Skocz do zawartości
IGNORED

Używane lub nowe kolumny do 5000 zł.

prokonto2014

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Mam do wyboru dwa konkretne modele kolumn, AVANCE K3 oraz MISTRAL SAG-350. Po wybraniu któregoś z tych modeli będę dobierał wzmacniacz. Dlatego chodzi mi o ogólną podpowiedź, które z tych kolumn zagrają lepiej?

Dziękuję i pozdrawiam.

Te mistral mają rezonans przy 15 kHz (jak ktoś ma dobry słuch, to będzie męczyć) i zapaść przy 3 kHz (gorzej ze słyszalnością wokali). Posłuchaj Heco Elan 500, Canton Chrono 508.2 DC . ... lub czegokolwiek innego, co trzyma balans tonalny w granicach przyzwoitości.

Czyli Mistral SAG-350 odpada. I, z pewnością nie chciałbym czegoś co można łączyć z innymi głośnikami pomocniczymi w kino domowe. Interesują mnie wyłącznie kolumny do STEREO w połączeniu z lampą. Bo widzę, że np. te: Chrono 508.2 DC, takie są. A, tych Avance K3 ktoś słuchał?

Ja posiadałem Avance K3 są to bardzo przyzwoite głośniki ,i moim zdaniem najlepsze do 10kz.Miałem to podłączone do Nada c 370 a później do Primare a30.1.

Jest to głośnik szczegółowy ,przestrzenny z głębokim basem , z lekko wycofaną średnicą .Bardzo mile je wspominam to był taki mój początek zabawy z Audio.

Co pewnie zauważyłeś mało kto je sprzedaje ,a to musi o czymś świadczyć.

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

3 posty, które kompletnie nic nie wnoszą do wątku. Jeżeli znajduje się w złym dziale, to go przenieś, a jeśli nie masz takich uprawnień zleć to osobie odpowiedzialnej. Bo wypisywanie rzeczy nie na temat, najzwyczajniej nie ma tu sensu. To takie wtykanie szpili gdzie jej nie brak. Nie masz nic do powiedzenie, nie potrafisz pomóc w wyborze? To po prostu się nie odzywaj, a będzie spokój. Po co zaśmiecacie post bezsensownymi wypowiedziami. Jeden wyraził głupotę a dwóch kolejnych idzie jego śladem, chore... Nudzisz się jeden z drugim? Idź bajki oglądać.

• 2 tygodnie później...

Interesują mnie wyłącznie kolumny do STEREO w połączeniu z lampą.

Bardzo Cię proszę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli masz czas i chęci zadzwoń do konstruktora lub poczytaj w zakładce "Kluby" o tych kolumnach. Uważam, że są idealne dla Ciebie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.