Skocz do zawartości
IGNORED

Klub kabli Van Den Hul

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.03.2024 o 12:11, marekw 76 napisał:

Patrzę na to zdjęcie i ani trochę mądrzejszy nie jestem...

Przy moim The Orchid zakupionym niegdyś w Esoteric HiFi są matowe wtyki, taki mat jak na tej fotce. Tyle mogę Ci podpowiedzieć.

Edytowane przez slawsim

Dziękuję.

Sprzedawca obiecuje, że jest to oryginał.

Jednak w aukcji ani słowa na ten temat. Wtedy robię się ostrożny. Tak zazwyczaj piszą ludzie którzy nie chcą być posądzeni o sprzedaż podróbki.

Niby cena w sam raz jak za używany ale po co mam wtopić?

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jeszcze to bardzo proszę.

A może to jakiś forumowicz który siedzi cicho??

Edytowane przez marekw 76

Oryginały są i matowe, i gładkie.

Oglądałem teraz swoje oryginały i podróbki. Poproś o rozkręcenie jednego wtyku. Podróbka ma konstrukcję jak typowe wtyki - czyli widać normalne lutowanie, składa się tylko z 2 części. Oryginał składa się z 4 osobnych elementów. Ale, czy podróbki też mogą być 4 elementowe to głowy sobie uciąć nie dam.

Jak by miał wątpliwości to rozkręcenie niczego nie narusza, to jest jak odkręcenie osłoni z wtyku bananowego.

Edytowane przez Leszek67
6 godzin temu, Leszek67 napisał:

Poproś o rozkręcenie jednego wtyku.

Chciałem kiedyś z ciekawości rozkręcić wtyki Orchida i nic z tego. Chyba są klejone. Spotkałem się już z taką praktyką u innych producentów.

1 godzinę temu, Leszek67 napisał:

Kup Neotecha i będziesz miał spokój.

Ode mnie 😁

A te wtyki z Alli to mistrzostwo. Przestanę wierzyć, że w sklepach od dystrybutorów są oryginały. Zwątpiłem 🤔

Edytowane przez slawsim
Ode mnie
A te wtyki z Alli to mistrzostwo. Przestanę wierzyć, że w sklepach od dystrybutorów są oryginały. Zwątpiłem

Me2
Nie ma świętości. Masakra

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
17 godzin temu, marekw 76 napisał:

Chcę vdh!!!

Koledzy złożyli Ci propozycję, to ja nie będę gorszy 😁 Orchida od jakiegoś czasu nie używam, to może bym sprzedał 😉

Podrzuciłem Markowi do testów VDH Integration i Qed 4S. Ma testować po niedzieli. Sam jestem ciekawy jak odbierze brzmienie tych kabli.

Ja swoje dałem tylko do testów - składam drugi zestaw córce więc któryś może się jeszcze przydać.

Podrzuciłem Markowi do testów VDH Integration i Qed 4S. Ma testować po niedzieli. Sam jestem ciekawy jak odbierze brzmienie tych kabli.
Ja swoje dałem tylko do testów - składam drugi zestaw córce więc któryś może się jeszcze przydać.

Córka słyszy kable ???
SZacun

Czy ty pod siebie ?

Pewnie ma lepszy słuch ode mnie, ale z techniką stereo jak to kobitka (już zaczyna doceniać jakość przekazu). Pod siebie nie, bo mieszka gdzie indziej. Ma już w salonie dzielonkę Rotela (rca Neotech ), głośnikowe VdH Magnum i B&W 704 s2 i gra to bardzo fajnie. Teraz coś do sypialni w której ma kopka i sporo przebywa. Czeka Integra Rotela i podstawki B&W 786s2. Kabelki rca Neotech, albo VDH Integration, głośnikowy pewnie VdH Clearwater. Ten sprzęt już grał w tym zestawieniu, ale w innym pomieszczeniu.

Leszek pożyczył mi VDH i będę testować po niedzieli...

