Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepły Wzacniacz 700zł !

SoEmBeat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Potrzebuje kupić ciepło grający wzmacniacz który będzie mi służył do słuchania Rapu.

Kolumn jeszcze nie mam będę je dobierał pod wzmacniacz, ale prawdopodobnie będzie to coś z Infinity serii RS.

Nie potrzebuje dużej mocy gdyż znudziło mi się już burzenie ścian bardziej zależy mi na jakości.

Jak już wyżej wspomniałem słucha Rap tak więc basu nie może brakować.

Myślałem nad firmami takimi jak Marantz, Harman Kardon, NAD i Rotel.

Kupię coś dobrego do 700zł?

https://www.audiostereo.pl/topic/108274-ciep%C5%82y-wzacniacz-700z%C5%82/

Hahaha dobre ;)

Grundig Fine-Arts A-9000, Luxman L-430, Marantz PM75... modyfikowany C320BEE jak wyżej.

Bardzo dobre i ciepłe wzmacniacze,oprócz Nada,przecież to techniczny słaby wzmacniacz,co wy z tymi Nadami,jeszcze te starsze jakoś tam grały.

Bardzo dobre i ciepłe wzmacniacze,oprócz Nada,przecież to techniczny słaby wzmacniacz,co wy z tymi Nadami,jeszcze te starsze jakoś tam grały.

Po przerobieniu PRE i paru pomniejszych przeróbek to całkiem inny wzmacniacz...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zamiast c320 zdecydowanie lepszą opcją jest nad 317, lub słąbszy 314

Pisze o zmodyfikowanym C320 bo w oryginale jest to cienizna jak reszta szarych NADów .

Po modzie 320 ten 317 , 314 to żart :)

PM-75 za 700zl? Dobre.

nie jest to takie dziwne właśnie za 700 pln kupilem ten wzmacniacz w tamtym roku w kolorze takim ala szampan,wraz z boczkami żeliwnymi,co w tym dziwnego,teraz ceny podskoczyły,i szaleńcy dają za te wzmacniacze po 1100 pln,taki L-430 jest tańszy i to sporo ,a wymiata wszystkie te marantze włącznie z Pm80,82,75,78,dzielonego 80,tylko wiadomo nie ma pilota stary jak świat,wymaga zabawy ma to już 31 lat.

Po modzie to każdy będzie super

Mylisz się . Każdy wzmacniacz można poddać modyfikacji ale nie w każdym modyfikacja da takie brzmienie .

Ten model ma bardzo dobrą końcówkę i możliwość spięcia z resztą . Nawet C350 czy wyższe modele tego nie mają i po modzie grają gorzej od poczciwej 320tki .

nawet żona po modzie będzie nie do poznania

Nie każdej żonie mod coś da ;)

l-430 sprzedałem własnie dlatego ze żaden ze mnie elektronik,a wymagał sporo zabawy.Piekny ciepły piec ,strasznie mocny jak lampa,lepszy jest jeszcze l-435,potem a -9000

ten wzmacniacz własnie sprzedałem

cena 670 pln

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PM-75 za 700zl? Dobre.

Nie pomagaj w podnoszeniu cen...

Może trochę przesadziłem, ale ze względu na wiek 900-1000zł to max za ten wzmacniacz ja osobiście wolę za te pieniądze A-9000...Poza tym często jest tak, że niby mamy ustalony ten budżet, ale czasem warto dołożyć te 2-3 stówki do puli czy to naprawdę tak dużo?

l-430 sprzedałem własnie dlatego ze żaden ze mnie elektronik,a wymagał sporo zabawy.Piekny ciepły piec ,strasznie mocny jak lampa,lepszy jest jeszcze l-435,potem a -9000

ten wzmacniacz własnie sprzedałem

cena 670 pln

Ukryta Zawartość

Potwierdzam, pod względem barwy dźwięku super, niestety te Luxmany słyną z awaryjności i "wysychania"

Ukryta Zawartość

Nie pomagaj w podnoszeniu cen...

Może trochę przesadziłem, ale ze względu na wiek 900-1000zł to max za ten wzmacniacz ja osobiście wolę za te pieniądze A-9000...Poza tym często jest tak, że niby mamy ustalony ten budżet, ale czasem warto dołożyć te 2-3 stówki do puli czy to naprawdę tak dużo?

