Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre i sprawdzone prostokąty w wav

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ma ktoś lub wie skąd można ściagnąc pewne i dobrej jakości pliki z sygnałami testowymi z przebiegami prostokątnymi?

Potrzebne mi do przetestowania odtwarzacza plików. Te, co zdobyłem do tej pory, nie zadowalają rzetelnością ich generowania.

Przydałyby się z róznymi standardamii próbkowania i gęstością.

Ja juz troche pogooglowałem. Parę znalazłem ale, po prostu nie dowierzam ich jakości.

Np. zamiast prostokata 1kHz wygenerował mi prostoka 2 kHz, zamiast prostokata 10kHz wygenerował sinus 10kHz a w przypadku prostokata 20kHz otzrymałem ciszę cyfrową ;)

Stąd moja prosba o sprawdzone źródło, takie, co może posłuzyć do pomiarów. Jeśli, to, co jest wygenerowane będzie jakości gorszej od tego, co potrafi daczek to w zasadzie nic mi po nim.

A może samemu w hexa wypisać sobie pliczek z impulsem? Robił ktoś?

kiedyś było takie coś co się nazywało AcousticCalculator firmy mhsoft.nl, czy jakoś tak.

W jednej z zakładek był generator plików .wav o różnych przebiegach. bardzo przydatna sprawa.

Ja to kiedyś ściągałem z www.mhsoft.nl, ale widzę że ten link jest nieaktywny....

Tutaj znalazłem alternatywne źródło do ściągnięcia wersji 1.5 ... ale nie potrafię powiedzieć, czy ten link jest bezpieczny ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.