości
IGNORED

roth oli =melodika tyle ze duzo drozsze

szwagier83

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem ofert sklepów i napotkalem kolumny melodika które są takie same jak roty Oli 40 które sam posiadalem

Jak pamiętam w uk Roth Oli 40 swego czasu kosztowały 800 złotych a w pl 2100 złotych ,Z tego co się orientuję to były bardzo popularne i później mało co dostępne .

Można też przeczytać ze firma rafko zrezygnowała ze wspolpracy z firmą Roth Oli ,nawet sama firma była zdziwiona tym ,a firma rafko wypuszcza linię kolumn melodika .

Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak jest ze kolumny które cieszyły się zbytem nagle firma rafko rezygnuje ze współpracy i wychodzi linia kolumn melodika która ta sama kolumna kosztuje nie 2tys a ponad 3 ??

:)

Roth zaprzestał „produkcji” tej serii kolumn i długo nie było nic, w tym samym czasie Rafko zamówiło te same kolumny ze swoim znaczkiem bo nie było już Rotha. A cena za 40 wynosi 2395 zł nie wiem skąd to ponad 3000 zł.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak jest ze kolumny które cieszyły się zbytem nagle firma rafko rezygnuje ze współpracy i wychodzi linia kolumn melodika która ta sama kolumna kosztuje nie 2tys a ponad 3 ??

bo się wydało, że:

w uk Roth Oli 40 swego czasu kosztowały 800 złotych a w pl 2100 złotych

Tak te 800 zł mnie zaciekawiło i poszperałem, chyba za sztukę kolega podaje, bo obecnie na wyprzedaży można uzyskać podobną cenę, z tego co znalazłem to regularna była 399 funta za parę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witam, nawiązując do kolumn, o których jest dyskusja.

Potrzebuję pomocy - planowałem kupić zestaw Harman Kardon HK 980 + Roth Oli 40 jednak widzę, że jest jakieś zamieszanie.

Kolumny Roth Oli 40 mają nowego następcę? Roth Audio Oli ra4 ? Proszę o pomoc, co wybrać, czy kupić starsze roth oli 40 czy nowsze ra 4 czy coś innego? Dużo postów przeczytałem w tym temacie jednak są one z 2012 roku. Zestaw HK 980 + Oli 40 całkowicie spełnia wszelkie moje potrzeby więc interesuje mnie coś podobnego cenowo i jakościowo, ewentualnie nowszego.

z góry wszystkim dziękuję za odpowiedź.

W zbliżonej cenie do Roth możesz kupić znacznie lepsze STX FX-300 i nowe Tagi Platinum (szczególnie polecam te pierwsze).

Cena tych Roth jest znacznie zawyżona - chyba dają na nie bardzo duże upusty.

Nawet tańsze (testowane przez Audio Video) STX FS-250 wypadają od nich lepiej.

Witam, nawiązując do kolumn, o których jest dyskusja.

Potrzebuję pomocy - planowałem kupić zestaw Harman Kardon HK 980 + Roth Oli 40 jednak widzę, że jest jakieś zamieszanie.

Kolumny Roth Oli 40 mają nowego następcę? Roth Audio Oli ra4 ? Proszę o pomoc, co wybrać, czy kupić starsze roth oli 40 czy nowsze ra 4 czy coś innego? Dużo postów przeczytałem w tym temacie jednak są one z 2012 roku. Zestaw HK 980 + Oli 40 całkowicie spełnia wszelkie moje potrzeby więc interesuje mnie coś podobnego cenowo i jakościowo, ewentualnie nowszego.

z góry wszystkim dziękuję za odpowiedź.

Wszystko jest w porządku, Roth Oli 40 to teraz Melodika BL40 - tutaj szczegóły

http://blog.pclab.pl/violator/Roth.OLi.RA4.kontra.Melodika.BL40.czyli.historia.kolumn.takich.samych.ale.innych,314

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Dzięki chłopaki, przeczytałem artykuł i zniechęciłem się do tych kolumn. Teraz biorę pod uwagę STX FS-250 i STX FX-300, zastanawiam się czy są mi potrzebne STX FX-300 czy wystarczą 250.

Tak te 800 zł mnie zaciekawiło i poszperałem, chyba za sztukę kolega podaje, bo obecnie na wyprzedaży można uzyskać podobną cenę, z tego co znalazłem to regularna była 399 funta za parę.

Nie ma się czym przejmować, to wątek z kategorii siejących dezinformację. Schlebia nam to, bo czuć że konkurencja ma mocne obawy i je uzewnętrznia w sposób mało kontrolowany.

Mialelm kiedys kolumny taga i grały lepiej od Roth Oli 40 które też miałem,

Z tego rozpędu zapomniało się podać modelu. Chyba, że to były dowolne - pewnie taki miał być przekaz.

