Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

W każdym razie ja oceniam ten model DCS jako bardzo dobre źródło do lampowych systemów. Rekomendujemy je wraz z Pawłem i Stefkiem dla Miroslava do jego Jadisa.

To może Nagra DAC rekomendujmy do tranzystorowych systemów :)

W myśl dewizy: jakaś jedna lampka w torze musi być ale nie więcej!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak nas Miroslav zaprosi do siebie;-)

Do Miroslava musimy przyjechać razem dla równowagi żeby było obiektywnie, no i dostroimy mu system kablami, jakoś razem idzie nam to mimo zróżnicowanych smaków doskonale :)

Zdecydowanie tak, to jest świetny DAC. Przy czym mało znany większości.

To ciekawe, a ja w tym DAC-u NIC ciekawego nie slyszalem, zwyczajne szarawe granie, mala rozdzielczosc, jest troche muzykalny i to byloby wszystko.

Chyba jednak nie gra na Nagra DAC tylko jeśli to czasem bezpośrednio z Nagry CDC która jak by grała z jego kolumn w ogóle bym jej nie docenił !

Na końcówkach mocy w czystej klasie A Nagra CDC świetnie gra nawet na starym Accuphase A 65 było już świetnie!

Lampa jej nie jest tak do końca potrzebna!!! Bez niej to cholernie muzykalny CD player grający jak świetny vinyl. Twoje ARC to jednak mimo że świetny player to przy Nagrzę to technikalia ;(

A jak tam zagrala nasza "Zlota Brama' Lampizatora?

Prezentacja byla tylko na sluchawkach, widac dzwiek staje juz teraz byc tylko dla wybrancow.;)

Ale nie sluchalem, nie chcialo mi sie juz czekac w kolejce na to cudo techniki, ktos sluchal?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Twoje ARC to jednak mimo że świetny player to przy Nagrzę to technikalia ;(

Możliwe. Faktycznie, p. Andrzej chyba gra na wystawie na CDC z Intrady oraz oczywiście z topowego gramofonu Avid.

Możliwe. Faktycznie, p. Andrzej chyba gra na wystawie na CDC z Intrady oraz oczywiście z topowego gramofonu Avid.

No właśnie mnie się nawet zdaje że gra z Nagry CDC i osobnym przetwornikiem a to nie do końca brzmieniowo to samo co Nagra CDP, może co do urządzenia się mylę i jednak jest CDP ? Ten jego pokaz najnowszych odgród zupełnie nie był udany moim zdaniem.

A jak tam zagrala nasza "Zlota Brama' Lampizatora?

Prezentacja byla tylko na sluchawkach, widac dzwiek staje juz teraz byc tylko dla wybrancow.;)

Ale nie sluchalem, nie chcialo mi sie juz czekac w kolejce na to cudo techniki, ktos sluchal?

Zapytaj Adama , on wie jest od niego ekspertem ;)

dcs Rossini

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mialem tez okazje posluchac w dwoch systemach DAC-a Aqua Acoustic, dzwiek jest bardzo ocieplony, ale dosc przyjemnie sie tego slucha biorac pod uwage cene. Niestety wraz z ociepleniem precyzja jak i szczegolowosc tego DAC-a zostala w dosc duzym stopniu ograniczona. To jednak calosciowo biorac pod uwage cene ciekawa propozycja.

Filmik z innej wystawy, ale gra wlasnie DAC Aqua Acoustic

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam stack Vivaldi bez akcesoriow i np w polaczeniu ze wzmakami tranzystorowymi Dagostino gra dosc okropnie.

Chyba się troszkę pogubiłem, ale z tego co pamiętam to Twoim zdaniem najlepszy, lub jeden z najlepszych DAC-ów na tej planecie???

Na co teraz zbierać kasę???

Precyzyjne zrodla, moim zdaniem ( nie tylko moim) musza miec lampowa amplifikacje dopiero wtedy potrafia muzykalnjie zagrac.

Na co teraz zbierać kasę???

Na Rossiniego. ;)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Precyzyjne zrodla, moim zdaniem ( nie tylko moim) musza miec lampowa amplifikacje dopiero wtedy potrafia muzykalnjie zagrac.

