Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 50

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ciekaw jak sie sprawują zakupione przez niektórych Pioneery PD 50. Ktos sie wypowie?

mój egzemplarz ma się nadal doskonale

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Po wymianie egzemplarza na nowy wszystko wydaje się być w najlepszym porządku.Tacka działa bez żadnych oporów czy chrobotania, wszystkie płyty jakie aplikowałem dotychczas poszły bez najmniejszych problemów - niezależnie czy leciały od początku do końca, czy też skakałem po numerach. Odtwarzacz podczas grania bezgłośny. Widać za pierwszym razem trafiłem na felerną fabrycznie sztukę, obecnie (przynajmniej na razie...) OK.

• 2 miesiące później...

Z zaufanego źródła wiem że 6005 gra podobnie do Denona DCD720AE a tego miałem .

PD50 to całkiem inna klasa grania

Wiec pd 50 lepszy od marantza 6005

Miałem 6004 grał fajnie nawet ale wiadomo to budżetowy CD wiec duzo nie oczekuje

Szukam CD niedrogiego bo kobieta chce czasem posłuchać z CD a mam stremera linn Majik , radio wie jak włączyć ale pliki już nie

Myśle o nowym bo chce mieć gwarancje jeśli coś pójdzie nie tak

:)

Mój działa bez zarzutu od roku . Oby tak dalej ... ;)

Dzięki za konkret.

Ktoś jeszcze ma dłużej tego cedeka?

bolą mnie nogi, izba pusta

w piecu Lewiatan tak się pluska

• 1 miesiąc później...

Witam wszystkich

czy może ktoś z was wie gdzie kupić czytnik do Pioneer pd-73 i ewentualnie jaka jest tego cena z góry wielkie dzięki za każdą pomoc

Witam, mam pytanie do posiadaczy Pioneer od 50. Mój obecny sprzęt to Castle Knight 4 i wzmacniacz arcam a90 okablowanie Chord. Jak uważacie czy brzmienie tego pionka będzie dobrym uzupełnieniem zestawu?

Raczej nikt takiej samej konfiguracji jak ty nie ma . Nie wiemy też jakie brzmienie preferujesz , co chcesz uzyskać . Samo urządzenie bardzo fajne i uniwersalne - opis masz w wątku . Osobiście polecam .

• 1 miesiąc później...

Witam,

Bardzo proszę o podpowiedź. Planuje zakup jednego z modeli Pioneer PD-10, 30, lub 50. Mam też odtwarzacz sieciowy N-50. I pytanie : Czy sam PD-50 zagra lepiej niż np. PD-10 jako transport i N-50 w roli DAC-a ?

Jedyna wada takiego rozwiązania w stostunku do PD-30 to brak gniazdka Control. Nie będzie można obsługiwać go jednym pilotem.

Edytowane przez szaman777
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Panowie, Pd-50 zakupiony. Wrażenia po Świętach, wtedy będę miał chwilę czasu na odsłuch bo obecnie przebywam w UK. Pozdrawiam

Oby długo działał bez problemu. Ten wątek znasz chyba

• 1 miesiąc później...

Witaj,

PD10 i PD50 to zupełnie innej klasy urządzenia, PD50 gra pod każdym względem wyraźnie lepiej.

Zapraszam jednak jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Witam, a jak zgra się ten Pioneer Pd-50 ze wzmacniaczem Rotela ra-06se, pytam ponieważ od roku nie mogę trafić RCD-06se czarnego i już się trochę denerwuje bo muszę słuchać płyt na BD Denon 1611. Dzięki za podpowiedź.

Pozdrawiam

Przede wszystkim: Jakie masz kolumny do tego Rotela ?

Podstawkowe Elac EL-61( dość wysoki model z końca lat 90) ale planuje zmianę na coś ze stajni Dynaudio.

• 3 tygodnie później...

Cześć,

Przymierzam sie do zakupu nowego cd, poczatkowo myslalem tylko o cd ale jak tak poczytalem to do 2000zl jakis roznic wielkich podobno nie ma, wiec zastanawiam sie nad dodatkowymi walorami.