Nalezy zachowac zdrowy rozsadek a-9000 jest gorszy ,ale nowszy,byłby super jak by miał sterowanie z pilota tak jak 9009 .Pisze o cenach bo nie sztuka kupic stary klocek za zawyżoną cene trzeba zapłacic tyle aby w razie odsprzedaży na nim nie stracic sporo,ewentualnie wyjśc na zero.Wszystkie te starsze wzmacniacze są dobre,ale na 100 trafimy moze z 3 fabryczne ,reszta nie ma szans aby unikła ingerencji środka.Wiele osób powariowało i wystawia te grzebane wzmacniacze jako ideały sporo za drogo.Kazdy ma do tego prawo,ale wcale nie musimy nabijac sie w butelke i za nie tyle płacic.W praktyce te forum wcale nie pomaga w kupnie wzmacniacza,czy sprzetu,jest sporo osób które wykorzystują sytuacje polecaja swoje klocki ,a potem je sprzedają.Dokładnie tak było z Sansui.Swietne to wzmacniacze pewnie mało osób miało podstawowe 701,711,901,911 ja tak kupowałem je pare lat temu w cenach od 700 pln za 701,1100 za 711,1500 za 901 i 1700 za 911 .Klubowicze naciagneli ceny razy dwa i teraz je wyprzedaja z wielkim zyskiem.

nie jest to takie dziwne właśnie za 700 pln kupilem ten wzmacniacz w tamtym roku w kolorze takim ala szampan,wraz z boczkami żeliwnymi,co w tym dziwnego,teraz ceny podskoczyły,i szaleńcy dają za te wzmacniacze po 1100 pln,taki L-430 jest tańszy i to sporo ,a wymiata wszystkie te marantze włącznie z Pm80,82,75,78,dzielonego 80,tylko wiadomo nie ma pilota stary jak świat,wymaga zabawy ma to już 31 lat.

Sledze Allegro i nie bylo od lat PM-75 za 700zl w dobrym stanie. Najtaniej 900-1000zl, ale nie dzis. Teraz ludzie kupuja je po 1300-1400zl. Ich sprawa.

?👈

Sledze Allegro i nie bylo od lat PM-75 za 700zl w dobrym stanie. Najtaniej 900-1000zl, ale nie dzis. Teraz ludzie kupuja je po 1300-1400zl. Ich sprawa.

bez przesady o ile mnie pamiec nie myli był cały zestaw pare miesięcy temu pm75 cd72,magnetofon i to właśnie kolega go kupił za 1500 pln,dzieląc to na poszczególne klocki tyle własnie wyniesie ten wzmacniacz.był jeszcze grundig a9000,cd 9000 mag i tuner tez za te pieniadze więc mozna spokojnie kupic je tanio od normalnych uzytkowników,ja kupiłem pre80 i końcówke do kompletu za 1000 pln.

Dodam że sam kupiłem też cd Marantza cd72 se i był w pięknym stanie z pilotem,boczkami za 350 pln,i co nie można,widziałem je potem po 800 pln i to bez se.

Dariusz

Masz rację z tymi grzebanymi to jest zmora, zwłaszcza A-9000 gdzie raczej na pewno choćby układ sterujący STK jest nieoryginalny nie będę tu wspominał o egzemplarzach z grzebanymi tranzystorami bo to już w ogóle złom.Ja sam posiadam dwie sztuki A-9000 jeden w 100% wychuchany oryginał drugi pełni rolę zapasowych części ;) Mogłem mieć A-9009 niestety pewien allegrowicz zażartował sobie z licytujących...zresztą nieważne.Ceny na ebayu A-9009 przemilczę, żeby płacić blisko 3tyś za tak stary sprzęt? osobiście nie zapłaciłbym za ŻADNE vintage więcej jak 1,5tyś(bez względu na to ile to kiedyś kosztowało i jakiej klasy było) to jest stare i nic tego nie zmieni.Przecież mając te 3-4tyś można mieć prawię świeżego choćby Caspiana który jest świetny wzmacniaczem.Popatrzcie sobie na ceny Sansui na allegro 5tyś był nawet za 9tyś... szkoda gadać za 20-25letni sprzęt.Poniżej aukcja na ebay A-9009 z cudowną ceną, 200DM różnicy pomiędzy A-9000, ale to nic, szczegół...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie dziękuję za odpowiedzi. Który wzmacniacz będzie odpowiedni do Kolumn Infinity RS 5001? Zdecydowałem się na te kolumny ze względu na zamkniętą obudowę i odpowiedni rozmiar do mojego pomieszczenia.