Na Rossiniego. ;)

Chłopie ja nie jestem już w stanie ogarnąć rozmiarów Twojej kompromitacji.Po tym wszystkim co tu przez te parę lat nawypisywałeś,grzecznie bym sie pożegnał,poddał kuracji i wrócił pod nowym nickiem.Szkoda słów...
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Czy kuracja będzie z NFZu czy płatna, bo nieprzymuszony też się jej poddam, albowiem nieprecyzyjnie, trochę się zgadzam ze stasiem:)

A konkretnie z czym?Bo na przestrzeni 5 lat i na podstawie głównie youtube,Stasiop 1000 krotnie zmieniał zdanie.Mocno ryzykujesz piano a Twoja reputacja na forum bykiem nie leży,więc ja podobnie jak pies Saba, nie szedł bym na Twoim miejscu tą drogą.Oczywiście zrobisz co uważasz.

stas moze zmienic zdanie, i moze sie okazac, ze to lampowy dack jest koniecznoscia:)

widac zapomnial co pisal o lampowych wzmakach, ewentualnie ewolucja:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Mocno ryzykujesz piano a Twoja reputacja na forum bykiem nie leży

Sęk w tym, ze szeroki problem i trudno o jednoznaczną odpowiedź z uwagi na złożoność każdego systemu.

Nie mamy konkretów, żadnych konkretów, dlatego napisałem dosyć ostrożnie, ze trochę się zgadzam. To trochę jest wynikiem moich i nie tylko moich doświadczeń.

Osobiście, byłbym ( teoretyzując) ostrożny z duetem np. Bricasti Design M1 z np. z amplifikacją Soulution. Oczywiście to tylko przykład.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Sęk w tym, ze szeroki problem i trudno o jednoznaczną odpowiedź z uwagi na złożoność każdego systemu.

Nie mamy konkretów, żadnych konkretów, dlatego napisałem dosyć ostrożnie, ze trochę się zgadzam. To trochę jest wynikiem moich i nie tylko moich doświadczeń.

Osobiście, byłbym ( teoretyzując) ostrożny z duetem np. Bricasti Design M1 z np. z amplifikacją Soulution. Oczywiście to tylko przykład.

Problem leży w tym,że Ty dochodzisz do pewnych wniosków empirycznie.

Problem leży w tym,że Ty dochodzisz do pewnych wniosków empirycznie.

ale przyznasz chyba, że to właśnie nie jest problemem:)

Nie mamy konkretów, żadnych konkretów, dlatego napisałem dosyć ostrożnie, ze trochę się zgadzam.

Ujmę to bardziej precyzyjnie - nie tyle się trochę zgadzam, co ściślej, nie wykluczyłbym i zlekceważyłbym całkowicie toku myślenia stasia, który napisał;

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

ale przyznasz chyba, że to właśnie nie jest problemem:)

Ujmę to bardziej precyzyjnie - nie tyle się trochę zgadzam, co ściślej, nie wykluczyłbym i zlekceważyłbym całkowicie toku myślenia stasia, który napisał;

No ale jeszcze parę dni temu pisał,że lampa jest do doopy,to jest lamerstwo i kompletny brak wiarygodności,jak budując tak labilną postawę,można myśleć o jakimś biznesie?marzyć owszem,ale myśleć?to absurd...

Amplifikacja lampowa powinna być na samym początku toru, dalej to już jak kto potrafi z dobrze dostarczoną barwą co zrobić.

Analogicznie w najlepszych torach mikrofonowych sygnał analogowy najpierw jest wzmacniany na lampie dla tego jest tak wybitna barwa i realizm to tyle w temacie

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Gdzieś tam po drodze w torze powinna być lampa. Albo w sekcji wyjściowej DAC albo w preampie. Jeśli mamy trudne w napędzeniu kolumny to najlepiej grać na tranzystorze w sekcji wyjściowej, a lampowym pre. Cały system typu DCS czy Mark Levinson + wyczynowe kolumny nie dla każdego będzie strawny.