I tak np po glowie chodzi mi ten pd-50 - sacd mnie nie interesuje, za to zaciekawilo mnie wejscie cyfrowe. Czy przez takie wejscie bede mogl podlaczyc np tv, ps3?

Inne propozycje to yamaha n500(produkuja to jeszcze?Bo widze tylko jedna oferte na allgro) Plusem jest ze to odtwarzacz sieciowy, tylko jesli mozecie mi powiedzieć co to wogole znaczy? Radio z internetu ok, a reszta funkcji?

No i jeszcze Onkyo N7050 tez sieciowy, i niektorzy pisza ze dziala jako dac przez usb. Ale czy to tylko do np ipoda? Czy np pod to usb moge laptopa podlaczyc i bedzie korzystal z niego jako daca?

Sory za moze smieszne pytania, ale kilka lat nie interesowalem sie rynkiem, byly inne priorytety i widze ze mam spore zaleglosci.

Od razu powiem ze uzywki kilkunastoletnie nie wchodza w gre, Nie znam sie na tym, Nie mam nikogo kto sie zna, a dawac do naprawy obcym mi sie nie widzi.

Dodam tylko, ze kolumny jakich uzywam to Paradigm Monitor 9.7 i ampli Yamaha rs700, do tego stary denon dcd 960 ktory chce wymienic.

Edytowane przez pat_333
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Przymierzam sie do zakupu nowego cd, poczatkowo myslalem tylko o cd ale jak tak poczytalem to do 2000zl jakis roznic wielkich podobno nie ma, wiec zastanawiam sie nad dodatkowymi walorami.

I tak np po glowie chodzi mi ten pd-50 - sacd mnie nie interesuje, za to zaciekawilo mnie wejscie cyfrowe. Czy przez takie wejscie bede mogl podlaczyc np tv, ps3?

Pioneer pd 50 może działać jak dac poprzez wejście cyfrowe. To nieźle zbudowany CD za małe pieniądze. Jednak warto kupować z oryginalną gwarancja więc lepiej kupować np w sklepie q21 niż o 100 zł taniej u prywatnej osoby. Dobrze kombinujesz. Też zdecydowałem się kupić nowy CD by nie mieć problemów z podrabianych laserami.

Reszte zestawu brałem u q21 i bylem zadowolony i zobslugi i z rabatu wiec pewnie teraz tez zapytam o tego pd50.

Tylko jeszcze rozmyslam nad tymi pozostalymi propozycjami ktore podalem, mysle nad za i przeciw.

W pd50 to wejscia cyfrowe mnie interesuje, a i stylistyka powininna pasowac do rs 700.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Reszte zestawu brałem u q21 i bylem zadowolony i zobslugi i z rabatu wiec pewnie teraz tez zapytam o tego pd50.

Tylko jeszcze rozmyslam nad tymi pozostalymi propozycjami ktore podalem, mysle nad za i przeciw.

W pd50 to wejscia cyfrowe mnie interesuje, a i stylistyka powininna pasowac do rs 700.

Też ostatnio kupowalem w q21. Co do onkyo i Yamahy RN 500 to maja opcję sieciowe, zależy z czego będziesz grał.

No nie wiem wlasnie co to znaczy opcje sieciowe:-) domyslam sie ze podpinam kabel Ethernet do routera i tego cd i mam radio internetowe z sieci tak? I co jeszcze?

Pilkow flac na komputerze nie posiadam i raczej nie bede posiadal. Wiec chyba bardziej ten pd50 z daciem bedzie dla mnie odpowiedni. Dla mnie najwazniejszy jest cd i to jest moim glownym celem a ze mozna miec cos dodatkowo to dobrze.

Brzmieniowo miedzy tymi cd chyba nie ma jakis roznic?

Pewnie podobna polka?

Edytowane przez pat_333
  • Pokaż nowe odpowiedzi