Skocz do zawartości
IGNORED

Focal Electra 1027 BE

Mikolaj Zmyslony

Rekomendowane odpowiedzi

Oj kolego,nie masz pojęcia jakie zdolności manualne ludzie posiadają-i jakie rzeczy można tak odrestaurować że śladu nie ma po uszkodzeniu.

Tak oczywiście i każdy już się właśnie rozpędza, żeby to robić, zwłaszcza za "dziękuję".

To jest zupełnie inny temat,ja tylko wspomniałem że da się to zrobić. ;)

Jaki inny temat? Temat jest właśnie taki czy opłaca się pakować w zakup tych gruzów.

Zawieziesz te kolumny do lakiernika, to albo policzy jak za zboże albo śmiechem zabije

i tak to się skończy, że ostateczna cena tych kolumn wyniesie zaraz 12.000zł

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jaki inny temat? Temat jest właśnie taki czy opłaca się pakować w zakup tych gruzów.

Z drugiej strony sprzedawca uczciwie postawil sprawe, z duzych liter i czytelnie napisal, ze sa BE......
Przepraszam na jakiej aukcji?

www.ebay.co.uk :-) jak ostatnio patrzylem to bylo £255 ...

Zeby sie nie okazalo ze za 2 miesiace wyladuja na allegro w super stanie , nie grzebane:-) Proponuje za wczasu zapisac sobie numery seryjne:-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Tak oczywiście i każdy już się właśnie rozpędza, żeby to robić, zwłaszcza za "dziękuję".

Zawieziesz te kolumny do lakiernika, to albo policzy jak za zboże albo śmiechem zabije

i tak to się skończy, że ostateczna cena tych kolumn wyniesie zaraz 12.000zł

Czy każdy-to nie wiem,mają ludzie znajomych co takie zdolności mają-(między innymi ja) a za ile kto co komu robi to już nie moja ani nie twoja sprawa.

A inny temat to taki-że naprawić to ,to jeden temat ,a czy to się w ogóle opłaca kupić to drugi temat.

Kumasz waść.

Ale wątek nie jest o tym czy to się da naprawić, tylko o tym czy warto to za tyle kupić.

Masz znajomych, to sobie kup i napraw, prosta sprawa. Za 6.000 będziesz miał paczki warte 9.000

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Buehehe :D

A myślałeś, że to będzie ile?

Po prostu koleś szuka jelenia bez pojęcia o cenach tych kolumn i kosztach ich naprawy.

To tylko tak się łatwo gada, że tutaj sobie kupię i wymienię, a tam to mi znajomy naprawi i będzie git.

Gdyby to wszystko było takie proste jak się wydaje, to już dawno ktoś by te paczki kupił.

Wydaje mi się, że były dołączane osłony, takie trzymające się na magnesach.

Zapewne oslony zjadl pies, kopulki rozpieprzyly dzieci, a obudowe zdzielila doniczka. Mnie to pachnie jakas domowa awantura, no albo gosc doznal przy odsluchu takiego poczucia realizmu, ze zrobil dym w pokoju z kumplami jak na koncercie live. Tance pogo i tego typu historie. Tak to jest jak sie slucha Balkanice na audiofilskim sprzecie! Byla...byla zabawa.....
Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Dobre ha ha ;)

Ale wątek nie jest o tym czy to się da naprawić, tylko o tym czy warto to za tyle kupić.

Wątek jest o sumowaniu kosztów-i czy całość się będzie opłacała.

W końcu gość dotarł do Focala-i pytał ile głośniki wyjdą,a do tego dochodzi zrobienie uszczerbku i zsumowanie tego.

Więc naprawa,wymiana głośników to wszystko wchodzi w cenę -czy warto je kupić.

Jesli mozna dodac cos od siebie;-) tak jak cenie dzwiek tak rowniez estetyczne doznania i juz nie mowie o fakcie ze moze i dzwiek ucierpi poprzez uszkodzenie wyskotonowych glosnikow....

Osobiscie bym ich nie kupic za zadne pieniadze, jesli zas sie zastanawiasz jednak to z uwagi na uszkodzenia, powazne uszkodzenia jakby nie mowic, to cena powinna wyniesc do 2000 zl - nie wiecej.

No i po aukcji:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Paczki poszły ostatecznie za jakieś 4250zł a bidujących było o dziwo bardzo wielu.

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

4.000zł to jest według mnie maks co można za te paczki dać, żeby to miało ręce i nogi.

Dużo się nie pomyliłem, ale i tak nadal nie widzę w tym żadnej cenowej atrakcji.

No chyba że ktoś przypadkiem w szafie posiada parkę nowiutkich tweeterów,

przypadkiem posiada dostęp do lakierni i przypadkiem ma o tym wszystkim jakieś pojęcie.

W każdym innym przypadku narobi się tylko jak głupi i zarobi na tym całym interesie garść drobniaków,

pod warunkiem, że nic nie spieprzy i ktoś od niego zechce je kupić w normalnej cenie używanych 1027Be,

które ani nie były naprawiane, ani nie były malowane i w stanie sklepowym można je kupić za 9.000zł

• 1 rok później...

..no torchę więcej...

Ukryta Zawartość

a w sumie to zastanawiam się nad nimi...

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Te Focale są...hmm, takie mało muzykalne, mają jasną sygnaturę, bas taki sobie, pewnie to kwestia zestawienia, ale trzeba być ostrożnym, żeby potem reszty sprzętu nie szukać latami.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.