Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz stereo do Dali Concept 6 budżet maks 1000zł

Dominik Kędra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie !

jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość.

Jestem od niedawna w temacie Hi-Fi, więc chętnie posłucham rad osób bardziej ode mnie doświadczonych w kwestiach audio. Od niedawna jestem posiadaczem amplitunera Denon 2113 (wcześniej miałem 1509) i kolumn Dali Concept 6 które zakupiłem wraz z 1509. W związku z tym ze czuje nie dosyt podczas odsłuchu w stereo pomyślałem o zakupie wzmacniacza stereofonicznego, który liczy że zmieni to uczucie :) Pytanie zasadnicze czy ma to sens czy może wymiana kolumn byłaby właściwsza. Od razu mówię że miedzy 1509 a obecnym 2113 w stereo jakiejś większej różnicy nie słyszę. Muzyki słucham na CD Harmanie HD950. Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to maks 1000zł na sprzęt z drugiej ręki. Dziękuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi.

Witam wszystkich bardzo serdecznie !

jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość.

Jestem od niedawna w temacie Hi-Fi, więc chętnie posłucham rad osób bardziej ode mnie doświadczonych w kwestiach audio. Od niedawna jestem posiadaczem amplitunera Denon 2113 (wcześniej miałem 1509) i kolumn Dali Concept 6 które zakupiłem wraz z 1509. W związku z tym ze czuje nie dosyt podczas odsłuchu w stereo pomyślałem o zakupie wzmacniacza stereofonicznego, który liczy że zmieni to uczucie :) Pytanie zasadnicze czy ma to sens czy może wymiana kolumn byłaby właściwsza. Od razu mówię że miedzy 1509 a obecnym 2113 w stereo jakiejś większej różnicy nie słyszę. Muzyki słucham na CD Harmanie HD950. Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to maks 1000zł na sprzęt z drugiej ręki. Dziękuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi.

podłącz jeden denon na jeden kanał, a drugi denon na drugi kanał. lepszego stereo jak w tej kombinacji nie zrobisz nijak. Jak Ci się spodoba szukaj dwóch monobloków, a jak nie znaczy Twój problem nie leży w stereofonii.

Te amplitunery sa bardzo kiepsciutkie. Mam teraz avr-1590 i powiem tyle ze wzmacniacz za 300zl lepiej gra od tego kolka. Za tysiac kupisz uzywany, dobry piec ktory raz na zawsze wybije ci z glowy takie amplitunerki.

A rady jak powyzej radze traktowac z przymrozeniem oka.

?👈

• 3 tygodnie później...

Ok, kupilem na aukcji Cambridge Audio 640A i powiem, że doznalem szoku gdy wlozylem do odtwarzacza pierwszą plyte i usłyszałem pierwszy utwór z mojej ulubionej płyty AC DC, jaka sterofonia i bas. Nie przypuszczalem ze ten wzmacniacz tak zagra i zmiecie mojego denona 2113. Teraz zastanawiam sie po jakiego grzyba go kupowalem. Teraz myślę czy wymienić harmana HD 970 na azura 640c lub 540c do kompletu, co o tym myślicie ? Podobnie zagrają, te cd czy któryś jest lepszy ?

HD 970 na azura 640c lub 540c do kompletu, co o tym myślicie ? Podobnie zagrają, te cd czy któryś jest lepszy ?

Myslę że ta zmiana ;przyniesie Ci korzyść jedynie estetyczną.

Jeżeli miałbym na Twoim miejscu wymienić CD albo kolumny, to bez wahania zmieniłbym kolumny. Znam dźwięk tych kolumn i wg. mnie są kiepskie, dlatego uważam, że ich wymiana wprowadziłaby dużo większą zmianę niż wymiana CD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.