Skocz do zawartości
IGNORED

Wypożycz sobie wzmacniacz do odsłuchu

90125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Próbuję w ostatnich dniach wypożyczyć do odsłuchu wzmacniacz do moich Topazów 15.

Moja niespokojna dusza i chęć nowych doznać słuchowych popchnęła mnie w tą stronę.

Dla formalności kolumny obecnie podpięte są do lampowego Yaqina i jest dobrze ale czy nie może być lepiej ?

Zgłosiłem się zatem póki co trzech różnych "przedstawicieli branży" w Warszawie z zapytaniem o możliwość wypożyczenia do odsłuchu Nada lub Rotela (mniejsza o modele)

Pierwsza była Planeta Dźwięku na Tarczyńskiej.

Pracownik który rozmawiał ze mną przez telefon wstępnie wyrażał zainteresowanie.

Po drugim telefonie kolejny rozmówca zapisał do mnie numer i do tej pory się nie odezwał.

Może zadzwoni po Nowym Roku ?

Następny był Top Hi Fi na Nowogrodzkiej.

Tu rozmowa była krótka.

Sprzętu nie wypożyczają ale zapraszają z kolumnami na odsłuch.

Ostatni był Audio Centrum na Alej Krakowskiej.

Pracownik oznajmił że sprzętu również nie wypożyczają ale jak się wyraził "szef może sprzedać wzmacniacz taniej o ile się zdecyduje na jego zakup"

Oczywiście w ciemno bo jak inaczej.

Jak widać ta "branża" ma się dobrze a potencjalnego klienta/intruza (niepotrzebne skreślić) ma głęboko w dupie.

Po Nowym Roku mam zamiar kontynuować poszukiwania.

Pozdrawiam Wszystkich Noworocznie ,

90125

Zapraszam do nas, nie robimy z tym źadnych problemów. Moźna wypożyczyć na odległość, jeśli się nie zdecydujesz na zakup, Twoim ryzykiem jest tylko koszt odesłania urządzenia.

Zapraszam do kontaktu telefonicznego od 7 stycznia (niestety remanent), postaramy się coś zaproponować.

Dobrej zabawy sylwestrowej i najlepsze życzenia noworoczne.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A może spróbuj podjechać do Hi-Fi Reference na Waliców 20- tuż za placem Grzybowskim, kawałek za szkoła podstawową, gdzie kiedyś była giełda komputerowa.- po przeciwnej stronie ulicy.

Chyba będzie bliżej. ;-)

Z wypożyczeniem klocków nie miałem żadnych problemów, tylko trzeba kaucję za sprzęt zostawić na czas odsłuchu.

Mają sprzęt drogi i tańszy, a nawet używany w ofercie komisowej.- u nich można naprawdę fajne rzeczy dostać w idealnym stanie za pół ceny, czasem taniej.

- sklep naprawdę na poziomie i przyjazny klientowi.

Sprawdź też na ich stronie ofertę wyprzedażową , bo mają sprzęt ex-demo znacznie tańszy.

P.S.

Uwaga, bo w sklepie sprzęt w tym samym zestawieniu będzie grał inaczej, a w domu jeszcze inaczej.- ma tutaj duże znaczenie akustyka i wielkość pomieszczenia.

Najlepiej przeprowadzać próby w miejscu, gdzie docelowo sprzęt będzie stał.

Nie ma sensu jeździć z kolumnami po sklepach.- unikniesz późniejszego rozczarowania.

Wzmacniacz chyba łatwiej jest przywieźć do domu niż kolumny do sklepu. :-)

L.G. life is BRUTAL...

A może spróbuj podjechać do Hi-Fi Reference na Waliców 20- tuż za placem Grzybowskim, kawałek za szkoła podstawową, gdzie kiedyś była giełda komputerowa.- po przeciwnej stronie ulicy.

Chyba będzie bliżej. ;-)

Z wypożyczeniem klocków nie miałem żadnych problemów, tylko trzeba kaucję za sprzęt zostawić na czas odsłuchu.

Mają sprzęt drogi i tańszy, a nawet używany w ofercie komisowej.- u nich można naprawdę fajne rzeczy dostać w idealnym stanie za pół ceny, czasem taniej.