Chłopie ja nie jestem już w stanie ogarnąć rozmiarów Twojej kompromitacji.Po tym wszystkim co tu przez te parę lat nawypisywałeś,grzecznie bym sie pożegnał,poddał kuracji i wrócił pod nowym nickiem.Szkoda słów...

Prosilbym o zmiane tonu kolego i mniej personalnie a wiecej merytorycznie, ostatnie ostrzezenie, nastepnym razem pozbawie kolege mozliwosci dyskusji w tm watku.

stas moze zmienic zdanie, i moze sie okazac, ze to lampowy dack jest koniecznoscia:)

widac zapomnial co pisal o lampowych wzmakach, ewentualnie ewolucja:)

Jesli chodzi o lampe to moim zdaniem, lampa we wzorcowym audio systemie nie jest do niczego potrzebna, wielu z bardzo osluchanych audiofilii i osob ktore mialy u siebie tony sprzetu mowia to samo. Niestety, bardzo dobrze grajacy system bez lamp to kupe forsy i nie oszukumy sie w PL malo kogo na to stac. Nawet systemy z absolutnego top-high-endu potrzebuja jakiegos spowolnienia gdzies w systemie lampa. Ale przyszlosc jak i obecny top-highend pokazywal mi bardzo czesto ze lampa nie jest do niczego potrzebna, powiedzialbym wiecej czesto ona zmniejsza czytelnosc i powoduje braki na basie, nadaje monotonnego charakteru. Jednak wszystkie systemy ciut ponizej, w mojej ocenie lampe w torze miec gdzies musza. Pisze to ja Stasiop, lampowy dzihadystyczny przeciwnik lamp ;)

Jestem tez winny wyjasnien, wiele ze spostrzezen dotyczacych dzialania lamp jak i ich braku w systemie opieram tez o swoje wnioski konstrukcyjno/odsluchowo/pomiarowe swego wlasnego warsztatu, mysle ze to tez jest istotne aby wyjasnic to niedomowienie.

No ale jeszcze parę dni temu pisał,że lampa jest do doopy,to jest lamerstwo i kompletny brak wiarygodności,jak budując tak labilną postawę,można myśleć o jakimś biznesie?marzyć owszem,ale myśleć?to absurd...

Kolega nie rozumie po prostu moich wpisow, pisalem to wielkorotnie, napisalem jeszcze raz, to co powyzej wyjasnia moj stosunek do lamp wlasnie! :)

Cyli bez lampy tylko top, mozna prosic o jakies przyklady takiego topu, ktory lampy nie potrzebuje

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Prosilbym o zmiane tonu kolego i mniej personalnie a wiecej merytorycznie, ostatnie ostrzezenie, nastepnym razem pozbawie kolege mozliwosci dyskusji w tm watku.

Jesli chodzi o lampe to moim zdaniem, lampa we wzorcowym audio systemie nie jest do niczego potrzebna, wielu z bardzo osluchanych audiofilii i osob ktore mialy u siebie tony sprzetu mowia to samo. Niestety, bardzo dobrze grajacy system bez lamp to kupe forsy i nie oszukumy sie w PL malo kogo na to stac. Nawet systemy z absolutnego top-high-endu potrzebuja jakiegos spowolnienia gdzies w systemie lampa. Ale przyszlosc jak i obecny top-highend pokazywal mi bardzo czesto ze lampa nie jest do niczego potrzebna, powiedzialbym wiecej czesto ona zmniejsza czytelnosc i powoduje braki na basie, nadaje monotonnego charakteru. Jednak wszystkie systemy ciut ponizej, w mojej ocenie lampe w torze miec gdzies musza. Pisze to ja Stasiop, lampowy dzihadystyczny przeciwnik lamp ;)

Kolega nie rozumie po prostu moich wpisow, pisalem to wielkorotnie, napisalem jeszcze raz, to co powyzej wyjasnia moj stosunek do lamp wlasnie! :)

Problem w tym ,że twoich wpisów nikt nie rozumie,bo są bełkotliwe,megalomańskie i zwyczajnie niespójne i przestań mnie straszyć ostrzeżeniami,bo zwyczajnie wisi mi kalawiorem,czy mnie zbanujesz. Dyskusja z tobą jest bezprzdmiotowa,bo to co mówisz dziś,za parę godzin jest nieaktualne,bye!

