Skocz do zawartości
IGNORED

Największe rozczarowania w DIY

notoryczny

Rekomendowane odpowiedzi

To ja też kupię sobie małą obudowę! Dzięki.

To od razu polecam wysyłkę Honkong Post (defaultowo wysyła DHL).

Będzie dłużej, ale taniej i co ważne trafia to do Poczty Polskiej a wcześniej do Urzędu Celnego, gdzie w takich przypadkach zawsze przybijają "zwolniono z opłat celnych".

Po prostu nie zawracają sobie tym głowy (wypraktykowane).

W przypadku DHL naliczają VAT także od kosztów wysyłki, a i jeszcze łaszą się na dodatkową prowizję.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

• 3 lata później...

Największym rozczarowaniem z DIY może jedynie być brak czasu lub gotówki na realizację pomysłów... reszta nie ma znaczenia.

coś w tym jest !

Odgrzeje ten stary temat bo naszła mnie taka refleksja .... bo po ponad 4 latach od organizacji zakupu grupowego wzmacniacza HA-2013 odkupiłem oryginalny kit - pełny! PCB, wszystkie części i do tego trafo i zasilacze Spencera .... to już trzeci egzemplarz tego wzmacniacza w moich rękach.

Pierwszy kupiłem w kostkach do wzięcia po przelaniu się pierwszej fali entuzjazmu jako kit do zmontowania, po około roku od zamówienia, drugi kupiłem zmontowany na allegro - egzemplarz opisywany na forum w wątku o problemach z brumem, a teraz ten trzeci - też jako kit w oryginalnym pudełku z zamówienia grupowego, dodam że cena było bardzo kusząca ....

Dodam że to jest najlepszy wzmacniacz słuchawkowy jakiego dotąd słuchałem, bardzo dobrze grał już w formie zdefiniowanej w zamówieniu grupowym, po dodaniu Spencera było lepiej ... ale bez przesady, pierwszy egzemplarz przepakowałem do małej obudowy w której nie zmieściły się zasilacze Spencera i dorobiłem opcję: zew/wew zasilanie - po kilku drobnych przeróbkach gra tak samo na zintegrowanym zasilaniu jak z zasilaniem z zewnątrz z zasilaczy Spencera.

nie rozumiem tego, 4 lata i nawet nie został polutowany .... jak można wyrobić sobie opinię o czymś czego się nawet nie złożyło, kolega od którego go kupiłem powiedział że ludzie pisali że ponoć kiepsko gra ...

dla mnie HA-2013 po drobnym tuningu gra lepiej niż klony Lehmanna , forumowy BLC, Forum608 czy RJM Audio który ostatnio złożyłem

Jedynym rozczarowaniem dla mnie osobiście, jest zwykle finalna ostateczna forma (tzn. obudowa) w jakiej lądują moje zabawki, ostatnio dzięki zakupom w chinach jest lepiej, ale wciąż brakuje mi wykonawców: CNC, profesjonalne napisy, grawerka , itd.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.