Skocz do zawartości
IGNORED

Ratunku! Scan speak zamilkł

Piotr Seb

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

ratunku, scan spekak D2904/da2 code 00048-151 odmówił posłuszeństwa....:(. Ktoś to naprawia? Nigdzie nie mogę znaleźć w internecie. Może wymienić na innego scan-speak'a? Ale co z parametrami? Może wymienić dwa? Ale jakie? Głośnik z kolumny dali grand diva.

Pozdrawiam,

Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/109515-ratunku-scan-speak-zamilk%C5%82/

Polecam zapoznać się z dyskusją:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te same kolumny, ten sam problem.

W Dali siedzi jedwabna kopułka, produkowana specjalnie dla Dali, z zewnątrz wygląda jak ss 9500 (kopułka ta sama- jedwab, wspólna dla 9300 i 9500)

Możesz skorzystać z zestawu naprawczego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam zapoznać się z dyskusją:

Ukryta Zawartość

Te same kolumny, ten sam problem.

W Dali siedzi jedwabna kopułka, produkowana specjalnie dla Dali, z zewnątrz wygląda jak ss 9500 (kopułka ta sama- jedwab, wspólna dla 9300 i 9500)

Dzięki za podpowiedź. CO prawda nie umiem po duńsku ale może dopadnę kogoś kto mi podpowie jak na wskazanym forum rozwiązano problem. Co do jedwabnej kopułki 9300/9500 to jej wymiar jest 28mm. Natomiast w specyfikacji dali grand i dali grand viva podawane jest 29mm. Teraz pytanie warte 300zł i kupy nerwów. Czy jest to ta sama kopułka, czy też dali rzeczywiście dostawało od scan speak'a zupełnie nowy, specjalnie dedykowany do dali grand, produkt. Jeżeli tak było to leżę. Pozostałoby włożenie D2905/93000 lub 950000 w zamian, za głośniki SS-Dali....

Każda podpowiedź więcej niż mile widziana.

Pozdrawiam,

Piotr

Ukryta Zawartość

Jeszcze jedna istotna rzecz. Ten zestaw naprawczy jest do 2905 czyli 6 om cewka, na dali jest specyfikacja D2904/DA2 i myślę, że to 3.5 omowa cewka, tym bardziej, że specyfikacja całej kolumny to 4 omy. I znowu leżę......

A może ktoś wie jak się dostać do tych zakupów?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja proponuje go rozebrac i sprawdzic co mu jest . bardzo często uszkodzeniu ulegaja druciki prowadzace sygnał do cewki anie sama cewka . oskrobac , polutowac i gra . Robiłem tak juz kilkakrotnie z głosnikami róznych firm . Dzięki temu mam Ruarki Sabre za 100 PLN :-)

...there is no spoon...

ja proponuje go rozebrac i sprawdzic co mu jest . bardzo często uszkodzeniu ulegaja druciki prowadzace sygnał do cewki anie sama cewka . oskrobac , polutowac i gra . Robiłem tak juz kilkakrotnie z głosnikami róznych firm . Dzięki temu mam Ruarki Sabre za 100 PLN :-)

Też tak naprawiałem spalone cewki. Niestety teraz ni hu hu. Spróbuję włożyć cewkę od ss D2905/9500. zobaczymy. Jak złoże to dam znać czy się sprawdziło. Jeżeli nie pozostanie wymiana na SS D2905/9700

Zawsze można zmierzyć DCR głośnika z drugiej kolumny.

Nie mam urządzeń. A nawet jak zmierzę to kto mi taką cewkę nawinie...

Napisałem do Dali i do ScanSpeaka z prośbą o pomoc.... Zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.