Dariusz

Masz rację z tymi grzebanymi to jest zmora, zwłaszcza A-9000 gdzie raczej na pewno choćby układ sterujący STK jest nieoryginalny nie będę tu wspominał o egzemplarzach z grzebanymi tranzystorami bo to już w ogóle złom.Ja sam posiadam dwie sztuki A-9000 jeden w 100% wychuchany oryginał drugi pełni rolę zapasowych części ;) Mogłem mieć A-9009 niestety pewien allegrowicz zażartował sobie z licytujących...zresztą nieważne.Ceny na ebayu A-9009 przemilczę, żeby płacić blisko 3tyś za tak stary sprzęt? osobiście nie zapłaciłbym za ŻADNE vintage więcej jak 1,5tyś(bez względu na to ile to kiedyś kosztowało i jakiej klasy było) to jest stare i nic tego nie zmieni.Przecież mając te 3-4tyś można mieć prawię świeżego choćby Caspiana który jest świetny wzmacniaczem.Popatrzcie sobie na ceny Sansui na allegro 5tyś był nawet za 9tyś... szkoda gadać za 20-25letni sprzęt.Poniżej aukcja na ebay A-9009 z cudowną ceną, 200DM różnicy pomiędzy A-9000, ale to nic, szczegół...

Ukryta Zawartość

Zgadzam się sam go chciałem kupić ,ale na pytanie ile chce ten sprzedający za ten piec odpowiedział że 2,5 tyś,pomyślałem że to idiota,dokładnie wart może połowę tego,jest to dobry piec,ale gorszy od Sansui 901 i accu 205 które zawyżone ceny kosztują około 2 tyś.

Ukryta Zawartość

bez przesady o ile mnie pamiec nie myli był cały zestaw pare miesięcy temu pm75 cd72,magnetofon i to właśnie kolega go kupił za 1500 pln,dzieląc to na poszczególne klocki tyle własnie wyniesie ten wzmacniacz.był jeszcze grundig a9000,cd 9000 mag i tuner tez za te pieniadze więc mozna spokojnie kupic je tanio od normalnych uzytkowników,ja kupiłem pre80 i końcówke do kompletu za 1000 pln.

Dodam że sam kupiłem też cd Marantza cd72 se i był w pięknym stanie z pilotem,boczkami za 350 pln,i co nie można,widziałem je potem po 800 pln i to bez se.

A to ze okazje są to fakt. Sek w tym ze wiele ludzi nie kupuje w kompelcie. Ostatnio nabyem Sony TA-F707ES z kilkoma innymi gratami za 2100zl. Sam piec mnie wyniosl chyba ponizej tysiaca. Ale to tez okazja.

?👈

A to ze okazje są to fakt. Sek w tym ze wiele ludzi nie kupuje w kompelcie. Ostatnio nabyem Sony TA-F707ES z kilkoma innymi gratami za 2100zl. Sam piec mnie wyniosl chyba ponizej tysiaca. Ale to tez okazja.

właśnie o tym piszę,ludzie często zbierali taki zestaw latami,potem najzwyczajnie im się znudził i sprzedają w komplecie bo chcą aby ktoś nabył to w całosci i się cieszył.Ja sam pierwszego sansuia aux-701 cd 701 tuner oraz magnetofon kompletowałem prawie rok,potem mi sie to znudziło,powód brak pilota i kupno wyższego wzmacniacza,sprzedałem w całości za 1700 pln,teraz za sam wzmacniacz chcą około 1600 pln,ale tylko idiota może tyle dać ,podobnie jest i z Marantzem 1200 pln za nawet pięknego pm 75 to przegięcie pały .Wbrew temu co tu się piszę można dostać sporo dobrego sprzętu i na allegro i tablicy,ebayu,i wcale nie trzeba przepłacać,a to doskonała zabawa,bo lepiej miec w roku 12 wzmacniaczy niz jednego i ciągle go wychwalać i polecać innym tylko po to aby podnieść sobie prestiż.Gdyby nie to nie słuchałbym HK-690,Luxmana -430-435.530,Sansuia 701,711,901,911,wielu Marantzów,Protonów,i pewnie pisałbym że CA i Nad to szczyt mozliwości,ale nie muszę pisać tych bredni,bo słuchałem innych sporo lepszych i tańszych sprzetów,i to jest najciekawsze.Pieniądze nie grają.