- sklep naprawdę na poziomie i przyjazny klientowi.

Sprawdź też na ich stronie ofertę wyprzedażową , bo mają sprzęt ex-demo znacznie tańszy.

P.S.

Uwaga, bo w sklepie sprzęt w tym samym zestawieniu będzie grał inaczej, a w domu jeszcze inaczej.- ma tutaj duże znaczenie akustyka i wielkość pomieszczenia.

Najlepiej przeprowadzać próby w miejscu, gdzie docelowo sprzęt będzie stał.

Nie ma sensu jeździć z kolumnami po sklepach.- unikniesz późniejszego rozczarowania.

Wzmacniacz chyba łatwiej jest przywieźć do domu niż kolumny do sklepu. :-)

Dziękuję za informacje.

Sprawdź także, jeśli możesz sklep "Nautilus na ul.Okopowej -też można wypożyczyć klocki do odsłuchu.

Audiopunkt na ul. Batorego- ten na przeciwko STODOŁY to,raczej odradzam.- potraktowano mnie, podobnie jak ciebie w Planecie Dźwięku.

Mieli mi sprowadzić wzmacniacz do odsłuchu na sklepie, a w ofercie mieli tego producenta.(AYON)

Na sklepie stały podstawowe modele, a ja chciałem wtedy najmocniejszy i siłą rzeczy droższy.

Obiecali mi go sprowadzić, a nawet go na półce nie zobaczyłem, bo mnie olali. :-)

Dopiero na Okopowej w "Nautilusie" pokazano mi i wypożyczono ten sam wzmacniacz do domu za kaucją.

P.S.

Poszperaj tutaj w tematach forum, bo gdzieś były już wątki poświęcone dobrym salonom audio w Warszawie.

- ludzie z forum sami wystawiali rekomendacje salonów na przykładzie własnych doświadczeń w danym miejscu.

Klient ma nie zawracać D...y, tylko płacić i wyp.....ać.

L.G. life is BRUTAL...

ja w zeszłym roku też postanowiłem wymienić wzmacniacz i wypożyczałem do odsłuchów. To co mi najbardziej przeszkadzało to nie sklep, który bez problemu wysyłał mi za kaucją kolejne modela ale tachanie ich do domu i z powrotem z domu do wysyłki. Niby wielkie kilogramy nie były ale po paru razach stało się to uciążliwe. Na szczęście pan z salonu po rozmowie wiedział jakiego dźwięku szukam i już wykluczył sporo wzmaków, choć niektóre z nich wziąłem do siebie bo jak ten niewierny Tomasz wolałem sam sprawdzić a nóż. Ten salon do Fusic we Wrocławiu. Nigdy tam nie bylem ale pan z salonu był i to nie raz i sam przywoził wzmacniacze, które chciałem posłuchać a nie były one u niego w dystrybucji. Ta "zabawa" trwała parę miesięcy zanim wybrałem wzmak dla siebie. Polecam ich bo naprawdę profesjonalnie podchodzą do klienta.

Sprawdź także, jeśli możesz sklep "Nautilus na ul.Okopowej -też można wypożyczyć klocki do odsłuchu.

Audiopunkt na ul. Batorego- ten na przeciwko STODOŁY to,raczej odradzam.- potraktowano mnie, podobnie jak ciebie w Planecie Dźwięku.

Mieli mi sprowadzić wzmacniacz do odsłuchu na sklepie, a w ofercie mieli tego producenta.(AYON)

Na sklepie stały podstawowe modele, a ja chciałem wtedy najmocniejszy i siłą rzeczy droższy.

Obiecali mi go sprowadzić, a nawet go na półce nie zobaczyłem, bo mnie olali. :-)

Dopiero na Okopowej w "Nautilusie" pokazano mi i wypożyczono ten sam wzmacniacz do domu za kaucją.

P.S.

Poszperaj tutaj w tematach forum, bo gdzieś były już wątki poświęcone dobrym salonom audio w Warszawie.

- ludzie z forum sami wystawiali rekomendacje salonów na przykładzie własnych doświadczeń w danym miejscu.

Klient ma nie zawracać D...y, tylko płacić i wyp.....ać.

Mocne , jak za PRL-u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.