Skocz do zawartości
IGNORED

polaris 180 vs quadral QLX 155

Seth1982

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ten Qadral jest bardzo zadbany i nie spartolony przez domorosłego "magika", może Ci dostarczyć więcej "smaczków", bo na pewno nie dynamiki i potęgi. Na basie siedzi to samo (a raczej połowa tego) co w Polarisie, mniejszy (może trochę lepszy) "średniak" i raczej lepsza "góra".

To już dość wiekowy model (koniec lat '90) i kupując, należy go dobrze obejrzeć. Jakakolwiek naprawa, czy niefachowa ingerencja w środek, czy górę to dyskwalifikacja, (basy są łatwo dostępne).

Dziekuje za odp.

Mam jeszcze w okazyjnej cenie canton fonum 501?

Chcialbym pokombinowac z innymi kolumnami bo cos mi nie pasuje w moim zestawie.

Amp h/k 5000 . Jak podlaczylem polarisy to sie zqlamalem bo basu bylo zero. Znalazlem manuala do tego amp. Poustawial mi +10db na glosnikach i jest lepiej,lecz zaczyna sie cos dziac dopiero przy -50 na volumie.

Juz sam nie wiem czy tak powinno byc czy nie :)

Brak basu na Polarisach180??? Nie żartuj sobie....Coś z nimi musi być nie teges, to kolumny o lepiej jak przyzwoitym potencjale. Może basy masz nie w fazie- ktoś przy nich grzebał?

Nie wydaje mi sie. Mialem dwie pary i graly tak samo. Zreszta nie mowie,jak dam glosno to basu jest sporo. Poprostu chcialbym zeby bylo go wiecej przy nizszej glosnosci.

Z drugiej strony moze jestem poprostu zboczony bo przedtem mialem logitech z-5500 gdzie basu bylo az nadmiar.

Tak czy owak zastanawiam sie nad zmiana tych kolumn na jakies lepsze bo jakoscia dzwiek nie powala.

I tu pytanie czego szukac?

Narazie zrodlem jest komp (audigy2 Zs-cyfrowe wyj) , mam juz na oku cd h/k7450, zobacze czy cos sie zmieni.

Mialem dwie pary i graly tak samo. Zreszta nie mowie,jak dam glosno to basu jest sporo. Poprostu chcialbym zeby bylo go wiecej przy nizszej glosnosci.

Kolega pomyśli o subwooferze do tych kolumn, to jest najlepsza droga do tego, aby to uzyskać.

zgadzam się z kolegą Said.Jr ten twój H/K 5000 to chyba do kina domowego raczej. Miałem okazję kilkukrotnie mieć te kolumny na wypożyczeniu mają potencjał podłączałem je z Yamahą AX1090 pięknie chodziły.

W tych kolumnach na bas nie ma co narzekac. Juz w 120 jest go duzo wiec zalecam zmienic wzmacniacz. A jesli to nie pomoze to juz tylko laryngolog.

Nie tyle co laryngolog a raczej spaprana akustyka pomieszczenia wysysa caly bas. Wtedy mozna ustawiac sobie nawet +20dB a i tak nic z tego nie bedzie.

Jeśli jest możliwość można chociąż spróbować ustawić kolumny na krótszej ścianie na test i zobaczyć co z tego będzie.

Radził bym też spróbować inny wzmacniacz podłączyć, jeżeli nadal po jednym jak i drugim zabiegu będzie bez poprawy, to chyba kolega bass maniakiem jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.