Ja sprzedalem te zlote PM-75 z bokami za 1300zl z wys bodajrze. Klient sam sie zglosil. Podobnie bylo z wczesniejszym czarnym PM-75. Klient sam napisal do mnie e-mail i wyplacil od reki 1400zl. Ludzie chyba sami chca placic takie kwoty za sprzet.

Ale nikt nie powie ze to nie ciszy oka, ja bym byl w stanie zaplacic za taki piec 1300zl z oryginalnym pilotem. Dla samej zasady. Nawet jak by mial tylko stac. Ale nie stac mnie na zbieractwo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Po modzie 320 ten 317 , 314 to żart :)

317 po modzie jest zdecydowanie lepsza niz 320 po modzie, a jeszcze lepszą opcją jest 319.

Kupując zmodyfikowany sprzęt nigdy nie mamy pewności, że mody były zrobione odpowiednio.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Co do Sansui aux-701 chciałem "spróbować" tego wzmacniacza był na allegro za 1,5tyś (nikt go nie kupił) napisałem do gościa czy sprzeda za 1tyś.Otrzymałem odpowiedź, że za mało...przeglądając archiwum allegro widać dokładnie, że ten wzmacniacz 5LAT temu był sprzedawany po ok.900zł... najwyraźniej z audio jak z winem, im starsze tym lepsze.

Ładne są i dobre tylko tak jak pisałem nie dałbym więcej jak 700 pln,dlatego nawet takie zestawy mnie nie specjalnie interesują bo już je miałem.

Sansui,lakier fortepianowy,to jest cacko,a do tego gra ,ale ceny z niestej ziemi.

Ukryta Zawartość

post-12811-0-96598000-1388506712_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do Sansui aux-701 chciałem "spróbować" tego wzmacniacza był na allegro za 1,5tyś (nikt go nie kupił) napisałem do gościa czy sprzeda za 1tyś.Otrzymałem odpowiedź, że za mało...przeglądając archiwum allegro widać dokładnie, że ten wzmacniacz 5LAT temu był sprzedawany po ok.900zł... najwyraźniej z audio jak z winem, im starsze tym lepsze.

tak jak pisałem cwaniaki z forum wywindowali ceny tych wzmacniaczy do absurdu teraz aux-901 pojawia sie za min 3 tys a ja kupiłem taki piec za 1500 pln,potem sprzedałem go ku mojemu zdziwieniu za 1900

Ładne są i dobre tylko tak jak pisałem nie dałbym więcej jak 700 pln,dlatego nawet takie zestawy mnie nie specjalnie interesują bo już je miałem.

Sansui,lakier fortepianowy,to jest cacko,a do tego gra ,ale ceny z niestej ziemi.

Przeladowany guziorami. Wole minimalizm.

?👈

317 po modzie jest zdecydowanie lepsza niz 320 po modzie, a jeszcze lepszą opcją jest 319.

Gdzieś to wyczytał ?

:)

Bo nijak ma się to z prawdą .

Kupując zmodyfikowany sprzęt nigdy nie mamy pewności, że mody były zrobione odpowiednio.

Kolejne brednie , poczytaj w klubie NAD z czym chłopaki porównywali te 320tki i jakie o nich wydali opinie .

Tych NADów zrobiłem kilkadziesiąt i nikt złego słowa na nie nie powiedział . Najwięcej zarzutów mają ci którzy nawet czegoś takiego na oczy nie widzieli nie wspomnę że większość tez nie rozumie o co w tym chodzi ...

Co do ładnych wzmaków to wpiszcie sobie " Pioneer reference " :)

Choćby to

Ukryta Zawartość

Nie widziałem ładniejszych klocków .

Ale co z tego jak to nie gra . Tak jak i większość wzmaków uznanych firm . Ładnie wyglądają , wielki nakład środków a brzmienie lipa .

Marantza cenię za stare odtwarzacze CD . Wzmacniacze nie . Tu firma jaja sobie robi z zasilaczy .

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.