Cyli bez lampy tylko top, mozna prosic o jakies przyklady takiego topu, ktory lampy nie potrzebuje

Caly najwyzszy MBL

Mysle ze i u Jarka moze byc taka w koncu sytuacja ze zagra mu wybitnie bez lampy w torze

Moje konstrukcje. ;)

Ale i sa przyklady sprzetow z niskich polek gdzie widac ze tranzystor dobrze projektowany wygrywa.

Ale to ze bez lampy, to ja to widze jako przyszlosc i w duzym % cos czego jeszcze raczej nie ma, ale bedzie, to sprawa czasu.

Problem w tym ,że twoich wpisów nikt nie rozumie,bo są bełkotliwe,megalomańskie i zwyczajnie niespójne i przestań mnie straszyć ostrzeżeniami,bo zwyczajnie wisi mi kalawiorem,czy mnie zbanujesz. Dyskusja z tobą jest bezprzdmiotowa,bo to co mówisz dziś,za parę godzin jest nieaktualne,bye!

A Twoje nie w temacie i sa tylko atakiem personalnym ban w watku!

Pisze to ja Stasiop, lampowy dzihadystyczny przeciwnik lamp ;)

Staszku, ja generalnie mam duże poczucie humoru, ale w obecnej sytuacji ten "dowcip" jest moim zdaniem nie na miejscu!

Moje konstrukcje. ;)

Za to ten rodzaj Twojego humoru lubię i doceniam;-)

Wit-toldzie, ja tak wogole to jestem wrogiem wogole islamu a dzihadu to juz zupelnie, uzylem to tylko jako zartu, w stylu franuzkim...'czemu zginelo tak malo ludzi..' - tak w obecnej sytuacji zartuja teraz Francuzi...mam nadzieje ze nie dostane jutro jakiejs kulki w leb od kolegow w sutannach i traktujacych swoje kobiety na styl sredniowecza , nie obrazajac sredniowecza ma sie rozumiec.;)

Ale jesli juz mam strzelac to tylko slowem, bo to strzela mocniej niz kalachy i momby ;)

LAMPA TO ZABYTEK - to mój strzal!

Za to ten rodzaj Twojego humoru lubię i doceniam;-)

Mam 50% juz w komputerze wiec od zartow kiedys przejdziemy do wymiarow rzeczywistych. ;)

Ja tam jestem wrogiem głupoty i zbytnich radykalizmów, nie tylko w sprawach religii. Do lamp, zwłaszcza dobrych nic nie mam, nie rozumiem grania ze słabo zrealizowanych płyt gramofonowych na ociekających chromem wypasionych gramofonach...

Na Twojego DAC-a to nie tylko ja czekam, ale chyba połowa audiofilskiego świata;-)

Ale jak to? Ty go masz w komputerze???

Rozumiem, że projekt, bo czekamy na wytwór rzeczywisty, do dotknięcia i posłuchania....

mozna prosic o jakies przyklady takiego topu, ktory lampy nie potrzebuje

Caly najwyzszy MBL

Tutaj zgoda w 100%. Mam nowego DACa Mbl w miejsce używanego > 2 lata ARC7.5 na 6H30. Ten DAC Mbla wespół z formowym transportem, gra bardziej lampowo/analogowo niż ARC na lampach, a do tego cechuje go m.in. nieporównywalna rozdzielczość na korzyść niemieckiej konstrukcji. O budowaniu sceny, pozornych i pozostałych, nawet nie wspomnę. ARC, nie ma szans w żadnym aspekcie.

Powinienem dopisać "moim zdaniem", ale z odsłuchów kolegów wiem, ze nie tylko moim :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podam Ci drugi przykład i to świeży, niczym ciepłe bułeczki, bo z wczoraj;

Accu DP 800 DC 801/ C 2820/M 6000/SF Stradivari głównie na Harmonix IC/AC - W tym secie lampy są zbędne(!)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.