Dziś mam urodziny i będzie małe party w rodzinnym gronie więc czasu przez weekend na odsłuchy nie będzie.

Pewnie ma lepszy słuch ode mnie, ale z techniką stereo jak to kobitka (już zaczyna doceniać jakość przekazu). Pod siebie nie, bo mieszka gdzie indziej. Ma już w salonie dzielonkę Rotela (rca Neotech ), głośnikowe VdH Magnum i B&W 704 s2 i gra to bardzo fajnie. Teraz coś do sypialni w której ma kopka i sporo przebywa. Czeka Integra Rotela i podstawki B&W 786s2. Kabelki rca Neotech, albo VDH Integration, głośnikowy pewnie VdH Clearwater. Ten sprzęt już grał w tym zestawieniu, ale w innym pomieszczeniu.

No to córka "zadbana" przez tatę. Ja mojej wstawiłem JBL L80T i kabelki Kimber 8PR I po jakiejś imprezie kiedyś mówiła że grało i koledzy happy

• 3 tygodnie później...

Minęło trochę czasu a właściwie kilka dobrych tygodni więc chyba czas coś napisać.

Leszek pożyczył mi do odsłuchów kable VDH integration hybrid.

Jest to niesłychanie fajny facet i bardzo uczynny człowiek. Nie dość, że pożyczył to jeszcze przywiózł i odebrał je ode mnie gdzieś tam po drodze.

Choć i tak wiem, że trasę musiał sobie zorganizować specjalnie pod moją osobę.

Leszku bardzo dziękuję.

Integration gra bardzo fajnie. W moim systemie nie było mowy o żadnych ostrosciach ani pobicia wysokich czy wyższej średnicy jak gdzieś to wyczytałem na forum. Jest za to piękna scena i świetna średnica.

Wokale delikatnie do przodu były u mnie, scena delikatnie węższa (za to bardziej do góry) i rozdzielczość lekko słabsza niż na moich Yarbo.

Generalnie bardzo polecam.

Późnie,j w zasadzie w ciemno, kupiłem VDH Orchid od Sławka z forum  (dziękuję) i to było w zasadzie to czego potrzebowałem.

Genialne wszystkie pasma!

Rozdzielczość idealna w moim systemie. A dynamika wybitna!!

Kiedyś Renia polecał mi ten kabel ale szkoda było mi pieniędzy, teraz wiem, że było warto.

PS. Wszystkie opisane wrażenia na rezerwowym odtwarzaczu gdyż główny wraca z serwisu pod koniec tygodnia. Wtedy zaczną się prawdziwe odsłuchy...

Wiem też, że muszę mieć również firsta, przynajmniej do posłuchania.

Dzięki wszystkim za pomoc a już wybitnie pozdrawiam Lecha i Sławka.

Oczywiście pozdrawiam serdecznie również Marcina W.  min dzięki któremu kupiłem aktualny wzmacniacz a który również zaoferował VDH second do posłuchania ale póki co zbyt wiele na głowie i zbyt mało czasu aby tak kable przepinać.

Oczywiście jeśli będzie to możliwe jeszcze w przyszłości to z chęcią skorzystam.

5 godzin temu, marekw 76 napisał:

Późnie,j w zasadzie w ciemno, kupiłem VDH Orchid od Sławka z forum  (dziękuję) i to było w zasadzie to czego potrzebowałem.

Cieszę się, że Orchid sprawdził się u Ciebie i jest w dobrych rękach. Zawsze byłem przekonany, że on gra nieco inaczej niż reszta rodziny VdH, w końcu to srebrzona miedź. :) Czy wpiąłeś go oznaczeniami(naklejkami) od strony źródła?

Edytowane przez slawsim

No to narobiliście mi smaka na Orchida 😉 . Napiszcie jeszcze jak z górą pasma, też w stosunku do np. Integration lub Neotecha 3001? Ja osobiście lubię jak mi błyszczy skraj wysokich tonów (żeby były "perliste"), nie przepadam za przełomem średnicy - wysokich.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.