W zbliżonej cenie do Roth możesz kupić znacznie lepsze STX FX-300 i nowe Tagi Platinum (szczególnie polecam te pierwsze).

Cena tych Roth jest znacznie zawyżona - chyba dają na nie bardzo duże upusty.

Myślę, że w tym miejscu warto zacytować moderatora Elektrody

"Kol. RADUL - Rozumiem że doświadczenia Kolegi z firmą JBL nie są najlepsze. Jednak traktowanie Forum jako prywatnego podwórka do wygłaszania swoich subiektywnych opinii na temat nielubianej przez siebie marki, bez przedstawienia jakichkolwiek danych, pomiarów, czy innych sposobów na potwierdzenie wiarygodności Kolegi odczuć, będą traktowane podobnie - jako zaśmiecanie Forum i uprawianie propagandy"

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2355383&highlight=radul&sid=a1de537dd1c224dbc9ca4c9f0f40d546

Albo innych użytkowników, zmęczonych czytaniem tego samego

"Rozbierałeś jedne i drugie, słuchałeś ?

Na początku wątku poleciłeś Tonsil Maestro, mimo że kolega był zainteresowany także Roth, co świadczy że z tymi drugimi nie miałeś jednak do czynienia.

Nie odpowiedziałeś także na pytanie, na jakiej podstawie twierdzisz, że Roth mają gorsze głośniki ? A jeśli grają lepiej a są gorzej wykonane, to są nadal gorsze czy już jednak lepsze ? Bo przyznam, że nie rozumiem Twojego toku rozumowania, oraz nie wiem co jest Twoim źródłem informacji na temat głośników zastosowanych w tych kolumnach. Skoro nie pomiary, to nie wiem, porównujesz zdjęcia ?"

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2660804&highlight=radul&sid=a1de537dd1c224dbc9ca4c9f0f40d546

wychodzi linia kolumn melodika która ta sama kolumna kosztuje nie 2tys a ponad 3 ??

Poprosimy jeszcze o źródło tych informacji - w innym wypadku, poprosimy o sprostowanie.

Jak widać na stronie, oficjalna cena producenta wynosi 2395pln

http://melodika.pl/pl/kolumny-glosnikowe/14-back-in-black/9-kolumny-podlogowe-bl40

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Z artykułu zamieszczonego przez Rafko wychodzi na to, że nowe Roth są jeszcze gorsze od poprzedniej wersji, więc cena...

Teraz to już chyba nikt nie da się złapać na nową - ani na starą wersję Rotha.

Ale z tą ceną Melodyjki to trochę przesadziliście - wykonanie, jakość zastosowanych podzespołów i "modny" kilka lat temu design powinny spowodować spadek oficjalnej ceny do 1200-1500zł.

Panie Rafko. Kazdy ma prawo do pisania swoich opinii nt. jednego urzadzenia czy drugiego. Po to jest forum i cytowanie tu postow z sasiedniego forum tez mozna uznac za nie taktowne. Widac bardzo Was, jako sklepu boli ze ktos ma zle zdanie nt. sprzetu jaki macie obecnie w ofercie i koniecznie trzeba takiego delikwenta "sprowadzic do parteru" chociazby za pomoca Moderatora. Rozumiem ze jakby ktos napisal ze BL40 to swietne kolumny w swojej cenie to dostalbym od Was drinka?

?👈

• 3 tygodnie później...

Obie są w tym samym chińskim barze robione. jak większość tego syfu, łatwo rozpoznać pochodzenie po stosowaniu tych samych elementów wykończeniowy, takie drobiazgi jak wykończenie wkrętów czy kołków pod maskownice od razu zdradza miejsce taśmowej produkcji. Następca Rot Oli 40 jakiś tam r4c czy coś podobnego to metoda "usprawniania" marketingowego polegająca na tym że by trochę tańszy wyrób sprzedaż trochę drożej. Potanienie tej konstrukcji kluje w oczy.

Niestety to największe barachło z mocno jakimikolwiek głośnikami, które mają głównie dobrze wyglądać ale już niekoniecznie grać w tej cenie.

Ceny na poziomie 2-3tys. zł. to juz naprawdę przedział dwóch miesięcznych pensji nad wydatkiem których przeciętny audiofil czy meloman mocno się zastanowi. A jeśli jest wystarczająco cywilizowany technicznie bezie takie produkty omijał z daleka.

Zachodnim oferent tej chińskiej zielonej pożywki czasem zdarzy się jakiś błąd rachunkowy i wypuszczą coś solidnego w popularnej cenie ale to są wypadki przy pracy, na które konsumenci muszą polować.

• 9 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.