Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Quantum 673 jaki wzmacniacz ?

niesek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Jaki byście polecili wmacniacz do Magnat Quantum 673 ?

Na cel moge przeznaczyć do 2000 zł. Wzmaniacz chciałem kupić nowy, ale może być używany, w miare młody. Myślałem o teac A-h500i, ale wpadł mi w oko również Teac A-H380. Oprócz tego podoba mi się amplituner stereo yamahy R-N500 ze wzgłedu na dużą funkcjonalnośc.

Nie lubie dźwięku zimnego, suchego, technicznego. Raczej muzykalne, lekko ocieplone brzmienie.

Ponieważ zestaw będzie służył również do ogładania filmów oraz ps3 zależy mi na bardzo dobrej dynamice i basie. Bardzo dobry bass mam na myśli jego dużą ilość, różnorodność, niskie zejścia i kontrolę. W skrócie wzmacniacz ma wyciągnąc go jak najwiecej. Proszę koledzy o pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/108896-magnat-quantum-673-jaki-wzmacniacz/

Witaj,

proponowałbym na pewno posłuchać wzmacniacz Xindak A-06. Yamaha R-N500 także sobie poradzi z Twoimi kolumnami, chociaż brzmieniowo będzie trochę gorzej niż z A-06. Można jeszcze posłuchać integrę NAD C326 BEE.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Posluchaj audiolaba 8000s lub jesli nie potrzebny pilot to stara wersje 8000a.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 1 miesiąc później...

Właśnie od trzech dni posiadam zestaw Yamaha A-S500 wraz + Magnaty Quantum 673. Po podłączeniu i dwudniowym odsłuchu nie byłem do końca zadowolony, brakowało mi środka. Niby wszystko grało dynamicznie lecz bez większego polotu.

Dzisiaj zakupiłem kabel i podłączyłem kolumny w układzie bi-wire gdyż wzmacniacz jak i kolumny umożliwiają takie rozwiązanie. Nie wiem jak to możliwe ale efekt jest zdumiewający. Kolumny grają pełniej, scena jest szersza i słychać, że wzmacniacz lepiej kontroluje poszczególne pasma. Teraz bez zastanowienia mogę napisać, że jestem zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.